Reacties voor: Enorme groei in AirPlay-apparaten verwacht in 2011

Volgens een topman van BridgeCo zal AirPlay in 2011 een enorme vlucht nemen. Twee- tot driemaal zoveel als bij Made for iPod wordt voorspeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. can’t wait!!

  2. Dan wil ik graag een AirPlay kastje die ik aan kan sluiten op de 3,5mm ingang van mijn Zeppelin!

  3. Gezien de prijzen koop ik wel een 5.1 versterker zonder netwerk functies en koop er dan wel een apple tv bij…

    Of er moet een versterker komen die ook video streamed.

    Ben sowieso wel benieuwd hoe airplay er over 10 jaar uit ziet.. Een beetje degelijk muziek setje houd het makkelijk 10 jaar uit..

  4. AirPlay all THE way. Allemaal heel leuk maar waarom heeft niemand het over streamen van mkv?

  5. @ Jasper: idd. Ik ben een beetje terughoudend ivm heel dat Airplay verhaal.
    Een dure versterker is inderdaad iets wat lang mee hoort te gaan, en ik denk dat de airplay technologie binnen 5 jaar enorm achterhaald gaat zijn, terwijl dat bij de versterker helemaal niet het geval zal zijn.
    Ook heel die “iphone approved” docks in dure geluidssystemen,…ik wil een systeem dat zijn werk doet, en wie zegt dat ik binnen 10 jaar nog iPhones zal kopen?

    Ik heb zo wat zitten kijken naar die Marantz dingen. 150 euro meer voor een netwerk functie, nog eens 50€ voor de airplay functie, en waarschijnlijk binnen enkele jaren volledig uit gebruik omdat er nieuwere en betere technologieën de standaard geworden zijn.

    Denk dus ook dat ik maar voor een gewone goede versterker ga die doet wat die moet doen, en er een AppleTV of Airport expr. bij koop.

  6. @Joost: Een airport express dus

  7. Ik heb een Airport Express aan mijn versterker hangen…
    Zo uit de iPad, iPhone en Macbook streamen.

  8. Voor 90,- kun je al over airplay beschikken d.m.v een airport express. Deze kun je met 3.5mm mini jack of optisch aansluiten op je versterker. En je hebt meteen wifi in huis! Ik steel al jaren de show met verjaardagen 😉

    Een nieuwe versterker zou ik er niet voor aanschaffen als het op deze manier ook kan.
    Wel goed dat het zich blijft doorontwikkelen.

  9. Ik hou het nog lekker bij mijn Sonos 😀

  10. Origineel geplaatst door Olomouc
    Ik heb een Airport Express aan mijn versterker hangen…
    Zo uit de iPad, iPhone en Macbook streamen.

    Ik heb er ook eentje aan mijn versterker hangen. Maar ik wacht nog op een update van Apple, want werkt helaas niet met mijn iPhone 4 (wel met mijn iMac en 3Gs).

  11. Ah kijk, zo leer ik nog eens wat 😉

    Net even gekeken, maar bestaat er niet iets vergelijkbaars wat gebruik maakt van mijn reeds bestaande WiFi netwerk. Dat moet goedkoper kunnen dan 89 euro…

  12. Hier ook een actief gebruiker van Airtunes/Airplay via de Airport Express. Maar helaas alleen vanaf m’n Macbook, want de 3G ondersteunt geen Airplay (en daar is ook nog geen hack voor).

    Ik gebruik het met iTunes en via Airfoil. Maar het grootste nadeel vind ik toch wel de 2 seconden vertraging.

  13. Kun je met die AirPlay express ook video streaken? Mijn versterker heeft ook beeld door via hdmi dus zou heel mooi zijn!

  14. De groei zal ook doorzetten doordat er bijv plugins beschikbaar komen voor dingen als XBMC. Dat is inmiddels al werkend, maar nog niet af.

    Mooie ontwikkelingen!

  15. @Joost,
    Een 2e hands Airport Express 😉

    Volgens mij zijn er (momenteel) geen andere opties.

  16. Hoe gaat dat optisch aansluiten dan?

    Origineel geplaatst door TheofrombaarnVoor 90,- kun je al over airplay beschikken d.m.v een airport express. Deze kun je met 3.5mm mini jack of optisch aansluiten op je versterker. En je hebt meteen wifi in huis! Ik steel al jaren de show met verjaardagen Een nieuwe versterker zou ik er niet voor aanschaffen als het op deze manier ook kan.
    Wel goed dat het zich blijft doorontwikkelen.

  17. Dat zou wel ideaal zijn als er een apparaatje uitkomt met een harde schijf en netwerkondersteuning en AirPlay.

  18. Ik heb ook gekeken naar Apple TV en versterkers met een mediaplayer (netwerk) functie, maar heb uiteindelijk een Sonos zoneplayer gekocht met een degelijke versterker (AV-receiver) Zo kan ik weer jaren vooruit met beeld en geluid.

  19. @Paul: Mijn iPhone 4 speelt gewoon uit de ipod functie. Ik las laatst iets over het airplay icoontje dat soms weg is… http://www.appletips.nl/page/3/

  20. Origineel geplaatst door Lucien1966
    Hoe gaat dat optisch aansluiten dan?

    Met een optisch kabeltje…. kijk maar bij airport express op de website.

  21. @Lucien1966: Via dezelfde aansluiting op de AE als waar je anders een headphone jack insteekt. Uiteraard moet je versterker ook een optische ingang hebben.

  22. Ik heb een apple tv, 2e generatie. Werkt ideaal, maar vooral de beperkte functionaliteit is nog lastig. Ik zou graag ook video’s enzo willen streamen vanuit Safari of andere apps.
    Weet iemand of dit eraan zit te komen?

  23. Ik kan niet wachten om die lekkere Zeppelin Air in m’n huis te halen in maart!

  24. Ik stop de ipod gewoon in mijn fatman en bedien de muziek evt met mijn ipad/iphone (TangoRemote app).

    Ik zie niet echt de meerwaarde om een airplay product aan te schaffen.

  25. @guustc

    Hiervoor gebruik de eerste generatie Apple TV. Met Remote HD app is daar sinds kort Airplay op beschikbaar.

  26. Origineel geplaatst door Jasper
    De groei zal ook doorzetten doordat er bijv plugins beschikbaar komen voor dingen als XBMC. Dat is inmiddels al werkend, maar nog niet af.Mooie ontwikkelingen!

    Dat is dus om naar een XBMC toe te streamen begrijp ik? Ik zou juist andersom willen streamen.

    Ik zou graag de volgende opstelling willen:
    Versterker aangesloten op Airport Express (heb ik al).
    Beamer aangesloten op een Apple TV.

    En dan alle audio en video daar naartoe streamen. Dus vanaf iPhone, iPad en Mac. En bij een film moet dus de audio en video stream gescheiden zijn (maar wel in sync).

  27. @Joost:

    zo een kastje heet airport express en kost 50 euro op ebay
    je kunt hem ook als slave gebruiken dus dat hij je netwerk niet uitbreid maar alleen ontvangt
    er is best wel wat mogelijk met dat ding hoewel ik hem niet als eenige router zou willen hebben.

    cheers

  28. Heb net een versterker van 2400 euro gekocht en die heeft de mogelijkheid tot Airplay, moet ik er nog wel 49 euro bij lappen. Gaat nergens over dat je bij dergelijke bedragen nog eens extra moet betalen.
    Ik sluit het wel gewoon op de iPod ingang aan.

  29. Er zijn wel meer bluetooth apparaatjes die je op je versterker aansluit en muziek kunnen streamen. Die kosten 30 euro en werkt perfect.

    Je kunt met zo’n ding eenvoudig pairen met Macbook, Iphone 4, Iphone 3G, Dell laptop, sony tellie etc. Eigenlijk met alles wat bluetooth heeft.

    Zie in deze de toegevoegde waarde van ‘Airplay’ niet hoor. Buiten dat het een leuk commercieel verhaaltje is van iets dat al lang mogelijk is…

  30. @Ivo: Airplay ondersteund ongecomprimeerde muziek als ik het goed begrepen heb.. Dus de kwaliteit is hoger als je meer dan alleen 128 kb/s mp3 luisterd..

  31. Origineel geplaatst door Ivo
    Er zijn wel meer bluetooth apparaatjes die je op je versterker aansluit en muziek kunnen streamen. Die kosten 30 euro en werkt perfect.Je kunt met zo’n ding eenvoudig pairen met Macbook, Iphone 4, Iphone 3G, Dell laptop, sony tellie etc. Eigenlijk met alles wat bluetooth heeft.Zie in deze de toegevoegde waarde van ‘Airplay’ niet hoor. Buiten dat het een leuk commercieel verhaaltje is van iets dat al lang mogelijk is…

    Totdat je eisen gaat stellen aan kwaliteit, dan zet je BT snel opzij.
    De kwaliteit van Airplay is vele malen hoger (bij optisch aansluiten is het signaal bit-perfect)

  32. Airplay voor XBMC, Plex en Boxee is ondertussen zo goed als mogelijk werkend.

    Beperkingen zitten in DRM beveiligde content en muziek, aangezien muziek streaming via AirPlay erg goed beveiligd is helaas.

  33. @Juppe: Zie hier voor een filmpje: http://tweakers.net/nieuws/71492/hacker-krijgt-apples-airplay-werkend-op-xbmc.html
    Het is idd het idee dat je op bijv je iPad een film aangooit en dattie dan op je tv met XBMC begint af te spelen 🙂
    Andersom is er al in de vorm van Air Video, maar dat is nog niet helemaal 100% lekker qua gebruik. Het zou mooi zijn als dat nog beter wordt gemaakt.

  34. @jasper:

    44100 Hz van airport optical naar je stereo, kwaliteit wordt uiteindelijk bepaald door je DA converter in je versterker. (En kan natuurlijk nooit beter worden dan de oorspronkelijke kwaliteit van de steam/bitrate)

    Appletv2 is een ideale vervanger voor airport express, doet hetzelfde en nog video erbij ook. ($99 in US)

    overigens luistert schrijf je met een ‘t’

  35. @Jasper,
    Het werkt idd zoals jij het beschrijft. Tweakers begrijpt het niet helemaal :

    Hierdoor is het mogelijk om een videostream die door XBMC wordt aangeboden te bekijken met bijvoorbeeld een iPhone, iPod nano of iPad.

    Ik vind dat het hele Airplay verhaal flexibeler moet zijn (maar misschien komt dat nog):
    Je moet video kunnen streamen naar elk device met een beeldscherm (of een uitgang voor een scherm). Dus Mac, iPhone, iPad, AppleTV en liefst ook PC, XBMC, Boxee etc.
    En elk apparaat met opslagruimte moet video ergens naartoe kunnen streamen. Dus eigenlijk alle bovengenoemde apparaten behalve de AppleTV (2nd gen).
    En dan het liefst ook tegelijk (en in sync) geluid streamen naar elk apparaat met een speaker of aansluiting daarvoor (dus ook de AE).

    Hoe moeilijk kan het zijn? 😉

  36. En als je een tv met netwerk aansluiting hebt, dan kun je deze ook aansluiten op een Airport Express. Dan kun je foto’s en video’s bekijken vanaf een NAS.

  37. Airplay is toch alleen maar voor mac ofniet?

  38. Origineel geplaatst door Juppe
    En elk apparaat met opslagruimte moet video ergens naartoe kunnen streamen. Dus eigenlijk alle bovengenoemde apparaten behalve de AppleTV (2nd gen).

    Ik ben het helemaal met je eens. Maar ik denk dat dit er nooit zal komen (tenzij hackers goed werk doen). Apple heeft geen enkel belang in XBMC, dus waarom zou AirPlay er voor uit komen? Steve vindt dat je een ATV moet kopen.

  39. Origineel geplaatst door Lucien1966Hoe gaat dat optisch aansluiten dan?

    Ipv de 3.5 mm mini jack kun je er ook een glasvezelkabeltje instoppen.

    Origineel geplaatst door TheofrombaarnVoor 90,- kun je al over airplay beschikken d.m.v een airport express. Deze kun je met 3.5mm mini jack of optisch aansluiten op je versterker. En je hebt meteen wifi in huis! Ik steel al jaren de show met verjaardagen Een nieuwe versterker zou ik er niet voor aanschaffen als het op deze manier ook kan.
    Wel goed dat het zich blijft doorontwikkelen.

  40. AirPlay is de vevanger van Airport express oplossing, zo moet je het ook zien. Daaeom is er op de SR7005 van marantz ern optie om het wel of niet te hebben 😉
    Wil je echt goed digitaal muziek luisteren zonder draden, neem Sonos. Daar kan een losse Dac op etc, dit is bedoeld voor een wat minder prijzige oplossingen.
    Alles wat je nu koopt, is over een jaar outdated, dus ook versterkers, qua mogelijlheden dan. Koop dan nooit meer een apparaat met een stekker!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.