Reacties voor: Waarom je niet meer kunt downgraden naar iOS 7

Downgraden naar iOS 7 vanuit iOS 8 is niet langer mogelijk. Apple is gestopt met het signeren van iOS 7.1.2, waardoor je niet langer terug kunt naar de vorige versie.
Lees het complete artikel → Waarom je niet meer kunt downgraden naar iOS 7
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Ben blij m’n iPhone 5s terug gezet te hebben maar iOS 7.1.2 want iOS 8 was heel traag! Heel veel bugs en vind de toevoeging heel mager

  2. Ik ben blij dat ik downgrade heb gedaan ios 7 met jailbreak. YEAH

  3. @Rick: Waarom downgraden als je niet upgrade

  4. @Rick: Dan is er denk ik iets mis met je iPhone 5s. Hier werkt het namelijk super. Touch id gaat stukken beter en geen enkele vertraging. Ook minimale vertraging op de iPad 3 trouwens.

  5. iPad2 is niet vooruit te branden! Mijn advies is om niet te upgraden.

  6. heb vorige week pas alles devices van 6 naar 7.1.2 gedaan, vind het we weer best voorlopig

  7. Mijn ipad 3 heb ik afgelopen weekend gelukkig ook teruggezet. Ios 8 is gewoon echt te traag op een ipad 3. Ios7 was direct een verademing.

  8. @Angelos: Dat is natuurlijk logisch aangezien iOS 7 al traag liep op de 2

  9. Ik heb iOS 8.0.2 op de IPad 2 en die werkt nu net zo snel als op iOS 7.1.2

  10. 8.0.2 gaat als een raket hier op een 5s. Wifi, safari etc is weer zo snel als vanouds. Heb zelfs het idee dat hij sneller is als onder 7.

  11. Kan hetstellen vam ios 7.2.2 nog wel ?

  12. Weer terug naar iOS 8, 8.0.2 deed mijn batterij binnen een kwartier leeglopen

  13. Laatste zin: downgraden naar IOS 8 is wel mogelijk. Downgraden vanaf IOS 9 ofzo? 😉
    (Red.) Dat moet iOS 8.0 zijn; de eerste versie van iOS 8.

  14. Ik vind dat je ten alle tijden moet kunnen downgraden. En zeker als je merkt dat het toestel trager wordt door nieuwere versies van een firmware.

  15. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Ik vind dat je ten alle tijden moet kunnen downgraden. En zeker als je merkt dat het toestel trager wordt door nieuwere versies van een firmware.

    Dat vind jij, maar niet Apple.
    Software update is nodig zodat gebruikers op termijn gedwongen worden om een nieuw toestel te kopen zodat ze weer sneller kunnen browsen en dat al hun apps weer werken.

  16. @Sezgin: ik denk dat Apple het doet om fragmentatie te voorkomen. Maar dat is mijn gedachte:)

  17. Hebben andere op 8 er trouwens ook last van dat de telefoon niet meer snel reageert bij wisselen tussen portret en landschap modus? Dan bedoel ik dat hij bijv gewoon op landschap blijft staan terwijl ik hem allang in portret vast heb.

  18. Fijn.

    Op een ipad 2 3g met ios 8.0.2 nog steeds het no service probleem als de ipad wat langer in slaap mode heeft gezeten. Op de apple forums komen ook langzaam meer meldingen binnen.

    Enigste remedie is ipad opnieuw starten dan werkt het weer. Na slaap mode van een uurtje ofzo is de no service weer terug.

  19. @irepairs: Ik heb het met een iPod touch 4G van de zomer eens feitelijk bewezen (deze kon net als de iPhone 4 met SHSH-blobs terug): De iPod is onder iOS 4.2.1 – waarmee ik hem kocht – ~1.5 – 2x zo snel als onder iOS 6.1.6 – de laatste software. Met name de App Store, Muziek en het opstarten van apps en games is veel trager geworden. Safari sluit zichzelf daarnaast vaker af door te weinig werkgeheugen

    Zo’n onzin is het dus niet om te zeggen dat Apple het trager laat worden. Of ze het doen om nieuwe toestellen te verkopen weet ik niet, maar anders hadden ze dus gewoon minder updates moeten uitbrengen.

  20. @tom: Ik merk dat wel op Facebook: in landscape kan ik een video niet wegswipen en bij video’s in landscape blijft de pop-up staan. Erg irritant!

  21. iOS 8 haperde toch een klein beetje op mijn 4S dus wilde ik terug naar 7.2.1. Downgrade ging een paar dagen geleden prima maar was ALLES kwijt. Via iTunes had ik voor de upgrade naar 8 wel een back-up gemaakt…. Na de restore wilde ik die terugzetten. Blijkt dat die in iTunes niet meer te vinden was! Noodgedwongen staat IOS 8 er nu weer op. En 8.0.1, en 8.0.2Het werkt nu wel hoor maar toch. OK. Ik ben Apple iPhone fan maar soms zijn de wegen van ondoorgrondelijk

  22. Ik weet al genoeg! Niet upgraden! Heb nog 7.1.1 en daar blijf ik voorlopig op.

  23. Pfff Had ik de upgrade maar nie gedaan naar IOS8, sinds ik die heb gedaan springt mijn iphone5 steeds uit rond de 45%. Hopelijk wordt hier snel iets aan gedaan.

  24. Ben ik blij dat ik mijn iPad 2 gisteren nog heb kunnen downgraden naar iOS7, dat ding was gewoon pokke traag geworden.

  25. @tom: Hier ook!! Erg irritant dat het niet zo snel meer werkt!

  26. Ik heb hem gisteren nog terug gezet naar 7.12, dus dit is niet waar wat jullie schrijven.

  27. Waarom is het eigenlijk niet meer mogelijk? Is er een artikel die dat uitlegt?

    Is het omdat TinyUmbrella niet meer ge-update is. Of omdat Apple wat veranderd heeft?

  28. iPad mini 1ste generatie werkt prima onder iOS 8.02

  29. Had liever nog terug willen gaan. Elke dag loopt me telefoon leeg als je er alleen al naar kijkt. Gister avond ging ik weg van huis met een volle accu. Telefoon continu in standby modus en niet gebruikt. 6 uur later me telefoon compleet dood zonder hem aan geraakt te hebben. (IPhone 5, en alle applicaties afgesloten. )

  30. Misschien klopt het niet maar je kan toch altijd een willekeurige versie terugzetten in recovery modus met een zelf van het net geplukte firmware versie?

  31. Ik vind het een schande na alle problematiek om maar twee weken de tijd te krijgen om te downgraden.
    Ik vind sowieso dat ze hun domme fout moeten herstellen hoe dan ook en in ieder geval hoort het terugkeren naar ios 7 daarbij mocht er geen andere oplossing voor handen zijn. Dit had anders gelopen als Steve Jobs nog geleeft had.
    Ik voel mij gewoon in de kou gezet door Apple.
    Voor mij is Android de grote winnaar en ga een Samsung proberen. Ikzelf heb een Samsung s4, wat een toptelefoon is dit. Elke update is een verbetering en geen ondergang.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.