Reacties voor: Met dit script verplaats je Evernote-items naar Apple’s Notities-app

Wil je overstappen van Evernote naar de standaard Notities-app voor het maken van notities? Met dit handige script zet je al je Evernote-notities in een handomdraai over naar Apple's Notities-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Allemaal leuk maar ook al is de notitie app van Apple IETS beter geworden, Evernote is voor de meeste gebruikers meer dan een notitie app. Ik zou het super vinden ooit over te kunnen stappen op de notitie app van Apple maar voorlopig komt het nog niet eens in de buurt van Evernote

  2. Wat is voor jou dé reden dan om voor Evernote te blijven kiezen?

  3. Hoewel Evernote nog heel veel werk voor de boeg heeft (vooral qua opmaakmogelijkheden van de notities) lijkt het me sterk dat ik de service ooit verlaat. Ik heb massa’s notities (11.000+) en ben een tevreden Premium gebruiker. Er zijn dan ook talloze redenen waarom ik geen andere service gebruik dan Evernote.

    Het doorzoeken van bijlagen, alles in één plaats (geluidsopnames zijn bvb. niet mogelijk binnen de notitiesapp van Apple – daarvoor heb je de dictafoon nodig)..

    Ik houd niet van dubbele apps en hou van simpel, dus op zich zie ik een overstap naar Apple Notities wel zitten. Alleen: wie de overstap maakt van Evernote naar Apple Notities heeft denk ik nooit écht nood gehad aan een zware, soms ietwat lompe, app als Evernote voor notities. Want laat ons wel wezen…dan heb je vele mogelijkheden onbenut gelaten. Hoe je het ook draait of keert: Notities is sowieso een light-versie (niet slecht bedoeld) tegenover de powerhorse dat Evernote heet.

  4. @mike: Touch ID protection?

  5. Ik ben op zoek naar een app voor iOS die op basis van een directory in Dropbox de inhoud ervan indexeert. Iemand? Ik wil dus snel kunnen zoeken door ALLE bestanden in een bepaalde dropbox directory.

  6. @mike: teveel om op te noemen maar onder andere:
    – third party support, ik scan al mijn documenten naar Evernote en veel printers ondersteunen directe scan mogelijkheden naar Evernote
    – email support, ik kan documenten of zelfs e-mails direct naar mijn Evernote account mailen zodat het een notitie word
    – een web clipper zodat complete webpagina’s opgeslagen kunnen worden in Evernote als notitie
    – ocr scanning van alle documenten inclusief volledige pdf’s waardoor alle tekst in een document doorzoekbaar is
    – scannen van visite kaartjes en het direct opslaan (naar ocr scan) als contact persoon
    – inscannen en indexeren van al je aankoop bonnen

    Voor een aantal zaken heb je premium nodig maar door dit soort zaken zal ik niet snel overstappen.

    Natuurlijk voldoet Apple’s notitie applicatie meer dan genoeg als simpele notitie applicatie maar veel mensen gebruiken Evernote als complete workflow voor zaken. Als het mij puur om het opslaan van simpele notities ging dan vind ik onenote van Microsoft sowieso al beter

  7. Origineel geplaatst door Nico
    Allemaal leuk maar ook al is de notitie app van Apple IETS beter geworden, Evernote is voor de meeste gebruikers meer dan een notitie app. Ik zou het super vinden ooit over te kunnen stappen op de notitie app van Apple maar voorlopig komt het nog niet eens in de buurt van Evernote

    Helemaal mee eens. Eigenlijk is de classificatie “notitie-app” zeer onvolledig voor wat betreft Evernote. Je kunt ‘t ook gebruiken als opslag voor documenten (je kunt van alles in Evernote dumpen) of als tool voor het beheren van taken. Dat laatste doe ik heel uitgebreid met behulp van tagging en reminders.

  8. Ik gebruik OneNote van Microsoft en die bevalt prima. Ik kan geen enkele reden bedenken om over te stappen op notities van Apple. Er is zelfs geen Apple Watch versie, OneNote heeft die wel.

  9. Even een vraagje: ik heb een 6S op 9.2, maar in mijn notitie-app zie ik geen taakbalk. In de Instellingen ook niets te vinden. Heeft iemand een suggestie?

  10. Ik loop zelf tegen 1 HEEL groot nadeel van Apple Notes aan tegen na de migratie;
    vervallen support voor synchronisatie met een secundaire iCloud-account…
    Mijn notities zijn niet meer te benaderen door mijn vrouw en andersom kan ik die van haar ook niet meer zien. En DAT is nou net wat het makkelijk maakte.
    Een fijn alternatief heb ik nog niet gevonden, bovendien heb ik dan weer een app extra EN weer eentje van Apple die ik moet “verstoppen”…

  11. Notes is echt geen partij voor Evernote met zijn veelzijdigheid denk ik zo. Nog een groot voordeel is dat Evernote cross-platform is en het delen met anderen top is. Ziet er ook mooier uit vergeleken met het wat knullige en gedateerde uiterlijk van notes.

  12. Evernote is inderdaad een veel completer applicatie. Bovendien gebruik ik op mijn werk (helaas) windhoos, dus is Apple notes geen optie.

  13. ik gebruik zelf ook Evernote, en hoewel het makkelijk is zaken toe te voegen, vind ik het toch tegenvallen op het vlak van structuur en gebruik. Kan nog veel aan verbeterd worden. En nu het bedrijf zwaar in de problemen zit, kijk ik toch graag uit naar alternatieven. Maar Notes volstaat zeker niet.

  14. Origineel geplaatst door Graf Zum Kotzen
    Evernote is inderdaad een veel completer applicatie. Bovendien gebruik ik op mijn werk (helaas) windhoos, dus is Apple notes geen optie.

    Apple Notities werkt, hoewel met enkele beperkingen, prima als webapp (iCloud-notities) in de browser. Ja, ook op Windows.

    Overigens ben ik zelf Evernote Premium-gebruiker. Ik gebruik Apple Notities voor de snelle, tijdelijke aantekeningen. Of is stuur (deel) ze vanuit Apple Notities door naar Evernote voor referentie en/of archivering.

  15. Vergeleken met Evernote is Notities echt een grote lacher. Een vergelijking is maken is dan ook bijna misplaatst. Het is als een aardappelschilmesje vergelijken met een full-blown keukenmachine.

  16. @Jan: Ik wilde ook al iets dergelijks zeggen:

    Apple Notitie vergelijken met Evernote is als een fiets vergelijken met een auto…

    Het word wat anders als Apple Notitie Apple Finder en #IFTT in een blender terecht komen en de iCloud-opslag open gezet word (als bij Evernote). Dan kom je enigszins in de buurt. 😅

  17. Ik wilde ook al iets dergelijks zeggen:

    Apple Notitie vergelijken met Evernote is als een fiets vergelijken met een auto…

    Het word wat anders als Apple Notitie Apple Finder en #IFTT in een blender terecht komen en de iCloud-opslag open gezet word (als bij Evernote). Dan kom je enigszins in de buurt. 😅

  18. Ik kan de Apple notitie app alleen maar gebruiken als ik een .me account aanmaak. F*cl off Apple. Wat een onzin. Ik heb mijn gmail account gekoppeld en ga dat niet veranderen om notities te kunnen syncen met met andere Apple apparatuur. Ik gebruik OneNote wel (ja Microsoft – ook enige goede dat ze gemaakt hebben in de laatste jaren haha). Enige zwaar irritante aan OneNote is dat je overal waar je klikt een tekstvak opent. Waarom…nee serieus…in hemelsnaam WAAROM!!! Anyway. Fijne kerst allemaal :=

  19. @Nico: Hoe indexeer je de bonnen? Ik scan alles per maand maar heb jij betere methode?

  20. @Tom: Hoe bedoel je? Het bedrijf Evernote zit zwaar in de problemen? Waar gelezen?

  21. Ik gebruik nu thinkery.me – puur als notitie / documentatie systeem. Nu osx notes versiebeheer en opmaak bevat is er niet heel veel reden om bij thinkery te blijven – waar de ontwikkeling al een tijdje stil staat. Evernote is me way te zwaar. Ik heb owncloud nog ol de lijst staan om te bekijken.

  22. In Yosemite gaf Notes er bij mij de brui aan en wilde onder OSX niet meer opstarten, laat staan syncen. iCloud sync als geheel werkte ook niet echt meer. Alle procedures en trucs uit de kast gehaald om sync weer te laten werken, maar het bleef zo dood als een pier.

    Ik ben toen overgestapt op SpiderOak voor bestandssync en cloud backup. Dat gaat niet snel, maar wel erg bedrijfszeker. Mijn Downloads en Screen Shots folders staan nu in de SpiderOak Hive, zodat ik alles op al mijn machines terugvind. Voor $150/y heb ik onbeperkt ruimte, daar kan iCloud Drive niet tegenop. Ik houd wel mijn 1Tb abonnement aan, want voor wat het dan wel doet is het erg handig.

    Voor notities ben ik overgestapt op SimpleNote. SimpleNote kent alleen platte tekst, maar synct letter voor letter en supersnel. Net weer eens gekeken bij Notes (dat sinds ElCap weer werkt!) en gezien dat daar de sync nu ook redelijk is. Aangezien SimpleNote alleen tags kent om te sorteren denk ik dat ik Notes weer eens ga proberen.

  23. @Planeten Paultje:

    Oeps, Apple Notes kent geen tags! Je kunt wel sorteren in folders, maar met tags kan je overlappende verzamelingen aanleggen, véél handiger. Dus ik blijf bij SimpleNote, ik houd van simpel ;-).

    Ik ga nu wel kijken naar Notes Exporter zodat ik alles in SimpleNote kan zetten: http://writeapp.net/notesexporter/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.