iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iPhone 6 rij 17u

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 26 september 2014

In iCulture Vandaag: lange wachtrijen bij de Apple Stores, de HealthKit-apps keren terug en journalisten keken rond in Apple's testlab.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 rij 17uZelfs om vijf uur vanmiddag stond er nog een rijtje mensen te wachten bij de Apple Store in Amsterdam. Voor ons begon de dag vanochtend al vroeg met iOS 8.0.2, dat om twee uur ‘s nachts Nederlandse tijd beschikbaar kwam. Op dat moment stonden er al honderden mensen te wachten bij de Apple Stores, verspreid over het land. Natuurlijk deden wij weer onze vertrouwde verslaggeving, met filmpjes, foto’s en heel veel updates over de wachtrijen.

Nieuws

 • De verkoop van de iPhone 6 is gestart bij de Apple Stores. Ook in de rest van Nederland ging de iPhone 6 in de verkoop.
 • Heb je een nieuwe iPhone gekocht? Dan hebben we een aantal tips voor beginners, zodat je snel op weg wordt geholpen.
 • Plotseling was ‘ie er vannacht: iOS 8.0.2 lost problemen op, die door iOS 8.0.1 waren ontstaan.
 • De online verkoop van de Apple Store is begonnen, dus wie nog steeds geen iPhone 6 had besteld kon dat vannacht alsnog doen.
 • Apple zit met #bendgate in z’n maag en heeft snel wat journalisten uitgenodigd om in het testlaboratorium te gaan kijken, waar de iPhones uitvoerig worden getest.
 • Je hebt een nieuwe iPhone, maar zoekt nog wat bescherming? We kozen 5 hoesjes voor allerlei gelegenheden: van sportarmband tot damesportemonnee.
 • Het is niet meer mogelijk te downgraden naar iOS 7. Apple is gestopt met het signeren van iOS 7.1.2. Klinkt dat als abracadabra? Dan leggen we hier uit wat het voor jou betekent.
 • Er is verdeeldheid over het afschaffen van roamingkosten in Europa. Het zou per 15/12/2015 afgeschaft worden, maar opeens staat het ter discussie.

Apps

Rubrieken

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Holland's Got Talent iPhone iPad

 • Misschien is het niet meer het kijkcijferkanon dat het ooit was, maar Holland’s Got Talent gewoon een eigen iphone-app. Daarin geef je zelf aan hoe enthousiast je bent over ene optreden en voorspel je hoe enthousiast Nederland reageert. Er staat een prijs tegenover.
 • Deze bekende app om PDF-documenten in te lezen en te annoteren, is na een nieuwe update geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De app maakt ook gebruik van documenten in iCloud Drive en ondersteunt Handoff, zodat je precies op de iPhone verder kan lezen waar je op de iPad was gebleven. En andersom.
 • Het goudhaantje van ontwikkelaar Halfbrick Studios is nog niet uitgeraasd. Jetpack Joyride werd na een update geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, laat je nu vliegen als magneetman en geeft je het kloffie van een Griekse God.
 • De alternatieve buienradar-app Weerslag werd bekritiseerd om zijn reclame in beeld, maar die kan je na een update afkopen. Tegen een schappelijk prijsje trouwens: ontwikkelaar The Meteo Company vraagt er eenmalig 89 cent voor.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 23:03
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.