Skype aangepast voor iOS 9 en El Capitan

Zowel de iPad- als de Mac-versie van Skype zijn aangepast voor respectievelijk iOS 9 en El Capitan. Zo kun je nu Skype in Split View-stand gebruiken en kun je reageren op chatberichten zonder de app te hoeven openen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Skype-icoon.Met iOS 9 en El Capitan achter de rug, is ook Skype weer helemaal bij met twee verse updates van de chatsoftware. Zowel de iPad-versie als de Mac-versie zijn bijgewerkt, zodat ze beter werken met respectievelijk iOS 9 en El Capitan. Hierdoor kun je Skype voor iPad nu gebruiken in Split View en Slide Over, terwijl de Mac-versie eveneens in een schermvullende weergave werkt dankzij Split View.


Update 2 oktober 2015:
Ook de iPhone-app van Skype is nu bijgewerkt en heeft dezelfde nieuwe functies als de iPad-app. Dat wil zeggen dat je direct vanuit notificaties kan reageren op binnenkomende chatberichten en kun je chats starten vanuit Spotlight.

Skype tegelijk gebruiken met andere apps

Voor de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro heeft Skype de welkome toevoeging van ondersteuning voor Split View en Slide Over gekregen. Hierdoor kun je Skype tegelijkertijd laten draaien naast bijvoorbeeld Safari, waardoor je makkelijker kunt switchen van de ene app naar de andere. Met Slide Over kun je kort een chatbericht tevoorschijn toveren, zonder dat je de andere app waar je mee bezig was uit het zicht verliest. Helaas ondersteunen videogesprekken voor Skype niet de Beeld-in-beeld-optie zoals FaceTime, waardoor je een videogesprek niet kan laten lopen in de hoek van een scherm, terwijl je bezig bent met een andere app. Wel kun je nu op chatberichten reageren direct vanuit een notificatie, zonder Skype te hoeven openen. Tot slot kun je chatgesprekken starten vanuit Spotlight.

Split View op de Mac-versie van Skype.

Voor de Mac ondersteunt Skype nu ook het nieuwe Split View, geïntroduceerd door El Capitan. Ook kun je in deze versie nu makkelijker contacten toevoegen. Door Skype verbinding te laten maken met bijvoorbeeld je adresboek op de Mac, zie je direct wie van je contacten ook een Skype gebruiker is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 oktober 2015 om 14:40
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.