Dropbox-logo

Dropbox met betere navigatie en Drag & Drop op de iPad

Dropbox op de iPad is een stukje beter geworden. Na maanden ondersteunt Dropbox eindelijk Drag & Drop op de iPad, maar ook de navigatie is verbeterd. Langere bestandsnamen zijn nu gewoon zichtbaar, zodat je weet dat je het goede bestand voor je hebt.

Dropbox eindelijk met Drag & Drop

De iPad-versie van de Dropbox-app maakt nu op een betere manier gebruik van het grotere scherm. De app heeft twee handige verbeteringen gekregen, zodat je op de iPad productiever aan de slag kan met Dropbox. Allereerst ondersteunt Dropbox nu Drag & Drop op de iPad. Dankzij deze functie is het makkelijker om al je documenten te ordenen. Drag & Drop werd voor het eerst geïntroduceerd in iOS 11. Met Drag & Drop verplaats je een bestand, link, afbeelding of tekst eenvoudig binnen apps door ze ingedrukt te houden. Ondersteunt een app Split View, dan werkt het ook om bestanden op deze manier uit te wisselen tussen meerdere apps.

Sinds de verschijning van iOS 11 in september zijn al heel veel apps bijgewerkt voor Drag & Drop. Dropbox is één van de laatste bekende en populaire apps die nu voorzien is van deze functie. Drag & Drop met Dropbox werkt alleen op de iPad die draait op iOS 11. Het voordeel van Drag & Drop is dat het ook werkt met oudere iPads, zolang ze maar draaien op iOS 11. Sinds september werkt Dropbox wel samen met de Bestanden-app, Apple’s nieuwste app voor het beheren van al je documenten uit verschillende clouddiensten.

Gebruik je vaak lange bestandsnamen, dan komt de update naar versie 92.2 ook van pas. Door het voorbeeldvenster samen te voegen, kun je de lange bestandsnamen zien terwijl je door je documenten bladert. Dit voorkomt dat je per ongeluk het verkeerde bestand opent, doordat je de volledige naam niet kan zien. Dropbox licht ook nog een nieuwe functie uit die begin deze maand toegevoegd werd. Als iemand toegang vraagt tot een bestand dat je gedeeld hebt, kun je nu via een pushbericht toestemming geven om het bestand te kunnen openen. Je hoeft dan dus geen computer meer op te zoeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2018, 11:14
Categorie Apps
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.