Disney’s pretparkbouwers gebruiken de iPad voor nieuwe attracties

Disney's Imagineers gebruiken de iPad bij het bouwen van nieuwe attracties in de pretparken.

ZWalt Disney's Imagineerse noemen zichzelf Imagineers: de creatievelingen die zich dagelijks bezighouden met het bedenken van nieuwe, innovatieve attracties in Disney’s pretparken. Al jarenlang zijn het hun werken die ervoor zorgen dat mensen vanuit de wereld naar de beroemde pretparken afreizen. Sindskort gebruiken ze een nieuw hulpmiddel voor het maken van deze gigantische constructies: de iPad. Ze gebruiken Apple’s tablet om op het werkterrein 3D-modellen aan te passen die als maquette dienen.


Hierdoor zijn ze in staat om ter plekke wijzigingen door te voeren, zonder dat ze details over het hoofd zien. De Imagineers zijn er ook blij mee dat ze het internet bij de bouw altijd bij de hand hebben: dit maakt het makkelijker om een foto te maken en te mailen naar een collega, of om op locatie te videobellen met bijvoorbeeld een aannemer via de WebEx app. Hiermee kun je dingen zoals foto’s op makkelijke wijze in een groepsgesprek delen.

Disney’s liefde voor de iPad is niet totaal onverwacht: de grootste aandeelhouder van het bedrijf is niemand minder dan Steve Jobs, die via onderhandelingen over animatiebedrijf Pixar deze aandelen verwierf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.