Facebook Messenger met Dropbox-integratie.

Facebook Messenger werkt met Dropbox en verklapt chatbots

Facebook Messenger krijgt integratie met Dropbox, zodat jij makkelijker en sneller bestanden kunt uitwisselen met je Facebook Messenger-contacten. Bovendien komt de mogelijkheid om te chatten met chatbots steeds dichterbij.

facebook messenger icoon grootHet delen van bestanden is met Facebook Messenger weer een stukje eenvoudiger geworden. De berichtendienst van Facebook heeft integratie met Dropbox, zodat je snel en eenvoudig vanuit de Facebook Messenger-app documenten en andere bestanden kunt delen. De Dropbox-integratie moet ergens de komende dagen beschikbaar komen.

Dropbox-bestanden sturen met Facebook Messenger

Met de nieuwe samenwerking tussen Dropbox en Facebook Messenger, is het mogelijk geworden om snel je bestanden naar een andere Facebook Messenger-gebruiker te sturen. Bij het versturen van foto’s, video’s en andere afbeeldingen, wordt door Facebook Messenger een preview getoond. Met andere bestanden wordt overgeschakeld naar de Dropbox-app.

Facebook Messenger met Dropbox-integratie.

De nieuwe optie vindt je door op het Meer-icoontje te tikken in de taakbalk. Hier verschijnt de optie om bestanden uit Dropbox te selecteren. Voor deze integratie heb je in ieder geval de nieuwste versie van de Dropbox- en Facebook Messenger-app nodig. De functie wordt de komende dagen uitgerold, waardoor je de optie vanzelf op dit scherm ziet verschijnen.

Ook krijgt Facebook Messenger de mogelijkheid om tijdens videogesprekken de chat weer te geven in een klein rondje in de hoek van het scherm. Facebook noemt dit Video Chat Heads. Hierdoor kun je door blijven chatten met andere vrienden, terwijl je een videogesprek voert met een andere Facebook Messenger-gebruiker. De functie is daarom te vergelijken met de Picture in Picture-stand van de iPad.

Chatbots en bedrijven in Facebook Messenger

Facebook Messenger met bedrijven en bots.In de nieuwste versie van Facebook Messenger wordt ook de komst van chatbots verklapt. Als je een nieuw bericht aanmaakt en zoekt naar een persoon, verschijnt het kopje Bots en Bedrijven. Voorheen stond hier enkel het kopje Bedrijven, waardoor de komst van chatbots niet lang meer op zich kan duren. Eind vorige week werd al gesproken over dat Facebook Messenger ondersteuning zou krijgen voor chatbots en de update van vandaag lijkt dat te bevestigen. Vandaag en morgen vindt bovendien de F8-conferentie van Facebook plaats. Het bedrijf zal hier naar alle waarschijnlijkheid meer onthullen over de toekomst van Facebook Messenger en chatbots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2016, 10:57
Categorie Apps
Onderwerpen dropbox, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.