Fitbit Labs apps

Fitbit stopt met enkele smartwatch-apps

Fitbit stopt op 15 juni met een aantal smartwatch-apps die door Fitbit Labs werden gebouwd. Het was blijkbaar geen succes. Meerdere apps gaan verdwijnen.

Het gaat om apps die gemaakt werden door Fitbit Labs, het bedrijfsonderdeel dat apps en wijzerplaten voor de Fitbit-horloges maakt. De apps Tennis, Think Fast en New Parent zullen verdwijnen en de wijzerplaat Mood Log is ook niet langer beschikbaar. Heb je deze apps al geïnstalleerd op je smartwatch, dan zullen ze niet verdwijnen maar de functionaliteit zal volgens de fabrikant wel beperkt worden. De apps moeten plaats maken voor “meer experimenten in de toekomst”. Het lijkt er echter meer op dat de apps nauwelijks werden gebruikt. Wijzerplaten voor de Fitbit zijn wel een succes, maar de apps hebben het moeilijk, ook die van externe makers. Vergeleken met watchOS en zelfs met Wear OS is het aanbod vrij mager. Weinig ontwikkelaars wagen zich eraan een app voor de Fitbit te maken.


De meeste apps die nu verdwijnen werden eind 2017 uitgebracht, tegelijk met de Fitbit Ionic. Met de Tennis-app kon je inzichten in je swing en speelstijl krijgen en een analyse van je shots, ingedeeld naar forehand, backhand en serveren. Met Mood Log kon je je stemming bijhouden en Think Fast was een twee minuten durende game waarin je mentale scherpte werd gecheckt.

Fitbit Lab apps

De New Parent-app kwam bij de lancering van de Fitbit Versa in maart 2018 uit. Blijkbaar vond Fitbit dat de vrouwelijke doelgroep van de Versa wel geïnteresseerd zou zijn in ouderschap. In een reactie laat Fitbit weten dat er wel vaker nieuwe, experimentele apps en wijzerplaten worden ontwikkeld om gebruikers te motiveren en hun gedrag te beïnvloeden. “Apps en wijzerplaten van Fitbit Labs zijn bedoeld om maar korte tijd beschikbaar te zijn, om feedback en inzichten te verzamelen voor toekomstige functies”, aldus een woordvoerder.

‘Experimentele apps kunnen verdwijnen’
Fitbit had bij het verschijnen al wel aangeven dat sommige apps weer konden verdwijnen, als ze geen succes waren. Nu deze apps echt het veld moeten ruimen geeft Fitbit overigens niet toe dat ze nauwelijks werden gebruikt, maar ze waren blijkbaar ook niet zo populair dat het vaste onderdelen op de Fitbit-smartwatches zijn geworden.

Apple gaat ondertussen in een heel andere richting: er komt in watchOS 6 een eigen App Store, zodat je minder afhankelijk bent van de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2019, 15:33
Categorie Accessoires
Onderwerp fitbit
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.