Facebook nieuwsfeed

Facebook test meerdere nieuwsfeeds en wil shopfunctie uitbreiden

Facebook gaat meerdere nieuwsfeeds beschikbaar stellen in de app, gesorteerd op interesses zoals mode, reizen en belangrijk nieuws. Ook gaan ze een shoppingfunctie verder uitrollen.

Facebook is bezig met het testen van verschillende feeds in de mobiele app. Ze zijn gebaseerd op interesses zoals belangrijk nieuws, reizen en stijl. Mocht je de opties nog niet zien, dan kan dat kloppen, want Facebook test dit soort nieuwe functies vaak eerst bij een kleine groep gebruikers om te kijken of het bevalt.

Facebook nieuwsfeed

Naast de normale nieuwsfeed kun je dus ook kiezen voor bepaalde interesses. Door te vegen krijg je steeds een andere feed te zien, net zoals gebruikers al in de Facebook Paper-app gewend zijn. In die app verdeelt Facebook de berichten over verschillende feeds.

Sociale netwerken proberen steeds meer de rol van de dagelijkse krant en nieuwssites over te nemen, door nieuwsberichten te presenteren aan gebruikers. Ook Twitter en Snapchat doen daaraan mee. Ook Facebook doet eraan mee en biedt steeds meer functies waarmee je op de hoogte blijft van het dagelijkse nieuws.

Facebook Shopping: shoppen bij de merken die je leuk vindt

Daarnaast wil Facebook de Marketplace-functie breder beschikbaar stellen. Hiermee kunnen mensen spullen kopen bij winkels die ze eerder hebben geliked. De functie heeft de naam Shopping en wordt sinds oktober getest. Voorheen was de functie nog wat verborgen, maar uit een screenshot blijkt dat er een apart tabblad voor Shopping wordt getest. Het icoontje voor Marketplace vervangt het icoon van Facebook Messenger, dat voorheen onderin de app te vinden was. De knop voor Messenger vind je voortaan bovenin de app, naast het zoekvak

Op de Marketplace-pagina vind je items die verkocht worden door de merken waar jij gek op bent. Slechts een klein percentage van de Amerikaanse gebruikers kan het momenteel al zien. Daarnaast werkt Facebook aan een Local Market-functie waarmee gebruikers onderling spullen kunnen verhandelen. Dit lijkt meer op Marktplaats, zoals we het in Nederland kennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2015, 22:07
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.