Achtbaan in een pretpark

Reacties voor: Crashdetectie en achtbanen zijn niet altijd een goede combinatie (maar Apple belooft verbetering)

De afgelopen tijd zijn er meermaals foutieve noodmeldingen gedaan dankzij de crashdetectie in de iPhone 14-serie en de nieuwste Apple Watches. Bepaalde achtbanen blijken de crashdetectie te activeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Vraag me wel af hoe een pretpark het voor zich ziet als je onbeheerd een tas met daarin een iPhone/Apple Watch achter laat. Is wel erg gemakkelijk om proletarisch te shoppen. Tenzij ze kluisjes hebben.

    Ook leuk met de lokale kermis straks..

  2. Ik remde laatst behoorlijk in de auto (maar geen noodstop of zo), en drukte daarna flink op de claxon. Hop; meteen melding van m’n Apple Watch 7, of ik in een ongeluk was beland. Denk dat ze de logica nog iets moeten aanpassen 🙂

    • @Ed: Dat was dan denk ik valdetectie. Crashdetectie is pas net beschikbaar en werkt alleen op de Apple Watch Series 8, Apple Watch SE 2022, Apple Watch Ultra en alle iPhone 14-modellen. Het is niet beschikbaar op de Apple Watch Series 7.

  3. Kunnen ze niet GPS lokatie gebruiken en dan pretparken blacklisten. Als er daar iets gebeurd dan is er meestal toch wel iemand in de buurt om nooddiensten te waarschuwen bij een ‘echt’ ongeluk.

  4. Nou mijn XS dacht dit jaar icm apple watch in walibi dat ik dood ging. 112 gebeld nood contacten locatie door gestuurd. Schrok me kapot.

  5. Volgens mij crash detaction net als valdetection uitschakelaar.
    Het zal niet best zijn dat men gaat snowboarden en telkens valt Apple Watch112 laat bellen. Het zit wel snor ook met crash detection.

  6. Met hout hakken heb ik hier ook regelmatig last van.
    Ff melding uitzetten en het leven gaat weer verder.
    Liever een keer te veel dan een keer te weinig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.