Camera Plus devices

Maak mooiere foto’s met Camera Plus, Apple’s gratis App van de Week

Camera Plus is Apple's gratis App van de Week. Met deze fotobewerker voor iOS kun je betere macro- en landschapsfoto's schieten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft Camera Plus uitgeroepen tot de gratis App van de Week. Dat betekent dat je tot aanstaande donderdag de app gratis kunt downloaden. Camera Plus moet je niet verwarren met een andere app met vrijwel dezelfde naam, namelijk Camera+. Je bespaart met deze aanbieding een euro. Gisteren kon je Camera Plus ook al vinden in onze lijst met tijdelijk gratis apps.

Camera Plus is Apple's gratis app van de week

Camera Plus heeft wat speciale functies

Met Camera Plus kun je foto’s maken en bewerken; tot zover niets bijzonders. Maar waar Camera Plus zich echt mee onderscheidt zijn aparte instellingen voor macrofotografie en veraf fotograferen. Daardoor lukken bijna alle foto’s, ongeacht of je de details van een bloem of kevertje wilt vastleggen of een landschap fotografeert.

Daarnaast vind je in de app de gebruikelijke filters en effecten, met daarnaast wat speciale hulpmiddelen voor close-up foto’s. De slimme focusfuncties zorgen ervoor dat het bijna niet kan mislukken.

Camera Plus devices

AirSnap met Camera Plus

Nog een andere functie waarmee Camera Plus zich onderscheidt is AirSnap, om op afstand foto’s te kunnen maken. Hierbij gebruik je de camera van een ander toestel om bijvoorbeeld een selfie te kunnen maken, zonder dat je jezelf in vreemde bochten hoeft te wringen of je arm te ver uitrekt voor het meest natuurlijke shot. Hieronder zie je in een video hoe dit werkt. Hiervoor heb je uiteraard wel twee iDevices nodig. Het handige hiervan is dat je niet met de iPhone in de hand hoeft te staan, maar deze snel kan wegstoppen. Iets soortgelijks is ook mogelijk met een Apple Watch, waarbij je de timer instelt, maar dan moet je wel een Apple Watch hebben.

Handige tools en opties
Heb je de foto gemaakt, dan kun je met één tik deze optimaliseren, eventueel een opschrift toevoegen en filters gebruiken. De LUMY-functie zorgt voor onmiddellijke verbetering van de helderheid van een foto of video, terwijl je met de HDR-functies zorgt dat foto’s met veel lichte en donkere plekken er goed uitzien. Om Camera Plus te installeren heb je bijna 80MB vrije opslagruimte nodig en een toestel met minimaal iOS 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2016, 15:13
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.