Tweetbot kan meerdere foto’s per bericht uploaden

Tweetbot 3 kan nu meerdere foto's uploaden in een bericht. Ook kun je meerdere foto's bekijken en Instagram-video's makkelijker herkennen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tweetbot-4-plaatjesTweetbot 3 heeft een handige functie erbij gekregen: je kunt voortaan meerdere foto’s uploaden in één bericht. In maart voegde Twitter zelf al een soortgelijke functie toe aan de officiële Twitter-app. Voor externe ontwikkelaars zoals Tapbots zou het later pas beschikbaar komen. Twitter zelf bracht vannacht trouwens ook een update uit, waarbij je relevante tweets van teams, spelers, coaches en beroemdheden rondom het WK te zien krijgt. Leuk voor mensen die tijdens het voetbal kijken regelmatig even naar hun iPhone gluren. In onze WK-applijst vind je nog meer apps die tijdens het WK van pas komen. Maar de echte vernieuwingen vinden we bij Tweetbot.

Je kunt tot vier foto’s toevoegen per tweet, die je helaas wel stuk voor stuk moet toevoegen. Als je via het fotocamera-icoon naar ‘Choose from Library’ gaat, kun je slechts één foto toevoegen. Daarna moet je nog drie keer dezelfde handeling uitvoeren om meer foto’s te kunnen gebruiken in een tweet. Tijdens het schrijven van de tweet verschijnen de foto’s in een stapeltje boven in beeld en je kunt er nog verrassend veel tekst bij schrijven ook.

tweetbot-meerdere-fotosHet bekijken van meerdere foto’s in een tweet wordt ook ondersteund, maar helaas legt het ‘boosaardige’ Twitter ook daar weer beperkingen op voor externe ontwikkelaars: je kunt in de tijdlijn niet meerdere foto’s tegelijk bekijken, maar zult per stuk er doorheen moeten bladeren.

Hoewel… dat klopt niet helemaal, want terwijl Tweetbot op de Mac alleen de eerste foto laat zien, toont de nieuwe Tweetbot voor iPhone een collage van foto’s (zie afbeelding). Door erop te tappen krijg je een grote versie van de foto te zien.

Er zitten nog meer verbeteringen in de app, zoals een afspeelicoontje als je Instagram-video’s opneemt in je Twitter-bericht. Zo zie je duidelijker dat het om een video gaat. Nog een andere verbetering is dat je bijbehorende tweets te zien krijgt bij recente foto’s van een Twitter-gebruiker. Als je op een gebruikersprofiel tikt, en vervolgens door de recent geüploade foto’s bladert, hoef je niet meer te raden waarover het gaat. Tweetbot toont de tekst die er oorspronkelijk bij hoorde. Je kunt dan ook meteen de originele tweet openen. Veel handiger.

Downloaden: Tweetbot 3 (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:09
Onderwerp tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.