Concept: toekomstige interface voor Apple TV met iOS 7-invloeden

Ontwerper Andrew Ambrosino heeft een concept-gebruikersinterface gemaakt voor de toekomstige Apple TV.

apple-tv-itvGaat Apple iOS 7 ook gebruiken op een toekomstige tv? Dat is het idee achter een nieuw concept, dat op internet is verschenen. Ontwerper Andrew Ambrosino stelt zich voor dat je de apps die je al kent van iPhone en iPad straks ook op het grote scherm zult tegenkomen. Ambrosino is al een tijdje bezig met een concept voor een Apple TV-gebruikersinterface. Hij gebruikte een Samsung-tv om de interface op te demonstreren. “Ja, ik weet dat het een Samsung-tv is, dus het kan geen ‘echt’ Apple TV/iTV-concept zijn”, verontschuldigt Ambrosino zich. Hij kan wel gebruikersinterfaces bedenken, maar maar is niet zo goed in nieuwe hardware.

Ambrosino’s ontwerp toont een aangepaste versie van de Weer-app en Netflix-app. Hij gebruikte het lettertype van iOS 7 in combinatie met transparante achtergronden. Ook bedacht de designer een manier om Siri te kunnen verwerken in de interface. Nadat Steve Jobs tegen zijn biograaf had gezegd dat hij dé oplossing had gevonden om televisies makkelijker te bedienen, dachten veel mensen dat het daarbij om stembediening zou gaan.

apple-tv-interface-2

In Ambrosino’s ontwerp is ook sprake van pushberichten. Je krijgt previews van tekstberichten en tweets op je tv, zodat je eigenlijk geen tweede scherm nodig hebt. Tegelijk roept de functie ook vragen op: een tv is vaak bedoeld om met het hele gezin naar te kijken. Wil je dan wel dat je privéberichten zomaar in beeld verschijnen, terwijl de kinderen meekijken? Mensen zien de tv niet als een persoonlijk apparaat, zoals bij de iPhone het geval is. Toch zou je pushnotificaties en berichten bijvoorbeeld kunnen gebruiken om te waarschuwen wanneer een tv-programma begint, of om je te herinneren wanneer de kookwekker afgaat.

apple-tv-interface-3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2013, 9:46
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.