iPhone-video’s in portretweergave afspelen

Het afspelen van video's op de iPhone gebeurt meestal in liggende weergave (landscape). Maar met een trucje kun je ook zorgen voor staande weergave (portret).
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

video portretAls je een filmpje start op de iPhone zal deze schermvullend in liggende weergave worden getoond. Meestal is dat prima, want je wilt bij het bekijken van de video’s zo maximaal mogelijk gebruik maken van het scherm. Toch kan het voorkomen dat je ze in portretweergave wil bekijken, bijvoorbeeld wanneer je de iPhone in een dock op je bureau of nachtkastje hebt gezet. Het afspelen van de video in portretweergave is makkelijk te doen: zorg dat je iPhone denkt dat het videobestand een podcast is.

Hiervoor wijzig je de eigenschappen van de video naar ‘Podcast’. Dat doe je als volgt:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand in iTunes en kies voor ‘Info’.
  2. Ga naar het tabblad ‘Opties’.
  3. Kies achter ‘Soort media’ voor het mediatype ‘Podcast’, ook als het in werkelijkheid een tv-programma, muziekvideo of film is.

De video’s verschijnen na synchronisatie als podcasts op de iPhone en zijn in staande weergave af te spelen. Meestal zul je deze aanpassing doen voor één enkel videobestand en niet voor je hele videocollectie. De actie is ook omkeerbaar.

Een lezer hieronder heeft nog een betere oplossing: zet je video’s in een slimme afspeellijst en van daaruit kun je ze ook in portretweergave bekijken. Nog handiger!

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2010, 19:12
Categorie Apps
Onderwerpen Podcast, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.