Reacties voor: Eerste generatie iPhone (iPhone 2G) krijgt geen updates meer

De eerste generatie iPhone krijgt geen updates meer. Dat bleek eigenlijk al op de website van Apple: onder compatibiteit staat dat alleen de iPhone 3G en 3GS worden ondersteund.

Reacties: 71 reacties

  1. Heb van het weekend even 4.0 op mijn 3GS geinstalleerd bij een vriend. Hij heeft een 3G en naast Multitasking werkt Homescreen wallpaper ook niet op de 3G! Lijkt me toch niet zo processor gevoelig? Zal wel een 3GS exclusive zijn om mensen naar de 3GS te lokken 🙂

  2. Dat wordt is tijd voor een nieuwe, alhoewel die van mij (2g) nog perfect werkt!

  3. Dan zal mijn 3G volgend jaar wel aan de beurt zijn 🙁

  4. Het is wel weer jammer dat ‘multitasking’ alleen weggelegd is voor het 3G[S] model.

    Hopelijk blijft die truuk om deze alsnog via jailbreak te activeren.

  5. Ja, en als je nou makkelijk en betaalbaar kon updaten met je toestel. Maar de 3Gs is nog steeds niet overal op voorraad en over de kosten zullen we nog maar zwijgen.
    Tijd dat je de iPhone net zo makkelijk kan vervangen als een Nokia.

  6. is er niet een jailbreak app die je iphone 2G of 3G voor laat doet als een 3G(S) ?

  7. Jammer!
    Mijn eerste generatie iphone (2G) werk op zich nog wel aardig,

  8. Origineel geplaatst door Nynerva: is er niet een jailbreak app die je iphone 2G of 3G voor laat doet als een 3G(S) ?

    daar hoop ik ook op! Mssn dat ze iets in iTunes kunnen verbouwen?

  9. Ik denk dat de hackers het wel voor elkaar krijgen om OS4 te laten draaien op een 2G. Dat weet Apple ook, alleen is Apple dan niet aansprakelijk als het te traag is.
    Hardwarematig zal het wel wat beperkingen opleveren.
    Slimme zet van Apple. Weten dat het toch wel lukt, maar zelf niet aansprakelijk hoeven zijn!!

  10. Ik was sowieso van plan om mijn iPhon 2g te deze zomer te vervangen door de nieuwe iPhone. Dus ik vind het niet zo erg. Mijn 2g werkt ook nog perfect. Ik merk alleen dat de batterij begint te verslijten. (iPhone 2g is 2,5j)

  11. Weet iemand het e-mailadres van Steve? Veel lijken er zo gemakkelijk aan te komen.

  12. @Joost: Eerste hit op Google…

    Steve Jobs’s email addresses are steve@apple.com and sj@pixar.com.

  13. iPhone 2G is hardwarematig gelijk aan de 3G dus het ligt niet aan de hardware.

    Apple is gewoon support aan het afbouwen op een telefoon van 3 jaar oud.

    Wel logisch natuurlijk. Ze gaat de iPhone 2G niet altijd updaten.

    Volgend jaar zal de 3G wel aan de beurt zijn, het jaar daarna de 3G(S), enz.

  14. Snap ook niet waarom je zo’n oud toestel zou willen gebruiken.

  15. Echt wel jammer. Want mijn 2g werkt nog perfect. Alleen de 4 gb aan geheugen is wat aan de lage kant. Edge is traag, maar na twee jaar wel aan gewent. Voor de rest werkt het gewoon allemaal nog. Zelfs geen krassen op het scherm.

    Hij is gewoon eigenlijk niet aan vervanging toe. Maar als je die fantastische 4.0 wil draaien wordt je gewoon verplicht…..

  16. oud toestel? is nog geen 3 jaar oud! alles werkt perfect. Ik snap niet waarom Apple de “echte” iPhone zo laat verwaarlozen:-S

  17. Dan wordt het wachten op de nieuwe iPhone en die aanschaffen. Ben nog steeds zeer tevreden over mijn 2G. Vindt het uiterlijk ook veel beter dan de 3G en 3GS. Hoop niet dat de aankomende Iphone weer zo’n plastic achterkant krijgt, ziet er echt niet uit..

  18. @johny: dit word gewoon puur gedaan om de 3GS te laten verkopen ! of eventueel als er een 4G of HD zou komen..

  19. Origineel geplaatst door iMario
    Snap ook niet waarom je zo’n oud toestel zou willen gebruiken.

    oud toestel? De 2g is nog steeds beter dan de meeste andere mobieltjes

  20. Als je het voor de presentatie wist had je een primeur, anders niet. Dat de 2g uitgefaseerd zou worden werd mij al duidelijk bij firmware 3.0. Het ontbreken van de 2g/edge in het lijstje was al een bevestiging

  21. Prima als je zegt dat de iPhone 1e gen nog niet ‘oud’ is, maar een toestel zonder UMTS is toch werkelijk achterhaald voor een smartphone?!

  22. Helaas pindakaas! Ik vind de 2G ook de mooiste eigenlijk!

  23. Echt jammer!

    Heb mijn iphone 2G sinds het begin al ! Werkt nog perfect ! nog geen problemen mee gehad! Gaat nu na het opladen 3,5 dag mee ! … Waarom zou ik veranderen . En idd die 2g is volgens mij evengoed als de andere nieuwe mobieltjes ….

    Nu wachten op een soort JB om toch de 4.0 te laten draaien op een 2G!

  24. Al dat negatieve gedoe over het feit dat Apple een 3 jaar oude telefoon (wat oud is voor een telefoon) niet meer ondersteunt bij upgrades.

    Het is toch niet zo dat je telefoon nu niet meer werkt. Er komen alleen geen nieuwe features op. Als je er nu tevreden over bent is er toch niets aan de hand.

    En wat betreft dat multitasken op de 2G. Je moet je toch echt afvragen of je dat wil doen als het zelfs op de 3G al niet werkt.

  25. Sorry, maar mijn Nokia e61 kreeg na een jaar al geen updates meer. De 2 updates die hij kreeg bestonden ook voor 90% uit bugfixes. 3 jaar ondersteuning voor een telefoon is echt super veel.

  26. Blijft keurig van Apple dat ze de iPhone (zoals hij heet) zolang hebben geüpdate. Kunnen ze bij Nokia/Motorola/htc/enz nog wat van leren.

  27. Nog een groot probleem is dat de meeste app straks alleen vanaf 4.0 gaan werken. Dus kan je met iPhone 2G bijna geen app meer draaien.

  28. Is de OS 4.0 er niet met een jailbreak op te zetten?

  29. @Baltar: Precies!
    De iPhone 2G is gewoon enorm oud bekeken uit het standpunt van Apple, het is zelfs abnormaal te noemen dat er tot nu toe nóg steeds updates voor uitkwamen. Probeer dat maar eens bij een andere fabrikant voor elkaar te boksen 🙂
    Gewoon een strategische beslissing om na 3jaar upgrades niet meer door te voeren. De gemiddelde telefoon heeft, nét als een pc trouwens, gewoon een maximale levenscyclus van 3jaar, waarna upgraden naar een nieuwe of nieuwe onderdelen eigenlijk vrij normaal is.

  30. De mensen moeten hier blij zijn dat Apple uberhaupt nog een stuk of 14/15 GRATIS updates heeft uitgebracht.

    Hoeveel updates heeft een Samsung, LG of Nokia telefoon gemiddeld?

    In telefoonjaren is 3 jaar best oud. En als die telefoon ook nog ‘s geen 3G ondersteunt, kan je verwachten dat de fabrikant de telefoon langzaam probeert uit te faseren.

    Je iPhone 2G met FW 3.1.3 kan nog steeds véél meer dan een Samsung telefoon die nog uit moet komen.

    Microsoft brengt geen updates meer uit voor Win98
    Mercedes brengt geen nieuwe Navigatie-CD’s meer uit voor modellen lager dan 2003
    Sony is de PS1 (en bijna de PS2) al vergeten.

    De jaartallen verschillen, maar 3 jaar voor een telefoon support bieden is erg lang.

  31. Kijk laten we het zo bekijken, de firmware moet upgradeable zijn, de processor ram etc etc in de 2G en de 3G zijn hetzelfde dus daar zit het probleem niet, het overzetten van een exacte kopie van de 3G firmware zou moeten werken, een enkel bestand moet misschien aangepast worden maarrrr wie weet functioneert de 3G firmware alleen met een 3G baseband… Dan kan je het vergeten. We zien het geheid binnenkort want er zijn vast al mensen met de beta aan het klieren…

  32. Origineel geplaatst door stillew
    Origineel geplaatst door Nynerva: is er niet een jailbreak app die je iphone 2G of 3G voor laat doet als een 3G(S) ?daar hoop ik ook op! Mssn dat ze iets in iTunes kunnen verbouwen?

    ik denk niet dat het verstandig is om zo’n tool te gebruiken als deze er komt… de 2G en de 3Gs hebben verschillende hardware en multitasking word niet voor niks alleen op de 3Gs geactiveerd omdat het anders niet goed zal zijn voor de hardware.

  33. Ach mijn htc touch HD werd binnen zes maanden al niet meer geüpdate. Apple doet het redelijk netjes, volledige update en nieuwe functies voor ongeveer twee jaar. Daarna wordt de ondersteuning afgebouwd. Tegelijk lopen decontracten af en is vervanging relatief goedkoop. Zet dat af tegen een lg of Nokia, die wil je na negen maanden al vervangen

  34. Het is inderdaad een oud toestel, en er zal best wel een jailbreak alternatieve os 4.0 voor de 2G beschikbaar komen.

    Maar mijn oude 2G dient goed dienst als wekker en ipod 🙂

  35. @peter:
    Leuk hoor 3G op mijn 3Gs, maar met belabberde bereik van T-mobile is hij net snel als mijn oude “2G” op Vodafone.

  36. @Applemaster: Die grap is natuurlijk minder grappig als je de url van LMGTFY erin laat staan. Ik zou volgende de tiny-url pakken, daaruit kun je niet zo snel opmaken waar het naar verwijst.

    🙂

  37. @Applemaster: Dan heb ik de 5e generatie iPhone al.

  38. Zo, ff wat comments beantwoorden:
    – Homescreen niet op 3G
    Vind ik inderdaad een rare keuze om dit niet te enablen, zal inderdaad geen extra processorkracht kosten.

    – Multitasken alleen voor 3GS
    Heb via Engadget gelezen dat het vrij makkelijk is om multitasking te activeren op een 3G. Alleen vraag niet HOE het zal lopen want zoals jullie weten heeft de 3GS flink meer intern geheugen dan de 3G en vind ik het een nogal logische keuze van Apple om gebruikers een goede ervaring van multitouch te geven en geen halve(lees: onwerkbaar/traag).

    Het enige echt jammere vind ik dan zelf dat je wellicht geen 4.0 op een oude 1G/2G iPhone kunt installeren en hiermee later misschien geen 4.0 only apps kunt installeren.

  39. For t-mobile was a 2g iphone beter less complaints over the poor 3g coverage plus the case is cheap n nasty on a 3gs ( 3g was beter quality ) but apple are always known to kill devices when they are fed up with them , simular to the ipod classic had one version dumped even though it could easily be upgraded , iam sure there will be a hacked 4.0 for iphone 2g owners as there is alot of you out there

  40. Wat ik mij ten zeerste afvraag is of met het veronderstelde antwoord van sjobs ook werkelijk bedoelt wordt dat er geen updates komen…

    tot op vandaag de dag komen er nog steed security updates voor MasOS X 10.4, aanpassingen voor Pro gebruikers, QuickTime updates etc. – MacOS X 10.4 dat is al twee-en-half jaar geleden dat we dat achter ons zouden hebben moeten gelaten…

    ik vermoed dat er voor iPhone OS 3 nog zeker verschillende updates uitkomen – maar helaas voor de originele iPhone gebruikers, er komt een keer een eind aan, voor jullie geen iPhoneOS 4.x … net zo goed dat er voor mijn iMac-bolletje (sept. 2003) geen 10.6 uit komt 🙁

  41. Origineel geplaatst door Donstil
    Blijft keurig van Apple dat ze de iPhone (zoals hij heet) zolang hebben geüpdate. Kunnen ze bij Nokia/Motorola/htc/enz nog wat van leren.

    lolbroek, Nokia doet dit al jaren. Mijn N95 heeft 2 jaar lang updates gekregen, alsook al mijn andere nokia’s en ik heb er veel hoor.

  42. Begrijp ik nou goed dat multitask alleen voor de 3GS en de laatste iPod is en dus niet voor de iPad?

  43. @Applemaster: nog meer slecht nieuws! De tweedehandse 3GS die je binnen 6 maanden zal aanschaffen, zal 2 jaar verder ook geen updates meer ontvangen. Dat wordt kniezen, man!

  44. Origineel geplaatst door galip91
    iPhone 2G is hardwarematig gelijk aan de 3G dus het ligt niet aan de hardware.

    OK. Ruilen ?

  45. Ik verwacht helemaal niet dat mijn 2G nog gaat multitasken, maar de iPhone 2G is qua hardware, op de GPS en 3G na, precies hetzelfde als de iPhone 3G. Dus als de iPhone 3G OS 4.0 kan draaien dan kan de iPhone 2G dit even goed.
    Ik snap ook wel dat Apple dit doet, dit is logisch want ze willen dat mensen een nieuwe iPhone aanschaffen. Ik was zelf ook al van plan om deze zomer de nieuwe iPhone te kopen omdat mijn abonement in juli afloopt. Maar ik blijf het toch jammer vinden dat de iPhone 2G straks de nieuwe apps of updates van apps niet meer kan draaien, niet omdat het hardwarematig niet meer mogelijk is, maar omdat het OS 4.0 vereist.
    Ik wil zelf de iPhone 2G nog wel blijven gebruiken naast mijn nieuwe iPhone komende zomer, maar ik verwacht dat de hackers de OS 4.0 voor 3G wel kunnen aanpassen zodat die ook op de 2G is te installeren, zo niet dan lig ik er ook niet wakker van.

  46. gelukkig maar want zo moet je altijd rekening blijven houden met verouderde hardware.. nu is de iPhone 3G de bottleneck.

  47. Origineel geplaatst door Oli4
    Begrijp ik nou goed dat multitask alleen voor de 3GS en de laatste iPod is en dus niet voor de iPad?

    De iPad zal ook vast en zeker MT ondersteunen aangezien de hardware sterk genoeg is ervoor.

    Had dit gezien op de site maar vind het al netjes dat ze zolang nog 1 toestel ondersteunen ooit moeten ze met de tijd meegaan en daar kan een oud toestel niet meer mee werken. Denk toch dat ze er een goede zaak aan doen door deze optie. Zie daarnaast ook dermate weinig mensen met een 2G. Dan zal ik echt een grote stad in moeten gaan ervoor om die tegen te komen.

  48. Origineel geplaatst door Baltar
    Al dat negatieve gedoe over het feit dat Apple een 3 jaar oude telefoon (wat oud is voor een telefoon) niet meer ondersteunt bij upgrades.Het is toch niet zo dat je telefoon nu niet meer werkt. Er komen alleen geen nieuwe features op. Als je er nu tevreden over bent is er toch niets aan de hand.En wat betreft dat multitasken op de 2G. Je moet je toch echt afvragen of je dat wil doen als het zelfs op de 3G al niet werkt.

    Dit klopt, alleen het grote nadeel is dat de apps strx ws ook moeten voldoen aan OS 4.0.
    Hierdoor zijn apps straks niet meer te gebruiken op een iPhone 2G, en dat vind ik wel kwalijk voor een telefoon van MAAR 3 jaar oud.

  49. Origineel geplaatst door max
    gelukkig maar want zo moet je altijd rekening blijven houden met verouderde hardware.. nu is de iPhone 3G de bottleneck.

    Daar geef ik je gedeeltelijk gelijk in. De iPhone 2G en 3G zijn qua hardware hetzelfde, dus als bottleneck had het niks uitgemaakt. Hadden ze de keuze gemaakt dat het vanaf de zomer ook geen support meer levert aan de 3G dan zouden we na de zomer grafisch gezien wel mooiere apps krijgen op de iPhone.
    Het viel me vanaf afgelopen zomer ook al op dat bepaalde games niet meer zo soepel draaiden op de iPhone 3G, ik verwacht dat dit op OS 4.0 voor de iPhone 3G alleen maar erger wordt. Wil je dus de nieuwste games blijven spelen dan moet je minstens een 3Gs hebben.

  50. Ik denk dat Apple deze keuze heeft gemaakt omdat ze elke iPhone maar 3 jaar volledig willen ondersteunen. Ook al is het mogelijk om op de iPhone 2G OS 4.0 te draaien, maar dan zouden ze de iPhone 2G 4 jaar volledig hebben ondersteund.
    Dit zelfde wordt dan ook verwacht van de iPhone 3G, die in de zomer van 2011 dan OS 5.0 moet gaan draaien. Dit zou qua hardware niet meer mogelijk moeten zijn, en zou het wel mogelijk zijn dan is het een enorme bottleneck voor de nieuwere iPhone’s, we zouden dan te weinig vernieuwingen zien.

  51. Tja, aan de ene kant logisch, aan de andere kant zeer flauw. Dat multitasking niet kan, of er iig niet op zit, prima. Maar folders etc. zou allemaal nog makkelijk mogelijk moeten zijn! Ze kunnen makkelijk een paar, zwaardere, opties weglaten, en dan de lichtere opties wel toestaan.

    Het is ook wel dat je gewoon nog een werkende telefoon hebt enzo, maar zeker als de hardware grotendeels hetzelfde is dan een nieuwer model is het ‘oneerlijk’ dat zij wel een update krijgen.

    Desalniettemin denk ik dat er vast wel iets door de jailbreak-scene bedacht gaat worden.

  52. Is 4.0 al uit dan? Ik heb een 3gs en hij geeft volgens mij geen update. Nouja, nog eens poberen

  53. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    Origineel geplaatst door galip91iPhone 2G is hardwarematig gelijk aan de 3G dus het ligt niet aan de hardware.OK. Ruilen ?

    Het enige wat anders is zijn de GPS en de 3G-chip.
    Dit heeft geen reet te maken met het feit of het device OS 4.0 aankan.
    De iPhone 2G kan OS4.0 net zo goed ondersteunen als de 3G, alleen Apple bouwt langzaamaan hun support af.

  54. @Kees: Je kan alleen de bèta proberen als je een geregistreerde developer bent.

  55. Apple heeft die 2G langer ondersteund dan andere mobieltjes bakkers gewoonlijk doen. Hoe vaak update HTC serieus? En Nokia? Samsung? en, als er al een update is, dan is het meestal meer bugfix dan nieuwe features.
    Mss dat er nog wel een volgende 3-OS komt voor de 2G? Maar dat zal conserverend zijn ofwel bugfix.

  56. Nu hoop ik dat er een backup methode komt om van mijn 2g een soort image/clone te maken incluis jb, unlock en cydia aps. Want die kan ik straks natuurlijk ook allemaal niet meer updaten. En het gaat zowiezo een keer gebeuren dat de boel hersteld moet worden.

  57. Origineel geplaatst door Sjoerd Reitsma
    Heb van het weekend even 4.0 op mijn 3GS geinstalleerd bij een vriend. Hij heeft een 3G en naast Multitasking werkt Homescreen wallpaper ook niet op de 3G! Lijkt me toch niet zo processor gevoelig? Zal wel een 3GS exclusive zijn om mensen naar de 3GS te lokken

    Het is een BETA. Verbind er nu geen conclusies aan, doe dat pas als de final release uitkomt en kijk dan welke functies er wel en niet beschikbaar zijn voor de 3G.
    De beta versie bevat veel bugs dus een aantal zaken zullen nog aangepast worden.

    Dit is echt een beta versie voor developers om de nieuwe API calls uit te proberen in hun applicaties.

  58. Ik hoop inderdaad dat er op een of andere manier straks toch een mogelijkheid is om 4.0 op m’n 2G te installeren. De voordelen van een 3G of 3Gs ten opzichte van een 2G vind ik in ieder geval geen 600+ euro waard. En daar komt bij dat m’n 2G nog makkelijk alle andere telefoontjes te kakken zet.

    Daarentegen, als er deze zomer een nieuwe iPhone komt dan zal ik die hoogstwaarschijnlijk ook wel in België kopen. Zeker als we enigsinds waarde aan de huidige geruchten mogen hechten. Anders denk ik dat ik em nog wel een generatie uitzit.

  59. tuurlijk probeert apple het zoveel mogelijk op te schroeven naar de nieuwere modellen, anders koopt natuurlijk niemand meer een 3GS als er nieuwe iphone komt.

    gelukkig bestaat er dan nog een jailbrake

  60. Ik heb een iPhone 2G en ben wel van plan een nieuwe te kopen, maar er komt zeker weten nog wel iets waardoor 4.0 ook op mijn oudje komt.. I’m sure!

  61. Origineel geplaatst door iMario: Snap ook niet waarom je zo’n oud toestel zou willen gebruiken.

    Vreemde opmerking; als je nou zo’n telefoon hebt en hij ook nog goed functioneert. Je hoeft toch niet met iedere gril mee te doen?

  62. Zonde, maar wel te verwachten. Het blijft veruit de mooiste iPhone die er is. De 3G(S) is maar een lelijk plastic ding in vergelijking met de aluminium 2G.

  63. Het is natuurlijk erg jammer als Apple besluit om voor een 3 jaar oude telefoon geen updates meer te maken, maar op zich is het natuurlijk wel begrijpelijk dat het een keer op moet houden. Bovendien vind ik de support van Apple persoonlijk met kop en schouders boven andere toestellen uitsteken. Regelmatig updates met nieuwe “goodies” erin en bijna altijd voor niets en super makkelijk te installeren met een simpele klik op een [OK] knop.

    Mijn toestellen voor mijn eerste iPhone waren een HTC Wizard en een HTC TyTN. Voor de Wizard is ooit één update geweest, een ramp om te installeren, hele telefoon weer leeg en totaal geen zichtbare of merkbare veranderingen. Voor de TyTN nog nooit een update gezien. Voor mijn HTC toestellen had ik een Motorola RAZR, deze heb ik om zeep geholpen met de enige update die daar in anderhalf jaar voor kwam.

    Kortom; iPhone gebruikers zijn in mijn ogen nog steeds beter af dan met welk ander toestel dan ook. Daarnaast reageren veel mensen ook alsof hun hele toestel meteen onbruikbaar en compleet waardeloos is geworden zodra Apple besluit niet meer te updaten. Dat is natuurlijk ook wat overdreven. Je toestel blijft even mooi en bruikbaar als het nu is, alleen komen er geen leuke nieuwe dingetjes meer bij.

  64. heb ook een 2 g , ma kan ik dan van de zomer geen apos meer downloadrn? waant die zullen 4.x eisen . ;s

  65. *apos = apps

  66. Dan zit ik perfect met me ipod 3 g

  67. Jammer, ik dacht erover m’n iPhone 2G een paar jaar te bewaren in een doos en dan de app store bekijken of het allemaal nog leefde. Ook ik ben van plan vant zomer de nieuwe iPhone te kopen. Dit omdat ik de Apps zo leuk vind en die andere telefoons niet hebben

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.