Craig Federighi en privacy

Reacties voor: EU wil dat techbedrijven scannen naar kindermisbruik

Privacy-experts slaan alarm: de EU wil dat aanbieders van chatapps privéberichten gaan scannen om kindermisbruik en -porno te achterhalen. Voor Apple dreigt er een terugkeer van alle ophef rondom CSAM.

Reacties: 7 reacties

  1. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. EU dit, EU dat. Wel elke keer inbreuk willen maken op de privacy van burgers.

  3. Ik meen dat het bij niemand zozeer over het bezwaar ging dat men op genoemde onderwerpen zou gaan scannen, wat Apple betreft. Er was ophef over het feit dat Apple de scansoftware op de toestellen zelf zou gaan plaatsen, waardoor gebruikers extra kwetsbaar zouden kunnen worden voor kwaadwillende personen.

  4. De EU is gek geworden. Accepteer gewoon dat we niet in een ideale 🌍wereld leven, maar maak de wereld ook niet onacceptabeler dan die is door massa surveillance.
    Ik denk dat de oorlog die nu gaande daar nog het beste voorbeeld van is.

  5. Wat je noemt een duivels dilemma. Er zullen maar heel weinig mensen tegen opsporing en vervolging van kindermisbruik op zich zijn, maar het doel heiligt niet tot elke prijs de middelen. Neig hierin toch naar privacy first. Zeker het grote gevaar van valse positieven door inherent onvolmaakte algoritmes is vrij recent nog pijnlijk duidelijk geworden door de toeslagenaffaire, en de gevolgen voor onterecht beschuldigden zijn op zo’n gevoelig onderwerp als dit waarschijnlijk nog dramatischer dan die in de toch al zo extreem uit de hand gelopen affaire!

  6. Het is toch net als grote bedrijven die soms teveel macht hebben en daardoor maar dingen doorduwen die ze zelf belangrijk vindt. Ik vindt dat de EU hier eigenlijk een beetje op begint te lijken zelf. Natuurlijk valt hier voor te stemmen etc maar de ideeën die ze hebben zijn soms bizar.

    Het hele cookie verhaal slaat ook al nergens meer op en de normale mens accepteert nu zoveel omdat het constant op je bord wordt gegooid. Niemand die het leest of alles bekijkt om in te stellen dus accepteren de meeste alles maar.

    Dat dit gedaan wordt om iets vreselijks tegen te gaan dat is natuurlijk positief en fantastisch dat dit kan maar eigenlijk kan dit natuurlijk gewoon niet. Niet in deze tijd van privacy waarin een EU zoveel mogelijk achterdeurtjes wilt hebben naar iedereen. Vertrouwen moet van 2 kanten komen maar wat de EU hier doet is een vreselijk wantrouwen laten zien dat ze hebben naar hun burgers.

  7. Origineel geplaatst door Ade
    De EU is gek geworden. Accepteer gewoon dat we niet in een ideale 🌍wereld leven, maar maak de wereld ook niet onacceptabeler dan die is door massa surveillance.

    Ik denk dat de oorlog die nu gaande daar nog het beste voorbeeld van is.

    Mooi gezegd… en het is altijd eu wil dit eu wilt dat.. hoort het niet met onderwerpen als deze de wereld wilt dit en de wereld wilt dat?

    Anders heeft het toch nog geen zin?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.