De eerste afgewezen iPhone-app: Mr Poot?

Voordat de ophef over afgewezen applicaties uit de App Store in de publiciteit kwam was er al een applicatie afgewezen: Mr Poot.

Mr PootVoordat Podcaster, Slasher, Pull My Finger en I Am Rich uit de App Store werden verwijderd, was er al een andere applicatie uit de App Store gehaald die nooit de publiciteit heeft gehaald: Mr Poot. De applicatie was vergelijkbaar met Pull My Finger en het resultaat van een familieproject: twee broers maakten de applicatie die door hun vader was bedacht. Mr Poot is simpel gezegd een scheetgeluiden-generator. De familie Farand vond het hilarisch, maar Apple kon er niet om lachen en wees het af met de mededeling: “Bodily functions aren’t worldly acceptable behaviour”.

Op het hoofdscherm van de applicatie zie je een Poot Board: een afbeelding met verschillende wolken die bij het aanraken een scheetgeluid laten horen. Een andere optie is de Poot Shaker waarbij je tijdens het schudden van je iPhone steeds een ander scheetgeluid te horen krijgt. De derde optie is de Poot Timer die na een vooraf ingestelde tijd een geluid laat horen – schijnt volgens de bedenkers vooral leuk te zijn als je in de lift staat.

We zullen nooit weten of Mr Poot de eerste applicatie is, die in de App Store werd afgewezen. Alle applicaties die eerder wel de publiciteit haalden zijn overigens te vinden in de iPhone Application Graveyard, een nieuw initiatief dat alle afgewezen apps documenteert.

Via: Touch Podium

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2008, 10:30
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.