iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Giphy Keys, Quitter, Horizon Go en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Quitter, Giphy Keys, Horizon Go en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Reminders on Watch

Mis jij ook de standaard Herinneringen-app op de Apple Watch? Een ontwikkelaar heeft een nieuwe herinneringen-app gemaakt, speciaal voor de Apple Watch. De app heeft door zijn eenvoud en appicoon veel weg van de standaard app van Apple op de iPhone. Al jouw herinneringen uit de standaard Herinneringen-app worden meegenomen in Reminders on Watch. Zo kun je rechtstreeks vanaf je pols al je herinneringen bekijken. Lees ons artikel over Reminders on Watch.

Huisvink

Op zoek naar een nieuwe woning? Huisvink is een nieuwe app waarmee je zelf naar woningen kunt zoeken en ook kunt filteren. De app toont resultaten van zowel Funda als Jaap, maar alleen de huizen die jij zelf interessant vindt. De app is dan ook handig om de huizen die jij interessant vindt met elkaar te vergelijken. Zo leg je allerlei gegevens naast elkaar, zodat je makkelijker kunt kiezen welk huis bij jou past. Lees onze review van Huisvink.

LogDog

LogDog is een nieuwe iOS-app en fungeert als een soort waakhond voor je Facebook-, Dropbox- en Gmail-account. Zodra de app verdachte activiteiten waarneemt, word je hiervan op de hoogte gehouden door middel van alerts. Op dit moment ondersteunt de gratis app dus de eerder drie genoemde accounts, maar later moet het via een in-app aankoop ook mogelijk zijn om onder andere je Twitter- en Instagram-account in de gaten te houden. Lees ons artikel over LogDog.

Quitter

Als je snel afgeleid wordt door allerlei apps op je Mac, dan kan Quitter een handig hulpmiddel zijn. Deze Mac-app laat je een timer instellen voor een specifieke app, zodat deze door Quitter automatisch afgesloten wordt zodra er enige tijd van inactiviteit geconstateerd wordt. De app sluit programma’s dus niet af terwijl je ermee bezig bent, maar doet dit alleen voor apps waar je even niet naar omgekeken hebt. Lees onze review van Quitter.

Quitter is te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Horizon Go

TV-kijken via je Apple TV behoort sinds deze week tot de mogelijkheid. De Horizon Go-app heeft namelijk ondersteuning gekregen voor AirPlay, zodat je live-tv kunt streamen naar je televisie met bijvoorbeeld een Apple TV. Ook de Google Chromecast werkt met de nieuwste versie van Horizon Go, waardoor je op heel veel apparaten live televisie kunt kijken. Lees ons artikel over Horizon Go.

bunq

Als je een klant bent bij de Nederlandse bank bunq, dan is geld overmaken naar andere banken nu een stuk makkelijker. Je kunt als bunq-gebruiker nu een betaalverzoek sturen, zodat de betalende partij het geld snel over kan maken. Dankzij iDEAL worden betalingen real-time verwerkt, ook als de betaler bij een andere bank zit. En van bunq naar bunq-rekening gaat het overboeken ook in real-time. Lees ons artikel over bunq.

Giphy Keys

Gif-dienst Giphy heeft een eigen alternatief toetsenbord uitgebracht voor iOS, zodat je rechtstreeks via een toetsenbord naar een geschikte gif kunt zoeken. Hierdoor kun je ook gifs versturen bij apps die geen standaard zoekfunctie hebben. Je zoekt in het toetsenbord op zoekterm, maar je kunt ook selecteren op categorieën. Het toetsenbord houdt ook bij welke gifs je recent allemaal verstuurd hebt, zodat je deze snel weer opnieuw kunt versturen. Lees ons artikel over Giphy Keys.

ProtonMail

ProtonMail is een extra veilige mailapp die volledig gebruikmaakt van end-to-end-encryptie. Hierdoor heb je wel een apart mailadres nodig in combinatie met een eigen account. Om het inloggen te versimpelen heeft de app Touch ID-ondersteuning toegevoegd, zodat je sneller in kunt loggen met je vingerafdruk. Ook stel je nu een viercijferige pincode in en kunt je instellen na hoeveel tijd de app zichzelf automatisch vergrendelt. Lees ons artikel over ProtonMail.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.