Mobiele platformen vergeleken: hoe goed scoort iPhone OS 4?

CNET heeft de drie belangrijkste mobiele besturingssystemen vergeleken. iPhone OS 4.0 scoort daarbij aardig goed, vooral op het aantal apps, maar ook op andere functies ten opzichte van Palm webOS, Google Android en Microsoft Windows Phone 7.

mobiele osNa de aankondiging van iPhone OS 4.0 zijn er genoeg mensen die nog twijfelen of ze een iPhone zullen kopen, of voor een van de andere mobiele platformen te kiezen. CNET heeft een tabel gemaakt waarin je kunt aflezen met welke van de vier (iPhone OS 4.0, Android 2.1, Palm WebOS 1.4 of Windows Phone 7) je het beste af bent.

Ze keken naar notificaties, tethering, VoIP, games, multitasking, ondersteuning voor Flash en andere eigenschappen. De iPhone blijkt daarin niet eens zo slecht te scoren: Android biedt bijvoorbeeld wel ondersteuning voor Flash, maar dat geldt alleen voor bepaalde toestellen. Bij Windows Phone 7 zijn veel aspecten nog onzeker, omdat dit mobiele platform pas in het vierde kwartaal van dit jaar wordt gelanceerd. Windows Phone 7 zal in ieder geval geen knippen en plakken ondersteunen.

Het is jammer dat CNET niet Blackberry heeft meegenomen in de vergelijking, want voor de Benelux is Palm webOS totaal oninteressant. De toestellen zijn hier nog steeds niet gelanceerd. Redmond Pie maakte eerder deze week ook al een vergelijking van de drie besturingssystemen iPhone OS 4.0, Android 2.1 en Windows Phone 7.

tabel mobiel os

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2010, 15:35
Categorie iDevices
Onderwerpen android, mobiel bankieren, platform, webos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.