Eerste generatie iPhone (iPhone 2G) krijgt geen updates meer

De eerste generatie iPhone krijgt geen updates meer. Dat bleek eigenlijk al op de website van Apple: onder compatibiteit staat dat alleen de iPhone 3G en 3GS worden ondersteund.

iphone os 4Tijdens het iPhoneclub/OMT live-event van afgelopen donderdag vertelde ik, dat de eerste generatie iPhone geen updates meer zal krijgen. Die informatie was afkomstig van een (voor mij niet-anonieme) tipgever, maar sluitend bewijs was er op dat moment nog niet en tijdens de keynote werd het ook niet met zoveel woorden gezegd. Achteraf gezien had ik een primeur te pakken, want inmiddels is wel duidelijk dat de eerste generatie iPhone geen update naar iPhone OS 4.0 meer krijgt: op de website van Apple is duidelijk te lezen dat de update alleen voor de iPhone 3G en 3GS geschikt is. Met een oudere iPhone zit je vast aan iPhone OS 3.1.3.

Een lezer van de website Apfeltouch vroeg het nog even na bij Steve himself: hij vroeg of de iPhone 2G (zoals dat toestel ook wel wordt genoemd) nog een update krijgt. Steve antwoordde daarop: “Sorry, no.” Maar eigenlijk wisten we dat al: op de pagina met preview-informatie over iPhone OS 4.0 is het onder het kopje ‘Compatibility’ gewoon te lezen:

iPhone OS 4 will work with iPhone 3G, iPhone 3GS, and the second- and third-generation iPod touch this summer, and with iPad in the fall.

Zoals Apple al aangaf zullen niet alle functies op alle toestellen werken. Multitasking is bijvoorbeeld alleen weggelegd voor de iPhone 3GS en derde generatie iPod touch (32GB en 64GB van herfst 2009).

mail apfeltouch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 8:56
Categorie iOS
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.