djay Pro 2 met Automix AI.

djay Pro 2 voor de Mac laat je een feestje bouwen met kunstmatige intelligentie

Als je met de kerstdagen of oud en nieuw je eigen feestje wil bouwen, dan kan de nieuwe versie van djay Pro goed van pas komen. djay Pro 2 heeft onder andere Automix AI, waardoor er met AI een mix gemaak wordt.

djay Pro 2 met Automix AI.
Amateur-dj’s kunnen al jaren uit de voeten met de djay-apps van ontwikkelaar Algoriddim. Voor de Mac staat er nu een compleet nieuwe versie klaar, genaamd djay Pro 2. Deze heeft onder andere een nieuwe Automix-functie, waarmee je met behulp van kunstmatige intelligentie automatisch de juiste mixen kunt maken. Ook nieuw is de PhotoBeat, waarmee je je muziek kunt vergezellen van bijpassende foto’s. Handig als je je eigen oud en nieuw-feestje wil bouwen.

djay Pro 2: Automix AI, PhotoBeat en meer

De djay Pro-apps staan bekend om de hoge kwaliteit waar je als muziekliefhebber behoorlijk veel goede dingen mee kunt doen. djay Pro komt zowel van pas voor beginnende dj’s als voor professionals en de nieuwste versie voor de Mac breidt alle bestaande functies nog verder uit, terwijl er ook een aantal vernieuwingen klaar staan. Voor mensen die al bekend zijn met djay Pro voor de Mac, is er onder andere een opgefrist uiterlijk. Ook is er een nieuwe audio engine, waardoor geluidseffecten beter klinken dan voorheen.

De belangrijkste nieuwe functies van deze tweede versie zijn Automix AI en PhotoBeat. Als je zelf niet zo goed bent in mooie overgangen maken van het ene naar het andere nummer, dan kan machine learning in djay Pro dit voor jou doen. Automix kijkt naar het ritme van de nummers en pakt de beste intro en outro’s. djay Pro berekent de juiste lengte voor het fade-effect aan de hand van deze factoren, zodat de nummers mooier in elkaar overvloeien. De app regelt alle mixen dus voor jou, waardoor djay Pro 2 ook van pas kan komen als je nog niet zo handig bent met dj-software.

Als je er echt een feestje van wil maken, dan wil je je publiek niet alleen wat laten horen, maar ook wat laten zien. Heb je bijvoorbeeld een beamer of een tv staan, dan kun je met HDMI of AirPlay nu ook passende foto’s weergeven. Je kunt complete albums of een aantal van je favoriete foto’s in djay Pro 2 slepen, waarna ze op het ritme van de muziek getoond worden aan je publiek. Je kunt bovendien effectjes aan je foto’s toevoegen om het geheel nog iets flitsender te maken.

Nieuwe muziekbibliotheek
djay Pro 2 voor de Mac gaat ook op een nieuwe manier om met je muziekbibliotheek. Met de nieuwe weergave kun je muziek vanuit iTunes, Spotify of de Finder naast elkaar weergeven. Hierdoor moet het afspelen van nummers van verschillende bronnen een stuk eenvoudiger zijn. Ook zijn er zogenaamde Smart Filters, zodat je op basis van allerlei criteria de juiste afspeellijst kunt samenstellen.

Tot slot zijn er nog enkele andere aanpassingen en toevoegingen gedaan. Voor mensen die liever alleen een toetsenbord gebruiken, is er nu de optie om alle taken toe te wijzen aan specifieke toetsencombinaties. Je hebt dan dus geen muis of trackpad meer nodig om alle muziek af te spelen. Ook is er ondersteuning voor VoiceOver en Touch Bar-eigenaren kunnen ook helemaal los gaan met alle mogelijkheden van djay Pro 2.

djay Pro 2 is beschikbaar via de Mac App Store en vervangt de eerste versie van djay Pro. De nieuwe versie is tijdelijk beschikbaar voor €43,99 in plaats van €54,99. Als je de app eerst wil uitproberen, dan kun je ook de gratis testversie downloaden vanaf de website van Algoriddim.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2017, 11:21
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen dj, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.