Duolingo meest populaire talen

Dit zijn de populairste talen in Duolingo

In Zweden is de Zweedse taal het meest populair in Duolingo. Er blijkt een opvallende reden achter te zitten, Ook is het wel te verklaren waarom Nederlanders vooral Engels proberen te leren, terwijl je zou denken dat de meeste inwoners dat al wel onder de knie hebben.

In Zweden willen de meeste inwoners het liefst Zweeds leren. In buurlanden Noorwegen en Finland blijkt Spaans de populairste taal. De rest van de wereld wil het liefst Engels leren, ook de inwoners van Nederland en België. Dat blijkt uit statistieken die de taalcursus-app Duolingo heeft vrijgegeven.

Duolingo meest populaire talen

Nederlanders leren het liefst Engels

De makers van Duolingo wilden achterhalen wat de meest populaire talen zijn om te leren, uitgesplitst per land. Dat Engels leren zo hoog scoort in Nederland is eigenlijk niet zo gek: het is de enige taal die je vanuit het Nederlands kunt leren. Bij alle andere talen in Duolingo zul je eerst het Engels machtig moeten zijn. Duolingo heeft meer dan 120 miljoen gebruikers, dus dat levert interessante cijfers op.

Engels en Frans meest populair in Duolingo

Engels is het meest populair in 94 landen, gevolgd door Frans in 35 landen. In bijna heel Europa, Zuid-Amerika, het Midden Oosten en Zuid-Oost Azië wil iedereen het liefst Engels leren. In Australië spreken ze al Engels, dus daar is Frans de meest populaire taal. Frans is ook populair in Canada en delen van Afrika. Een opvallende uitzondering vind je in het zuiden van Afrika, want in Namibië leert men graag Duits, net als in delen van Zuid-Oost Europa.

Dat klinkt allemaal grappig, maar de realiteit is toch iets ernstiger. Dat er in Zuid-Oost Europa zoveel Duits wordt geleerd heeft te maken met grote vluchtelingenstromen die vanuit Turkije richting de rest van Europa trekken en daarbij het liefst Duits leren.

In Zweden leren ze graag Zweeds

Dat Zweeds de meest bestudeerde taal in Zweden is, heeft ook daarmee te maken. Bijna een derde van de Duolingo-gebruikers in Zweden studeert Zweeds. Het heeft te maken met gigantische immigratiecijfers van de afgelopen jaren, waardoor één op de zes inwoners van Zweden buiten dat land is geboren. Deze groepen zijn vooral afkomstig uit Syrië en Afghanistan. Hoewel het positief is dat zoveel nieuwe bewoners de Zweedse taal willen leren, bestaat er ook het gevaar dat rechtse groeperingen deze statistieken kunnen gebruiken om de angst voor immigranten aan te wakkeren.

Duolingo is een van de meest populaire apps om talen te leren. De app is gratis en bevat meerdere talen. Als je al Engels spreekt heb je de meeste keuze, zodat je bijvoorbeeld Russisch, Spaans en Oekraïens kunt leren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2016, 16:18
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen duolingo, taal, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.