Low Res Coder met MFi controller

Maak je eigen retro arcadegames met LowRes Coder

Met LowRes Coder programmeer je zelf retro arcadegames, die je ook met anderen kunt uitwisselen. Je programmeert ze in BASIC.

Zie je wel eens van die grappige oldschool retrogames en denk je: dat zou ik ook willen maken? Dan is LowRes Coder de app die je nodig hebt. Met deze app maak je pixelachtige games in een lage resolutie, die eruit zien als de arcadegames van vroeger. De app werkt met de bekende programmeertaal BASIC.

Low Res Coder met MFi controller

LowRes Coder brengt je ideeën tot leven

LowRes Coder is niet zozeer bedoeld om te leren programmeren maar om te zorgen dat je je idee voor een spelletje kunt omzetten naar iets dat echt speelbaar is.

Je hebt basiskennis van BASIC nodig om daadwerkelijk iets te kunnen maken. Dit is een van de simpelste programmeertalen om te leren. BASIC (Beginner’s All-purpose Symbolic Instruction Code) bestaat al 50 jaar dus zelfs als je geen digital native bent is er grote kans dat je er wel eens mee te maken hebt gehad. LowRes Coder is eigenlijk een BASIC-interpreter, met spelletjes zoals Snake en Pong.

Wil je verdergaan met programmeren en bijvoorbeeld met engines zoals Unity en Unreal Engine aan de slag, dan is kennis van C wel weer handiger. Maar BASIC is een prima taal om mee te beginnen en om te leren hoe het zit met variabelen, arrays en operatoren. Er zitten 10 voorbeeldgames bij, die je als basis voor je eigen project kunt gebruiken.

De gratis meegeleverde games zijn Galaxy, Racing, Tennis en Snake. Je kunt bekijken hoe ze zijn gemaakt en daarop voortbouwen. LowRes Coder bevat uitgebreide uitleg voor het geval je kennis inmiddels wat roestig is. Zo kun je meteen aan de slag. Je kunt de code rechtstreeks in de app typen of elders opschrijven en daarna kopiëren.

Het leuke van LowRes Coder is de community van mensen die de app gebruiken. Je kunt zien wat anderen hebben gemaakt, waarbij je je elke keer weer verbaast hoe knap je met een paar regels code iets werkend kunt krijgen.

Low Res Coder community Low Res Coder editor

Met de gratis versie van de app kun je games maken die beperkt in omvang zijn. Als je betaalt krijg je extra voorbeeldgames en de mogelijkheid om programma’s van onbeperkte lengte te schrijven. De volledige versie zonder beperkingen vereist een in-app aankoop van €4,99.

Low Res Coder spelletje met galaxy

Je runt de programma’s in een virtuele gameconsole van 64×64 pixels in 16 kleuren en juist die beperking maakt het leuk. En de uiteindelijke game kun je zelfs spelen met een MFi-gamecontroller!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2016, 15:47
Categorie Apps
Onderwerp retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.