Reacties voor: Apple: ‘We proberen het roamingprobleem te fixen’

Eddy Cue wil af van de hoge kosten door het gebruik van je iPhone in het buitenland. Dat heeft hij laten weten in een interview met het Britse Evening Standard. Een eenvoudige klus is dat echter niet.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Roaming is en blijft financieel een risico, mijn man en in hadden voor onze reis naar NY een daily travel pass waar je voor 5 euro per gebruiksdag 20 minuten uitgaande, 20 minuten binnenkomende, 20 sms en 50mb data krijgt. Dus wanneer je niet overschrijd betaal je in praktijk voor 7 dagen VS 35 euro maar helaas is de realiteit er een van 218 euro .

  2. Ooit lopen de profiteurs hierdoor tegen de lamp. Eigen schuld, stelletje boeven

  3. Het zou toch geweldig zijn als Apple met een eigen simkaart komt en eigen netwerk kosten voor mobiel bellen/internet. Uiteraard moeten ze dan net gaan werken als Simpel of Hollands Nieuwe. Maar ik denk dat daar best een markt voor is.

    Niet hopen dat ze het dan flink uitkleden, want dat kan ook nog. Als ze echt heel de wereld naar zich toe kunnen trekken dan is het volgens mij voor hun prima te doen om daar flinke kortingen op te geven en misschien wel met een iPhone er bij :). Nou, hier sta ik best open voor!

  4. @ronny1967: Hoe kan dat dan? Hebben jullie het limiet dan overschrede toen jullie daar waren? Heb zon geintje ook gehad in frankrijk maar dan gewoon met men abbo. Nu koop ik daar prepaid kaarten voor.

  5. De wereld begint steeds meer 1 grote ‘dorp’ te worden:

    De toekomst:

    3 telecomproviders:

    1. Apple
    2. Google (zijn al begonnen met wifi hotspots & ballonnen)
    3. Microsoft

    3 banken:

    1. Apple bank
    2. Google (Alphabet) bank
    3. Microsoft bank

    (met 1 munteenheid?)

    ‘Smart’ homes (huizen waarbij alles naadloos met elkaar in contact staat; van je smart door lock, tot je smart car. Van je smart koelkast tot je gordijnen’. keuze zal zijn uit huizen met de volgende besturingssystemen):

    1. Apple
    2. Google
    3. Microsoft

    3 Auto’s (wederom keuze uit 3 ‘besturingssystemen’):

    1. Apple
    2. Google
    3. Microsoft

    Immers de wereld begint zich geleidelijk te vereenigen op heel veel gebieden. denk aan bijvoorbeeld usb c etc. Alles moet sneller en simpeler.

    Alles wat te maken heeft met AI (Artificial Intelligence) wordt door deze 3 grote tech companies beheert. Google en Microsoft beginnen zich zelfs al te bemoeien met NASA. En apple met het leger (als ik het me niet vergis las ik dat ergens). Een teken dat al deze bedrijven & organisaties het hele AI gebeuren steeds meer over laten aan deze 3 grote bedrijven (Apple, Microsoft & Google).

    Owja, en wat betreft de rest van de nu hedendaagse multinationals; die worden gewoon overgenomen. Telecomproviders, Auto merken, banken enz enz. nu al zie je dat sommigen worden ‘gedwongen’ om zich als onderdanen te moeten gedragen, want anders overleven ze het simpelweg niet. Denk bijvoorbeeld aan blackberry, binnenkort komen ze met hun eerste ANDROID smartphone. Tja, ze moeten wel.. ze hebben hun hoofd lang boven water proberen te houden maar uiteindelijk moesten ze wel. Denk aan Nokia enz enz. Hetzelfde gaat denk ik gebeuren op het gebied van autovoertuigen, telecomproviders enz. enz.

    Apple, Google & Microsoft hebben veel grotere plannen als dat de meeste mensen denken. Bovendien is er nog een grote speler in het oosten; Samsung. Ook zij hebben veel eigen producten in eigen beheer met hun eigen besturingsysteem. Alleen proberen ze die echter geleidelijk uit te rollen; de Gear S 2 draait volledig op Tizen. Zodra mensen daar aan zijn gewend kan het westen makkelijker switchen naar Tizen op Samsung telefoons. Als ze daar eerder mee waren gekomen dan waren de galaxy phones meteen een flop geweest. Echter zijn de eerste reacties over hun smartwatch met tizen heel positief. De enige samsung phones die op tizen draaien zijn alleen in India uitgebracht. Overigens draaien veel van hun tv’s en koelkasten ook al op tizen als ik me niet vergis. En ook zij bemoeien zich met AI in het leger (van Zuis Korea). En wat betreft betalingen… Samsung pay anyone? (in plaats van Android Pay)

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. @Ilyesien: Not gonna happen

  8. Waarom moeilijk doen, ik kom net uit zuid Afrika en kocht daar een simkaart met 10 gig data en airtime voor nog geen 25 euro

  9. @Kevin: misschien staat heet er wat simpel maar ik denk wel degelijk dat hij een punt heeft. Vooral Apple en Google zijn momenteel op alle vlakken ons aan het inpakken.
    Apple Pay heeft nu nog een bank nodig, tot het moment dat Apple zelf een bank is.

    Roaming is een probleem. Zeker nu je -als je je over de grens bundel geactiveerd hebt- je al 60 mb kwijt bent aan achtergrond processen.

  10. Eddy vindt het triest die kosten. Ik vind het lachwekkend dat een 16G iPhone weer wat duurder is geworden terwijl dat geheugen spotgoedkoop is. Maak de iPhone 70€ goedkoper neem ik die roamingkosten voor mijn rekening.

  11. Uiteraard is het pas een probleem als Amerikanen reizen, maar heeft Apple er ooit eens bij stilgestaan dat roaming en grenzen overschrijden alledaags is in Europa? Dat is echt geen nieuw probleem. Wat ik al lang wil is: (1) een optie om roaming per app uit te schakelen, net zoals dat nu met mobiele data kan; (2) een limiet kunnen instellen voor het gehele dataverbruik zodat de iPhone gewoon niet langer ervan uitgaat dat ik onbeperkt data kan verbruiken (3) dat het systeem slimmer omgaat met data als het weet dat ik aan het roamen ben, bijvoorbeeld door ‘background app refresh’ uit te schakelen en e-mails minder vaak te fetchen, (4) automatisch naar mijn eigen netwerk terugschakelt zodra ik weer terugkeer (vooral een probleem voor mensen die aan de grens wonen). Als ik nu in het buitenland ben en roaming inschakel, ben ik in een paar minuten al tientallen MB kwijt alleen omdat de iPhone van alles moet verversen. Dat is toch bizar?

    Dit is het domein waar BlackBerry altijd al veel beter in was. Überhaupt vind ik dat Apple veel te etnocentristisch is en veel te weinig nadenkt over de problemen die mensen in andere delen van de wereld ervaren. Zo heeft de iPhone nog steeds geen spellingcorrectie die automatisch de taal uit de context kan opmaken en moet ik constant tussen meerdere toetsenborden heen en weer springen. Siri is waardeloos als er ook maar iets van een andere taal in je vragen voorkomen, zij het alledaagse Engelse woorden in het Nederlands of een buitenlandse naam. Echt enorm teleurstellend dat hier totaal geen aandacht aan wordt besteed.

  12. @ronny1967: Een maandje prepaid bij goredpocket.com kostte me iets van $45 met 2GB 4G data (bij overschrijding lagere snelheid maar geen extra kosten) en een berg minuten incl. 120 minuten naar buitenland.

  13. @Tevilnelg: Het verbaasde me dat optie 2 en 3 niet in iOS zitten. Ik kom van Android en daarbij was het geen probleem om dat in te stellen. Voor optie 4 kon ik een voorkeurprovider opgeven, zodra die beschikbaar was, ging de telefoon over naar deze provider en dus was er geen roaming meet. Enige nadeel daarvan was dat als je in een grensgebied was en regelmatig wisselde van zendmast en provider je die irritante welkomst-smsjes kreeg.

  14. @Ilyesien: Ik heb in de bijkeuken een Samsung EcoBubble wasmachine staan.
    Na je relaas gelezen te hebben durf ik niet meer te wassen.
    Welk merk is nog wel veilig?

  15. Hahah lol!! Ik weet dat het belachelijk klinkt allemaal en de vraag blijft nog of en in hoeverre het allemaal gebeurt. Vindt dat ook niet zo belangrijk eigenlijk. Ik denk alleen maar hardop. Maar feit blijft dat veel voorgenoemde nu al gebeurt en we veel voorheen (een jaar of 10 geleden) niet voor mogelijk hielden. Waar het mij vooral om gaat is dat alles waar AI (kunstmatige intelligentie) in verwerkt wordt door 1 van deze 3 graag in beheer wordt genomen door hun OS. Het is óf apple OS óf windows óf android. In jou auto, jou huis, thermostaat, horloge, ziekenhuizen (op het gebied van gezondheid) het leger enz enz.

    En wat betreft betalingen, tjah.. Vroeger was het met munten of papier geld betalen. Daarna kwamen de banken er ‘tussen in’ waardoor zij weer later de mogelijkheid boden om met bankpassen (van de bank) te betalen. Tegenwoordig is er een derde speler tussen gekomen; je smartphone. En afhankelijk van het OS betaal je of met apple pay, android pay (of samsung pay). En ik denk niet dat bijvoorbeeld apple pay zich zal blijven beperken tot betalingen. Deze besturingssystemen kunnen straks meer en willen dan ook meer. Het lijkt me dan ook niet vreemd als je straks een tegoed (saldo) op jou apple pay (account) hebt. En zodoende wordt en ben je onbewust klant geworden van een ‘bank’. Uiteraard zullen er andere bankproducten zijn die apple dan OOK kan aanbieden zoals leningen etc. Dat doen ze immers nu al met hun iphones etc. Bovendien sluiten steeds meer banken hun deuren of beperken ze hun aantal bezoekadressen en wordt de klant gemomtiveerd om zoveel mogelijk digitaal (internetbankieren) zelf te regelen. Dus of apple letterlijk een bank op zijn ouderwets gaat openen ergens op de hoek van je straat… Dat is inderdaad belachelijk. Maar zo moet je ook niet denken. Ze zullen wel een afdeling in cupertino hebben die het hele apple pay gebeuren (en bankwezen) beheert.

    @ Radar:

    Je doet alsof je de afgelopen 50 jaar onder een rots hebt geleefd?! Whats your point?! Je wekt de indruk dat jou wasmachine mogelijk hackbaar zou kunnen zijn..wat volgens jou oooow zo scary is…. Alsof zoiets ABSOLUUT niet mogelijk is?? En lekker interissant is het ook om een wasmachine te hacken o_O! Het boeit me ook niet of het wel of niet mogelijk is. Maar, guess what (voor het geval je de afgelopen 50 jaar toch echt afwezig bent geweest), het is NOG gevaarlijker als dat jij denkt met jou wasmachientje (bijkbaar hecht je daar veel belang aan; het gevaar); Ze hebben namelijk recent een jeep op afstand overgenomen (tijdens het rijden). Dus zo belachelijk is dat niet. Maar nogmaals dus, whats your point?!

    Bovendien gaat het mij niet eens zo zeer om gevaar of veiligheid. Daaar maak ik mij namelijk niet zo druk om. Het gaat mij meer om het toekomstperspectief die deze grote tech giganten hebben. Ze nemen alles over. Zolang er maar AI in verwerkt zit of wordt.

  16. Origineel geplaatst door Fritz: @ronny1967: Hoe kan dat dan? Hebben jullie het limiet dan overschrede toen jullie daar waren? Heb zon geintje ook gehad in frankrijk maar dan gewoon met men abbo. Nu koop ik daar prepaid kaarten voor.

    komt doordat Proximus dit forfait niet heeft doorgegeven aanhing roamingpartners heb nooit meer verbruikt dan het maximum inbegrepen per dag

  17. Origineel geplaatst door Radar
    @Ilyesien: Ik heb in de bijkeuken een Samsung EcoBubble wasmachine staan.
    Na je relaas gelezen te hebben durf ik niet meer te wassen.
    Welk merk is nog wel veilig?

    Deze. Niet te hacken, goedkoop in gebruik en werkt altijd.

  18. Wat dacht je van die van afstand bestuurbare thermostaten? Als een inbreker die kan hacken, weet ie precies wanneer je thuis bent, en hoe laat je thuis komt!

    On topic: hier zijn toch apps voor?? Ikzelf gebruik RingCredible, ideaal!

  19. Haha en toevallig staat er vandaag dit op nu.nl:

    ‘Techbedrijven zetten druk op banken’
    http://nu.nl/internet/4137543/techbedrijven-zetten-druk-banken.html

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.