Reacties voor: Elgato Eve Motion nu beschikbaar, een bewegingssensor met HomeKit-support

Wil je je lampen aanzetten op basis van beweging of je thermostaat hoger zetten zodra je thuiskomt, maar alleen als de temperatuur een bepaalde temperatuur bereikt heeft? Met de Elgato Eve Motion-bewegingssensor kan het en is nu beschikbaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Kan handig zijn. Als je tenminste niet al te stil op de bank zit, want dan gaat het licht genadeloos uit. Dan moet je regelmatig blijven bewegen. Op zich wel goed voor je gezondheid. 🙂

  2. Lijkt me een mooi product. Ik vraag me af wanneer de Elgato Eve Energy weer beschikbaar is in Nederland.
    Kan hem erg slecht vinden.

  3. Als die via bluetooth werkt, dan werkt dit dus alleen als een ios apparaat, dat in het homekit account bekend is, binnen het bereik is. Met andere woorden: het zal niet reageren bij (i) mijn echtgenote (android), mijn kinderen (geen smartphone), gasten (niet in homekit netwerk), mijn hond (nog op oude iOS :)).

    Dit was mijn probleem al met de Elgato Eve: je moet met je ios device binnen bluetooth bereik zijn. Maakt het een stuk minder praktisch.

  4. Die reactietijd is toch wel een dingetje: als je aan komt lopen moet het licht vrijwel meteen aan gaan. 2 seconden is dan wel wat lang.

  5. Beetje vreemde eerste zin: “Qua functies doen de Elgato Eve Motion en Philips Hue Motion Sensor nagenoeg hetzelfde.” De rest van het artikel legt vervolgens uit hoe de functionaliteit van de twee eigenlijk totaal verschillend zijn 🙂

    Jammer dat de Elgato Eve Motion een reactietijd van 2 seconden heeft, niet geschikt voor verlichting dus.

  6. Dus die van Philips werkt niet met HomeKit, en deze heeft 2 seconden reactietijd. Is er nog een alternatief zonder deze twee (m.i. grote) tekortkomingen?

  7. ik zou dan toch voor de Philips met wifi gaan.
    waterbestendig zou ik het niet noemen de eve kan meer hebben als het schema klopt.
    we hebben het hier over een verschil van IPx3 = spatdicht geen schade indien besproeid 10 l/min
    IP42 = druppel dicht geen schade indien onderhevig aan vallende druppels

  8. Dat HomeKit wordt mi al voorbij gestreefd door Domoticz. Veel flexibeler en met een app zoals pilot kun je er veel meer mee da Apple’s HomeKit.

  9. Zo gebruik ik de sensoren van mijn beveiligingsinstallatie (Visonic) voor bewegingsdetectie, Evohome voor verwarming en temoeratuuropname, buitensensoten om op te acteren en arduino om mijn meterstanden uit te lezen. Kan HomeKit dit al?

  10. @PeliileP: Hey Siri, Zet mijn verlichting aan met Domoticz.

    “Dit heb ik op het web gevonden over zet mijn verlichting aan met Domoticz…”

    Voor mij is HomeKit geweldig ik kan het aan mijn Apple Watch vragen met Siri. Dit kan Domoticz niet.

  11. Waarom zou een sensor met HomeKit moeten werken? “Siri, ik sta aan de sensor”? Philips Hue sensor werkt alleen samen met de andere Hue lichten die wél HomeKit ondersteunen

  12. Ik vind het domotica aanbod tot nu toe erg tegenvallen. Het gaat meestal om een beperkt aantal redelijk basale en betaalbare componenten. Waarom kost dit 50 euro? Het wordt tijd dat de chinezen hier eens mee aan de slag gaan, maar die wachten waarschijnlijk tot de volumes in de markt wat meer toenemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.