Reacties voor: FlashPad zet Flash-rijke Nederlandse websites op een rij

De nieuwe website FlashPad.nl brengt in kaart welke
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. moet zeggen dat er wel heel veel pagina`s zijn met flash en persoonlijk vind ik het wel kwalijk, dat dit een beperking gaat vormen. Als ik het goed begrijp is naar rtlgemist kijken niet mogelijk en zo te zien is er nog veel meer niet mogelijk. Tja, had het liefst gezien dat de ipad het zou ondersteunen. Zo zijn er toch altijd een hoop dingen wat beperkingen geeft bij het gebruik.

  2. Een wijs man zei ooit eens:

    “Zo geweldig is flash helemaal niet.

    80% van het flash content online is reclame en/of banners.
    De volgende 10% zijn slechte filmpjes en de laatste 10% zijn slechte games.”

  3. van al die websites check ik alleen maar Pathe, en die hebben al een app.
    dus geen probleem aan deze kant, ipadje komt hier zeker weten. 🙂

  4. bwhahaha wat een stemmingmakerij,… ik snap het uiteindelijke doel niet zo goed,… als je wil weten welke site niet goed loopt kom je daar toch vanzelf wel achter?

    Lijkt wel een heksenjacht op de iPad,… 😀

    Hoe langer ik er over nadenk hoe vreemder ik die site vind.
    … dus ik moet op de site kijken welke website het dus niet doet,… wie gaat na de ene keer gekeken te hebben, nog eens checken welke site het niet zou doen, ‘steek nu je vinger op’

    of zit adobe hier achter,…

    of google

    volgens mij heeft flashpad mij paranoïde gemaakt 😀

  5. Ik gebruik FlashBlock. Bij elk flash object krijg ik nu een F-je te zien. Voor sommige dingen moet ik dus extra klikken, maar alle andere keren ben ik blij met de F-jes, omdat ik weet dat er weer minder rotzooi gedownload is.

    Opzouten met die rommelflashvastlooprotzooi. Tijd voor iets nieuws, en bedankt voor Apple om dit te bespoedigen.

  6. Wel of geen app, ik wil gewoon kunnen surfen zonder foutmeldingen door ontbreken van Flash. Hoe mooi ik de iPad ook vind trouwens. Ik vergelijk het gemis van Flash op de iPad met een telefoon waarmee ik iedereen kan bellen, behalve nummers die eindigen op het cijfer 3. Zo’n telefoon wil ik ook niet 😉

  7. Geen enkele site.. op die van BMW na (en zelfs die maar heeeeeeeeeel af en toe).. zijn sites die ik bezoek.. Dus tot zo ver voor mij geen problemen 🙂

    M’n eigen site, 0% flash, 100% compatible met iPhone/iPad 😀 Zelfs 1 regeltje code in de header die de site mooi centreert bij iPod touch/iPhone gebruikers 🙂

  8. Wat een gezeik de hele tijd, ik heb zelf op mijn iPod Touch tijdens het surfen nog geen last gehad van dat er geen Flash word ondersteund.

  9. hoezo ik kan met mij iPhone gewoon naar de vodafone site hoor..en ik log mij in, check mij belminuten en rekening. Werkt allemaal prima!!

    wat een regelneukerij dit zeg…

  10. Op die site wordt toch geen discussie gevoerd of Flash wel of niet noodzakelijk is? Waarom doen velen dat hier dan wel? Ik realiseer me pas nu wat het kan betekenen als Flash ontbreekt en had er geen idee van dat het (nog) zoveel gebruikt wordt…

  11. Tja ik vind het allemaal wat opgeblazen hoor, ik mis Flash totaal niet op mijn iPhone en zal het ook niet gaan missen op mijn iPad.

    Soms kom ik wel eens van die blauwe blokjes tegen op mijn iPhone maar kan mij er nou niet echt aan storen. Ik weet zeker dat ik mij er ook niet aan zal gaan storen op mijn iPad, anders had ik dit ook wel gedaan op mijn iPhone.

    Eind maart koop ik gewoon een iPad, 100% zeker. Dat veel mensen er over vallen en de iPad daarom niet kopen….mooi! Dan hebben we ook het probleem ”uitverkocht” en wachtlijsten niet 😉

  12. Het viel me alleen op dat er zoveel sites flash hadden. Maar dit weerhoud me er niet van om hem te kopen hoor. Ik zou wel graag zien dat er voor rtlgemist een applicatie zou komen.
    De ipad komt hier zeker.

  13. Een site om mensen te laten zien hoeveel flash sites er eigenlijk zijn? Wat een giller. Gaan mensen nu opeens maar geen iPad halen?
    Flashpad.nl toevallig niet in beheer van google.nl? Ga wat nuttigs doen met je tijd en geld.

    Op het moment dat jouw product zoooveel aandacht krijgt, dat er negatieve sites komen, dan doe je het dus eigenlijk heel goed..free publicity 😉

  14. Prima initiatief. Dit is nog maar een heel erg klein topje van de ijsberg. Een website als http://www.thefwa.com laat nog meer zien wat voor moois je allemaal gaat missen zonder Flash. In het kort gezegd: het meest innovatieve, vernieuwende, interessante, grappige, entertainende deel van het web. Juist dat deel wat je op onderuit de bank wil zien met zo’n iPad in de hand.
    Ook wat te denken van muziek maken met http://www.hobnox.com/, te tekenen met sumpaint.com of spelletjes te spelen op zylom.nl ?

    Met een iPad gaat al dat moois je neus voorbij. Ik zou zeggen, gewoon even een paar maandjes wachten met kopen, wedden dat alle concurrentie vergelijkbare en veel betere pads gaat maken die wel Flash ondersteunen? En met een webcam? En waarop je wel direct gedownloade filmpjes in AVI formaat kan bekijken terwijl je tegelijkertijd wat twittert? Ja, wat wel zal ontbreken is een appStore waar je voor ieder spelletje mag gaan betalen. Je kan dan immers honderdduizenden spellen gratis online spelen…

  15. Nadelen:
    Flash is oud. Flash is te zwaar. Flash is te buggy.

    Voordelen:
    Veel websites gebruiken (lees: gebruiken momenteel, binnenkort niet meer) flash.

    ….

    Wordt eens tijd dat mensen verder gaan, vooruitgang. Daar waar Apple ook zo goed in is. In plaats van altijd maar te blijven hangen op oude technieken..

    Maar goed, alles wat buiten de ‘nieuwe’ generatie jongeren behoort, dus ouder dan, is gewend aan bepaalde dingen en mensen zitten nou helaas eenmaal zo in elkaar dat ze als schapen alles maar blijven volgen en als er verandering komt het allemaal verschrikkelijk is. Daarom is de Early Adopter ook zo klein, dit zijn mensen die het wel snappen wat vooruitgang is. De rest volgt en volgt maar.. maar goed, er moet toch iemand je boodschappen scannen? Er moet toch iemand je vuilnis ophalen?

    Edit:

    Haha, bedenk me net de volgende reacties op de iPad:
    jammer dat de iPad geen USB poorten heeft.. HAHA!

    waarom heb je dat nodig?! om je 2GB usb-stickje er in te klikken om bepaalde bestanden over te zetten? Wacht dat je van MobileMe? Of gewoon even een bestandje naar jezelf mailen. Of nog zo iets… “O mooi dat de iPad gebruikt kan worden met een Bluetooth toetsenbord, hopen dat je dan ook een bluetooth muis kan koppelen!” Hoe kom je erbij? Het heeft een Touchscreen!!! Naar voren moeten we, niet naar achter.

  16. Och het zijn allemaal****. Als ik een site moest openen met links naar alle website die enkel windows media player ondersteunen dan raakt mijn server overbelast. Excuses en technieken om nieuwe technologieën af te breken.
    Normaal taalgebruik a.u.b.

  17. Ik vind het jammer dat er niet gewoon Flash ondersteuning in zit… Als je claimt het beste apparaat te hebben om mee te surfen vind ik dat alle mogelijke plugins mogelijk moeten zijn…

  18. Origineel geplaatst door Filip Van Reeth
    … Excuses en technieken om nieuwe technologieën af te breken…

    Toch wel grappig dat jouw site dan nog wel steeds Flash gebruikt. Werk aan de winkel dus 😉

  19. Origineel geplaatst door Caspar
    Ik vind het jammer dat er niet gewoon Flash ondersteuning in zit… Als je claimt het beste apparaat te hebben om mee te surfen vind ik dat alle mogelijke plugins mogelijk moeten zijn…

    Op zich heb je daar wel een punt. Niet roepen dat je alles weet om vervolgens met je mond vol tanden te staan. Roepen dat jouw product alles kan (the best browsing experience) om vervolgens blauwe dobbelsteentjes te zien.

  20. Motivatie achter FlashPad.nl: Check de site van de makers: http://tiservices.nl/

    Geen teksten kunnen kopieren, geen pagina’s kunnen printen, geen letters kunnen vergroten, geen link naar een pagina kunnen sturen, etc. etc.

    De ultieme (!) demonstratie waarom we van Flash afmoeten.

    Klaag niet over Apple jongens. Bouw gewoon fatsoenlijke websites.

    @JorgK

  21. Origineel geplaatst door Jorg Kennis
    Motivatie achter FlashPad.nl: Check de site van de makers: http://tiservices.nl/ Geen teksten kunnen kopieren, geen pagina’s kunnen printen, geen letters kunnen vergroten, geen link naar een pagina kunnen sturen, etc. etc. De ultieme (!) demonstratie waarom we van Flash afmoeten. Klaag niet over Apple jongens. Bouw gewoon fatsoenlijke websites.
    @JorgK

    Je ziet dat grote partijen als Disney, Warner Bros, Samsung en Philips nog steeds met Flash werken. Maar ook Nederlandse partijen als De Efteling, het Spoorwegmuseum, H&M, Kennisnet, Tiesto en de omroepen. Als ik het goed zag op http://www.kennisonline.com ook een of meer van jouw opdrachtgevers. Stuur jij hen een berichtje of zal ik het doen…? 😉

  22. voor het gehele artiekel zie Pliep

    ..iPad gedoemd omdat er geen Flash en multitasking op zit
    Als je nu nog steeds denkt dat dat een geldig argument is, waarom zijn de iPhone en iPod touch dan wereldwijd zo ontzettend populair?

  23. Tja ik zie het zo. Ik vind zeker niet dat Apple nu het beste uit zich zelf haalt met de Ipad. Maar ik vind met name het multitasken een echte misser en de camera een klein mnpuntje. Verder een beetje jammer dat je alleen spullen erop kan zetten via de mac of via mobile me.
    Flash vind ik echt zo niet interessant. Dan maar een blokje ipv een gefrusteerde site of steeds maar afwachten of je wel de goede flash hebt. Top met Ipad : mogelijkheden ( wat een geweldige demo van espn!!! over de mogelijkheden!), iworks wat idd fantastisch werkt. Ik zal zeker een Ipad overwegen , hoewel ik ook wel even kijk naar de prijzen. Maar ik den k dat het veel meer potentie heeft dan de meeste mensen denken.

  24. @Jorg Kennis:
    Als jij persé geen Flash wil zien, waarom heb jij dan eigenlijk nog die plug-in geïnstalleerd? Ik zou zeggen, volg de grote roerganger Jobs! Stel een daad en verwijder die plug-in van je computer.

    (Maar denk maar niet dat al die webdevelopers die websites en applicaties maken met Flash voor de 0,5% meer websurfers die gaan websurfen zonder Flash terug naar het stenen tijdperk van HTML keren)

  25. Origineel geplaatst door Tim
    Ik vergelijk het gemis van Flash op de iPad met een telefoon waarmee ik iedereen kan bellen, behalve nummers die eindigen op het cijfer 3. Zo’n telefoon wil ik ook niet

    Dankzij iPhone en iPad eindelijk het einde van Flash in zicht. Jammer voor alle Flash-proffesionals, begin maar vast met omscholen en gooi al je Flash-kennis maar overboord.

    edit: ps
    Mijn MacBook en mijn laptop lopen helemaal warm op die sites die volzitten met Flash. Het is niets en al helemaal niet op een mobiel device als iPhone en iPad. Batterijduur en stabiliteit zijn veel belangerijker dan die speelse zooi. Daarbij zou Flash de doodsteek zijn voor de App-store. Dan kunnen alle Apps in Flash geschreven worden en is het over en uit met het businessmodel.

    FLASH KOMT ER DUS NOOIT (zullen we dit topic sluiten 🙂 )
    Reactie aangepast.

  26. Origineel geplaatst door Richard Schouten
    Dankzij iPhone en iPad eindelijk het einde van Flash in zicht. Jammer voor alle Flash-proffesionals, begin maar vast met omscholen en gooi al je Flash-kennis maar overboord.edit: ps

    Tuurlijk. Als over 1 jaar maar liefst 1% van alle websurfers (optimistiche schatting) met een iphone of iPad surft, dan blijft nog steeds 97% wel in staat om Flash content te zien. En dan heb ik het niet over alle computers maar ook alle andere mobiele telefoons, waaronder Android… Meer dan genoeg om door te blijven gaan met major websites volledig in Flash te ontwikkelen.

    Daarbij zou Flash de doodsteek zijn voor de App-store. Dan kunnen alle Apps in Flash geschreven worden en is het over en uit met het businessmodel.FLASH KOMT ER DUS NOOIT (zullen we dit topic sluiten

    De nieuwste versie van Adobe Flash CS5 kan exporteren naar … jawel… iPhone-apps! Dus straks zit je toch weer met Flash op je iPad opgescheept met als enige verschil dat je er dan voor gaat dokken om er mee te kunnen spelen! 😉

  27. @Tim:
    Dat bedrijven waarvoor ik heb gewerkt Flash gebruiken op hun websites, staat buiten mijn invloed. Mijn consultancy werkt richt zich vooral op textuele redactie. Sites waarvan ik de productie heb begeleid gebruiken in elk geval geen Flash voor kritieke zaken, zoals navigatie.

    @Alchemist:
    Het is een belachelijke veronderstelling dat ik een daad zou stellen als ik geen Flash zou installeren. Immers, daarmee kan ik (delen van) websites niet bekijken. Ik kan niet kiezen van welke tools de websites die ik bezoek gebruik maken.

    Wat ik wil aangeven met het voorbeeld is dat sommige websites zo slecht zijn, dat ze volledig van Flash afhankelijk zijn. Dat brengt, buiten het feit dat ze niet op iPhone en iPad zijn te bekijken, ook nog de problemen met zich mee die ik hierboven opsom: pagina’s zijn niet te linken, ik kan geen tekst kopieren, ik kan de tekst niet vergroten, printen is lastig, etc.

    Met het minderen van het gebruik van Flash, zeker voor dit soort triviale toepassingen, zijn we allemaal gebaat.

  28. Wat betreft de flah ondersteuning. Ik mis het niet op mijn Iphone. Dat andere apparaten dat wel ondersteunen, zoals alchemuis vaststelt, is enerzijds waar, anderzijds wordt het merendeel van het mobiele internet verkeer door de Iphone gegenereerd en dat zal niet minder worden door de introductie van de Ipad.
    Dan het aspect van de multitasking. Mijn vorige telefoon was van HTC, die kon wel multitasken. Alleen blijven alle programma’s dan openstaan en wordt ie er tergend traag van. Ik denk dat het snel opstarten van een programma/app veel relevanter is en ook het continu beschikbaar zijn. Dat het apparaat niet eerst uit een coma gewekt hoeft te worden zoals een netbook/laptop maakt dat ik veel vaker mijn iphone gebruik om snel iets op te zoeken dan mijn netbook. Overigens vind ik het netbook de slechtste aankoop die ik in jaren heb gedaan. Maar een enkele keer vind ik het ook wel vervelend dat je weer helemaal terug moet navigeren naar waar je was als je per ongeluk een banner hebt aangeraakt en afgevoerd wordt naar de app store.

  29. Ik wil de feeststemming niet bederven, maar Google Streetview is een flash-applicatie. Bijvoorbeeld. Zou ik toch jammer vinden om op de iPad te moeten missen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.