Apple Distinguished Schools in Nederland

Dit zijn de eerste Apple Distinguished Schools in Nederland

Drie Nederlandse scholen zijn uitgeroepen tot Apple Distinguished Schools. Dit is voor het eerst dat Apple dit predicaat uitreikt in Nederland.

In Nederland zijn voor het eerst Apple Distinguished Schools aangewezen. Het gaat de Paulus Mavo in Haarlem, het Niftarlake College in Maarssen en Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn (tussen Weert en Roermond). Wereldwijd zijn er 400 Apple Distinguished Schools, waarvan er nu dus ook drie in Nederland zijn.

Apple Distinguished Schools in Nederland

Apple Distinguished Schools in Nederland

Om toegelaten te worden tot de groep scholen die zich Apple Distinguished School mogen noemen moeten de scholen bewijs leveren op een aantal gebieden. Het gaat daarbij om visionair leiderschap, innovatief leren en lesgeven, voortdurend professioneel leren, overtuigend bewijs van succes en een flexibele leeromgeving. De scholen moeten voorbeelden zijn van Apple’s visie op uitmuntende leeromgevingen en hebben de weg daarnaartoe opgeschreven in een iBook, dat binnenkort in de iBooks Store te vinden moet zijn.

Namens Niftarlake College uit Maarssen kregen Jennifer de Laet, Paul de Krosse en Jacomijn de Vries de plaquette uitgereikt, die bij aanvang van het nieuwe schooljaar bij de ingang van de school te zien zal zijn. Ze schreven samen met collega’s Guido Bastiaans en Ineke Feenstra het iBook ‘Het Niftarlake daagt uit!’, waarin ze beschrijven hoe ze de afgelopen jaren veranderingen hebben doorgevoerd.

Het certificaat geldt voor de periode 2017-2019. Bij SG Sint Ursula in Horn is de erkenning te danken aan het feit dat de leerlingen werken met iPads in de klas. Elke leerling krijgt een eigen iPad en daardoor is het volgens de leerkrachten beter mogelijk om 1-op-1 les te geven. De school heeft ook 33 Apple Teachers (lees hier hoe je Apple Teacher wordt) en 3 Apple Distinguished Educators. Dit zijn individuele erkenningen voor docenten die op een innovatieve manier gebruik maken van Apple-technologie. T

Elf iPad-klassen

Tijdens het schooljaar 2016-2017 zijn er bij SG Sint Ursula elf iPad-klassen: drie brugklassen op alle niveau’s, een klas op 2 VMBT-T, twee klassen 3 VMBO-T, twee klassen op 4 VMBO-T, een klas op 2 HAVO en daarnaast de syntheseklassen (dit zijn leerlingen met een bijzondere ondersteuningsbehoefte).

De school vierde de prijs met gebakjes met heel veel tekst (en de paaseitjes waren blijkbaar ook nog niet op):

St Ursula Apple Distinguished School

Het iBook van deze school is via onderstaande link in de iBooks Store te vinden:

Geen Steve Jobs-scholen
De erkenning heeft overigens niets te maken met de iPad-scholen of Steve Jobs-scholen, een heel ander initiatief voor onderwijs met iPads. Deze Steve Jobs-scholen staan los van de initiatieven die vanuit Apple worden ondernomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2017, 16:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, onderwijs, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.