Reacties voor: Films in de Nederlandse iTunes Store verkrijgbaar

Het lijkt via een omweg al mogelijk te zijn om films te huren via iTunes in Nederland. Ook is het mogelijk om deze films op je iPhone, iPad en zelfs iPad te bekijken, huren en kopen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. Eindelijk! Misschien wel net zo belangrijk nieuws als de aankondiging van de nieuwe iPhone. Hopelijk gaat er nu snel echt iets veranderen.

  2. Hoe zit het met de ondertitels? Ben benieuwd

  3. YES! Heb hier lang op zitten wachten 🙂

    Er zijn btw wel meer dan 91 films de lijst, de lijst die op het plaatje in het artikel staat, is alleen van het genre ‘Actie en avontuur’.
    Een snelle rekensom (van alle lijsten de totalen bij elkaar opgeteld, geen rekening houdend met films die in meerdere lijsten staan) geeft een totaal van 554 films. Dat is toch wat meer dan de 91 in het plaatje 🙂

  4. Heb het sinds een week al op een Apple TV2
    Zijn Disney films en paar actie films.

  5. (Kleine) toevoeging: Het kan ook zonder de omweg via de link die je eerst naar de site van Apple stuurt.
    Als je in iTunes naar de Store gaat en dan klikt op ‘Uitgebreid zoeken’, vervolgens klikt op ‘Alle resultaten’ en dan ‘Films’ aanklikt, dan kom je er ook (vergeet niet een genre te kiezen, als je zonder dat te doen direct op ‘Zoek’ drukt, werkt het niet.

    Dit alles is dus wel vrij nieuw in ieder geval 🙂

  6. Tijd voor een apple tv!

  7. Achterhaald dat het niet mogelijk is om op je mac/pc de film in HD te huren/kopen, maar alleen op een iPad of via Apple TV.

  8. Ook in de belgische iTunesstore blijkbaar zo, met zelfs mogelijk franstalige films te huren. Enkel nog geen nl-ondertiteling. Dit is wel leuk. Tijd voor AppleTV

  9. Ook via de iPhone iTunes zoek functie kun je films vinden. Reuze handig

  10. Zonder ondetitels nog niets waard natuurlijk.

  11. Origineel geplaatst door koen
    Ook in de belgische iTunesstore blijkbaar zo, met zelfs mogelijk franstalige films te huren. Enkel nog geen nl-ondertiteling. Dit is wel leuk. Tijd voor AppleTV

    Geen nl films?


  12. Origineel geplaatst door WvB22
    Zonder ondetitels nog niets waard natuurlijk.

    Hangt er van af welke taal er word gesproken. Ik kan alle films die engels zijn perfect verstaan zonder ondertitel en ik kijk ook graag japanse tekenfilms (enkel engels ondertitelt) als het frans is daarintegen dan heb ik ook wel graag ondertitels. btw ik ben slechts 15 jaar.

  13. Gewoon blijven downloaden, dan introduceren ze vanzelf wel iets.

  14. Op Apple tv 2 nog veel foutmeldingen, maar via omwegen toch al best wat films op te vragen. Ik denk dat het binnenkort officieel wordt. Hoi!

  15. Jup belgië ook :). Hopen dat AppleTV nu ook naar de BE Apple store komt 🙂

  16. Zal 4 oktober iTV aangekondigd worden? Misschien een beetje offtopic voor de Keynote. Tenzij ze ook video on demand voor iPhone/iPad gaan aankondigen.

  17. Ik vindt de prijs €2,99 ook best goed voor het huren van een film!!

  18. Er gaat heel veel meer mogelijk worden met de apple tv in oktober als IOS 5 uit gaat komen. Het kan niet anders dat Apple dan ook de Apple TV formeel in Nederland gaat verkopen, Maar ook nu is er al veel meer mogelijk dan velen denken. Een belangrijk deel van mijn presentatie iPad en Apple TV op iCreate Live op 1 oktober gaat daarover. Zie ook deze aankondiging.

  19. Ik vind de prijs juist heel hoog! 4,99€ voor een hd film? Nee dankje, ik blijf mijn films wel gewoon huren in de u.s. itunes store. 4,99$ voor hd!

  20. Leuk, betaalbaar ook. Niet streaming. Je moet wachten tot de film helemaal is gedownload.

  21. Origineel geplaatst door Thomas
    Achterhaald dat het niet mogelijk is om op je mac/pc de film in HD te huren/kopen, maar alleen op een iPad of via Apple TV.

    Heeft met de rechten te maken, maar niet alle HD films zijn uitsluitent via ipad of atv te downloaden, zoek maar eens op Toy Story, zowel deel 1 als 2 kun je in HD kopen op je PC/Mac.

  22. als je onderop de Bourne pagina kijkt, zie je: iTunes store/Films/ Actie en Avontuur/Universal Pictures/ (film)

    als je op Films klikt, en daarna op een genre, zie je alle films die iTunes heeft. 😉

  23. Zijn de films die nu beschikbaar zijn met Nederlandse ondertiteling. Wie kan daar een antwoord opgeven??

  24. @ojevaar: Heb Up gedownload. Daar stond CC (close captioning) symbool bij. Maar wel Engels…

  25. 10 euro voor zo’n oude film? Dan kun je die toch beter voor 5 of 6 euro op dvd schijf kopen?

  26. Damned, had graag rio in het nederlands gehad voor mijn dochtertje. Maar alleen nog maar in engels en frans verkrijgbaar. Nog even wachten dus.

    Dit gaat gewoon makkelijker en goedkoper zijn, dan de originele dvd kopen en die proberen rippen (proberen rippen met disney’s), om die op ipad te krijgen. Laat maar komen.

  27. @ojevaar: Er zijn verschillende animatiefilms in het nederlands beschikbaar zoals Up als je langs zoeken gaat krijg je 2 versies. Beide 5.1 maar nederlands of engels gesproken

  28. Wie betaald er nu nog geld om een film te huren dat download je toch gewoon

  29. Dank voor jullie reacties:-)

  30. Ook op apple TV 1st gen vandaag ineens films te huren en te kopen. Verschillende prijzen, oud en nieuwe films, huur en koop, HD, etc

  31. In Japan kan je al huren met ondertitel. En is iTunes al aangepast met video kolom.

  32. Origineel geplaatst door f
    Wie betaald er nu nog geld om een film te huren dat download je toch gewoon

    Omdat dat diefstal is ?!

  33. @Michiel: ik denk dat als de Apple TV bij ons in Belgie uitkomt dat hij weleens grote concurrentie kan zijn voor de digitale tv want daar kun je ook films mee huren denk maar aan telenet

  34. @f: Dat gehannes met Torrent en nieuwsgroepen (laatste ook niet gratis) ben ik spuugzat. Veel te veel hassle. En ik betaal toch liever voor een film, het blijft een vorm van jatten anders. Idem voor muziek natuurlijk…

  35. Goed nieuws. Ik hoop dat het snel (4 oktober?) officieel actief wordt. Maar ik zit zelf meer te wachten op de toevoeging van tv series zodat je de nieuwste afleveringen uit de VS (en UK zou ook fijn zijn) op een legale manier snel kunt zien.

    Ik hoop ook nog steeds op een lancering van Hulu in de Benelux zodat je ook een fraai abonnement aan kunt gaan. Tot op heden moeten we wachten tot een Nederlandse zender (FoxLife, 13th Street, SBS groep, RTL, publieke omroep) de series uitzend maar veelal zit daar lang tussen als deze al op de Nederlandse tv te zien is.

  36. Nu beginnen er ook al boeken (betaald ) in de belgische ibooksstore !

  37. Leuk! Maar in de Belgische zie ik enorm veel Franse films.. Hopelijk komen ze met een soort filter aan ofzo.

  38. Via de 1ste generatie Apple TV zijn de opties ook actief. Heb alleen nog niet daadwerkelijk een film gekocht of gehuurd.

  39. Vreemd, ik heb na het verschijnen van dit bericht de film hitman gehuurd. Als ik hem nu probeer te kijken heb ik alleen geluid en geen beeld. Iemand bekend met dit probleem?

  40. YES NEDERLANDSE ONDERTITELING!!!! zie de Harry Potter films!!!

    Edit: nog beperkt aantal films (deathly hollows pt 1 in ieder geval wel).

  41. Op de iTunes app op de iPhone is er nu ook een kopje “Video’s”. Hier zijn films zonder omweg al te kopen.
    Zelfs een Nederlands gesproken versie van de tekenfilm Rapunzel ben ik al tegengekomen.

  42. kocht back to the futere in de nederlandse itunesstore maar mooi geen ondertiteling. ik voel me een beetje genept

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.