djay 2 for iPhone en iPad: 20 miljoen Spotify nummers mixen

DJ-app djay 2 voor iPhone en iPad werd vernieuwd met de geweldige mogelijkheid om 20 miljoen nummers van Spotify te streamen en te mixen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

djay iPhone iPad Spotify integratieDjay 2 doet een gooi naar de titel ‘populairste dj-app ooit op de iPhone en iPad‘. De applicatie is vandaag gratis te downloaden voor de iPhone en kost de helft van het normale bedrag op de iPad, maar die actie valt nog in het niet bij de nieuwste toevoeging. Het is vanaf nu mogelijk om nummers op Spotify te zoeken en te gebruiken voor het mixen van muziek in de app. De functie vereist een Spotify Premium abonnement, maar die kan je zeven dagen gratis op proef krijgen vanuit djay 2.


De Spotify-integratie is behoorlijk veelzijdig. Je kan je eigen bibliotheek met afspeellijsten en je inbox benaderen, maar bereikt ook de charts met populairste nummers en de zoekfunctie van Spotify. De muziek die afkomstig is van Spotify wordt afgespeeld met ‘ultra lage vertraging’, zodat je nummers niet uit sync met elkaar moeten lopen. Voor djay 2 maakt Spotify bovendien een bijzondere uitnodiging: je kan nu twee nummers door elkaar laten lopen.

Sterker nog: Spotify draagt zelfs zijn steentje bij. De muziekdatabasetechniek Echo Nest van Spotify raadt nummers aan die je kan inzetten vanuit je huidige track en met de functie Automix Radio toont de muziekapp aanverwante muziekresultaten waar je probleemloos verder mee kan draaien. De kers op de taart is dat je jouw djay-sessie kan exporteren als afspeellijst in Spotify.

djay 2 Spotify integratie draaien effecten

Een stuk marginaler, maar ook leuk, zijn 30 nieuwe audio-effecten die je kan downloaden tegen een in-app aankoop. Je krijgt alvast een sample pack van house dj’s Milk & Sugar gratis ter download. De betaalde effecten zijn afkomstig van Sugar Bytes. De effecten worden gepresenteerd in een vernieuwde lijstweergave en je hebt nu ook beschikking over wet-dry mixing en strip-based FX. Ten behoeve van de veel grotere afspeelmogelijkheden zijn de interfaces voor de muziekbibliotheek en dj-instrumenten verbeterd.

Op de iPad was djay 2 overigens niet de eerste dj-app die muziek vanaf Spotify kan mixen. Daar ging Pacemaker de bejubelde app van Algoriddm voor.

Downloaden: djay 2 for iPhone (gratis, normaal €1,79, iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: djay 2 (€4,99, normaal €8,99, iPad, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:05
Categorie Apps
Onderwerpen dj, spotify
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.