Facebook Messenger laat je sneller video’s versturen

Facebook Messenger laat je sneller video's verzenden. Zodra je de opnameknop loslaat verstuurt de app je video.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook Messenger videoFacebook Messenger kan na een update sneller video’s naar andere gebruikers sturen. Je houdt enkel de verzendknop op de videopagina ingedrukt ingedrukt, richt de camera op wat je wil filmen en laat hem los om te verzenden. Met de snelle videofunctie lijkt Facebook te reageren op Apple’s verbeteringen voor het verzenden van foto’s en video’s in iMessage voor iOS 8. De update laat je voortaan ook nog grotere likes verzenden door het duimpje omhoog ingedrukt te houden.

De werking van de nieuwe videofunctie in Facebook Messenger doet denken aan de app Taptalk. Hierin kun je ook met een ingedrukte knop een video verzenden. In Taptalk houd je echter de foto ingedrukt van degene naar wie je de video stuurt. Facebook Messenger verwacht dat je eerst de camera in een chat opstart en dan de verzendknop ingedrukt houdt.

De videoverbeteringen in Messenger lijken slechts het begin voor Facebook. We horen al een tijdje over de snelle foto- en video-app Slingshot, waarmee Facebook direct de concurrentie wil aangaan met Snapchat. Dat is alweer Facebook’s tweede poging: eerder brachten ze om dezelfde reden de app Poke uit, maar deze bleek geen succes.

De grotere like verstuur je door de like-knop boven het toetsenbord ingedrukt te houden. Hij zal trillen en langzaam groeien, zodat je zelf kunt bepalen of je een grote of kleine duim omhoog wil versturen. Een simpele tap op de knop verstuurt nu een kleinere duim dan voorheen.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:09
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.