Facebook Instant Games

Facebook Messenger krijgt veel meer spelletjes dankzij Instant Games

Facebook wil meer spelletjes aan de Messenger toevoegen. Met Instant Games kun je simpele spelletjes tegen anderen spelen.

Als je de hoogtijdagen van MSN Messenger nog hebt meegemaakt, dan weet je dat het een kermis vol spelletjes was. Facebook lijkt ook die kant op te willen. Ze hebben al een Gameroom-app en maakten minigames voor voetbal, basketbal en schaken, maar de ambities gaan verder. Facebook is op toernee om een ontwikkelkit te promoten, waarmee externe ontwikkelaars allerlei games kunnen maken. Het gaat Instant Games heten en de ontwikkelaars kunnen er eind van deze maand al mee aan de slag.

Facebook Instant Games

Facebook Instant Games

Er moet meer entertainment komen in Facebook Messenger, zodat je langer blijft hangen in de app. Facebook wil vooral asynchrone games, zodat je om beurten een actie kunt doen zonder tegelijk in de app aanwezig te moeten zijn. Dit is ook waarom Wordfeud en soortgelijke games zo populair werden: je speelt wanneer je tijd hebt, niet wanneer beide personen willen spelen.

Het Instant Games-platform bevat vooral simpele spelletjes die je met vrienden kunt spelen. Candy Crush-maker King.com is al aan boord en werkt aan een game ‘Shuffle Cats Mini’. Dit is al speelbaar in Nieuw-Zeeland. Spelers in andere landen krijgen een foutmelding als ze proberen te spelen. Ook Big Viking is als gamestudio aan het werk.

Facebook profiteert mee
Door games in Messenger in te bouwen kan Facebook op twee manieren profiteren: ze doen mee met mobiele games en ze hebben een manier om mensen meer aan Messenger te binden. Gebruikers gaan naar Messenger om een Instant Game te spelen, kunnen vrienden uitdagen door een berichtje te sturen en mogelijk verdient Facebook ook nog een percentage van de inkomsten. Het voorbeeld van Shuffle Cats Mini, waarbij je kaarten naar bepaalde doelen schiet, laat zien hoe het werkt. Het is grotendeels vergelijkbaar met de eerdere basketbal- en voetbalspelletjes, maar grafisch geraffineerder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2016, 10:47
Categorie Diensten
Onderwerpen facebook messenger, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.