Fitbit Smartwatch

Zo gaat Fitbit’s smartwatch eruit zien

De Fitbit smartwatch is in deze afbeeldingen te bewonderen. Opvallend is dat Fitbit heeft gekozen voor een hartslagmeter met rood licht, die mogelijk ook zuurstof kan meten.

Er wordt met grote belangstelling uitgekeken naar Fitbit’s eerste smartwatch. De voormalige marktleider op het gebied van fitnessarmbandjes is een van de weinige bedrijven die iets kan doen aan de alleenheerschappij van de Apple Watch. Veel voormalige Pebble-gebruikers zitten bovendien te wachten op de opvolger van hun favoriete smartwatch. Deze afbeeldingen laten zien wat we kunnen verwachten.

Fitbit Smartwatch

Fitbit smartwatch afbeeldingen

Na de overname van Pebble in 2016 werkt Fitbit aan een eigen smartwatch. Volgens insiders is het project vertraagd en zijn meerdere sleutelfiguren opgestapt, maar de CEO blijft moed houden. Volgens hem is er niets aan de hand en zal de smartwatch gewoon dit najaar in de winkel liggen. Deze zenders geven een indruk hoe de smartwatch eruit komt te zien.

Fitbit smartwatch afbeelding

We wisten al dat het model zou lijken op de Fitbit Blaze en dat wordt door deze afbeeldingen nog eens bevestigd. Wel zit er een groot verschil aan de onderkant. Het horloge beschikt over een touchscreen in kleur, met drie knoppen rondom. Er zullen drie kleuren verkrijgbaar zijn: zilver met een blauwe band, rosegoud met een blauwe band en donkergrijs of zwart met een zwart bandje.

Fitbit smartwatch afbeelding
Aan de achterkant steekt de behuizing iets uit vanwege de ingebouwde hartslagmeter. Er zullen geen groene optische sensors worden gebruikt, maar twee rode. Dat is een aanwijzing dat Fitbit heeft gekozen voor infrarood-technologie in plaats van de gebruikelijke methode. Daarmee zijn ze waarschijnlijk instaat om ook het zuurstofniveau in je bloed te meten, samen met mogelijk nog andere waarden. De Apple Watch maakt nog wel gebruik van groen licht.

De smartwatch kan stappen tellen, workouts bijhouden en notificaties geven als er iets op je iPhone binnenkomt. Volgens Fitbit ligt het accessoire nog steeds op schema voor het kerstseizoen, al willen ze zich nog niet vastpinnen op een bepaalde datum. Voor die tijd heeft Apple waarschijnlijk al de Apple Watch Series 3 onthuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2017, 20:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, hartslagmeter, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.