Geen iPlayer voor iPhone: BBC geeft Apple de schuld

De BBC brengt voorlopig nog geen iPlayer voor de iPhone uit. De gekozen Microsoft DRM is niet het probleem, maar het feit dat Apple haar DRM niet in licentie geeft aan derden.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

BBC iPlayerDe Britten kunnen via een mobiele versie van iPlayer tv-programma’s onderweg bekijken, op elk apparaat dat de DRM van Windows Media ondersteunt. De Sony Walkman E- en S-serie en de Archos Internet Media Tablet zijn voorbeelden daarvan. Maar de keuze voor Microsoft’s DRM is niet de reden waarom er nog steeds geen ondersteuning voor de iPhone is. Volgens Anthony Rose, hoofd online media van BBC Future Media and Technology ligt het aan Apple: die geeft geen licentie op haar DRM-technologie aan derde partijen waardoor het niet mogelijk is een BBC iPlayer te maken.

De BBC wil namelijk alleen een iPhone-versie uitbrengen wanneer de content niet zomaar afspeelbaar is. Zo is het bij de desktop-versie niet mogelijk om de BBC-uitzendingen buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk af te spelen. De BBC heet intussen wel een geschikte versie voor de Nokia N96 uitgebracht. Bij de Windows Media-versie kun je video’s eerst downloaden en daarna naar het gewenste apparaat slepen, waarbij ze naar een resolutie van 320 x 180 worden geëncodeerd.

Overigens was er eerder al wel een BBCiPlayer voor de iPhone, waar de BBC zelfs nog een behind the scenes-artikel over heeft geschreven. Die werd inmiddels tweemaal gehackt.

Meer info: BBC Internet Blog
Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen bbc, drm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.