Apple-MacBook-Pro-15-inch

Deze MacBook Pro’s uit 2010 repareert Apple niet meer

Apple heeft de lijst met Vintage en Obsolete producten uitgebreid met MacBooks uit 2010. Deze kun je vanaf nu dus niet meer bij Apple indienen voor reparatie.

Apple-MacBook-Pro-15-inch

Apple heeft de lijst met producten bijgewerkt die als Vintage en Obsolete worden omschreven. Zodra een apparaat in deze lijst komt te staan worden ze officieel niet meer ondersteund voor hardware-reparaties van Apple. Aan de lijst zijn 15-inch en 17-inch MacBook Pro’s uit het midden van 2010 toegevoegd.

De lijst met Vintage- en Obsolete-producten wordt regelmatig bijgewerkt door Apple. Zo werden er verschillende iMacs en MacBooks aan het overzicht toegevoegd in december 2015.

Het verschil tussen Vintage en Obsolete

Apple maakt onderscheid tussen Vintage en Obsolete, maar als Nederlandse Apple-gebruiker hoef je hier geen rekening mee te houden. Vintage-producten kunnen namelijk alleen in de Verenigde Staten en Turkije op bepaalde ondersteuning rekenen, terwijl al deze producten in de rest van de wereld Obsolete worden.

Met onderstaande apparaten kun je vanaf nu dus niet meer naar een Apple Store gaan om het in te dienen voor reparatie, omdat er geen nieuwe onderdelen meer voor aangevraagd kunnen worden. De volledige lijst met Vintage en Obsolete producten kun je op de website van Apple bekijken.

Deze MacBooks en Xserve worden niet meer door Apple gerepareerd:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2016, 9:49
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook, reparatie, vintage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.