iPhone 7 concept 1

Concept: scherm iPhone 7 bedekt volledige voorkant

Een nieuw concept van de iPhone 7 brengt een interessant idee met zich mee: wat als het scherm ook de luidspreker en homeknop zou bedekken?

iPhone 7 concept 1De iPhone 6 is nog maar een maand of twee op de markt, maar conceptmakers zijn nu al druk aan het nadenken over het ontwerp van mogelijke toekomstige iPhones. Afgelopen vrijdag schreven we bijvoorbeeld over een potentiële iPhone 8. Nu is ook Nederlandse conceptmaker Martin Hajek van de partij met een iPhone 7. Deze nieuwe iPhone moet het vooral hebben van zijn scherm, die bijna de gehele voorkant bedekt.

Lees ook: Dossier: iPhone 7

Het iPhone 7-scherm in het concept bedekt de zwarte balken die je op het moment nog aan de boven- en onderkant van het scherm ziet. Hierdoor heeft Apple net wat meer schermruimte. Deze ruimte wordt in de afbeeldingen gebruikt voor een paar extra knoppen aan de onderzijde, die je nu nog alleen in het Bedieningspaneel kunt vinden. Handig, al kun je afvragen hoe snel je ze per ongeluk indrukt zo vlak langs de rand. Bij het afspelen van een video worden er bedieningsknoppen aan de zijkant getoond.

In het midden vind je nog steeds de fysieke homeknop. Dat moet waarschijnlijk ook wel, aangezien hier de Touch ID-vingerafdrukscanner in zit.

iPhone 7 concept 2

iPhone 7 concept 3

iPhone 7 concept 4

Volgens Hajek zou Sharp’s nieuwe schermtechnologie perfect zijn voor de iPhone 7. Hiermee is het mogelijk een scherm met rondingen en gaten te maken, zoals wordt getoond in de afbeeldingen. Er zijn immers gaten nodig voor de homeknop en de luidspreker op de iPhone.

Het concept brengt overigens nog een kleine verbetering met zich mee: de cameralens achterop de iPhone steekt niet langer naar buiten.

We hebben de afgelopen jaren meermaals geschreven over de concepten van Martin Hajek. Hij ontwierp samen met ons afgelopen jaar nog een mogelijke iPhone 5c die uiteindelijk verdacht veel op het origineel bleek te lijken. Dit jaar deden we een poging de iPhone 6 op basis van de vroegste geruchten in beeld te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2014, 13:12
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.