Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Bragi stopt met het maken van oordopjes, verlegt focus naar software

Bragi heeft laten weten dat ze stoppen met het maken van oordopjes, zoals de The Dash. Huidige eigenaren van deze draadloze oordopjes krijgen nog support, maar er komen geen nieuwe modellen meer.

Bragi was één van de eerste bedrijven die met volledig draadloze oordopjes op de markt kwam. The Dash verscheen in 2015 en bedien je onder andere met aanraking. Kenmerkend van de oordopjes is de vele technologie die erin verwerkt zit. De oordopjes waren voorzien van een PerfectFit-technologie, zodat ze beter in je oren blijven zitten. Je kon ze dankzij interne opslag zelfstandig gebruiken en er zat een hartslagmeter in. De oordopjes waren dan ook populair onder sporters. Later kwam Bragi nog met The Headphone, een versie zonder fitnessfuncties. Nu heeft het van oorsprong Duitse bedrijf laten weten dat het over en uit is met de oordopjes.

Bragi stopt met oordopjes

Tegenover Wareable laat het bedrijf weten dat ze hun productassortiment afgelopen maart verkocht hebben aan een niet nader te noemen derde partij. Gebruik je nu nog oordopjes van Bragi, dan hoef je niet bang te zijn dat je nu geen support meer krijgt. Via de gebruikelijke kanalen kun je terecht voor vragen over je oordopjes en ook na de overname blijft er support beschikbaar. Als je zat te wachten op nieuwe modellen, dan is er dus minder goed nieuws.

Bragi The Dash

Bragi focust zich namelijk alleen nog maar op software. CEO Nikolaj Hviid laat weten dat het bedrijf door de verkoop getransformeerd is naar een softwarebedrijf, dat zich nog bezighoudt met AI en het verlenen van licenties van hun eigen patenten. Als voorbeeld noemt de CEO de Dash Pro, die voorzien is van allerlei AI-functies zoals gepersonaliseerd geluid en realtime vertalen. De oordopjes zijn nooit een enorm succes geworden, wat mede te maken heeft met de hogere prijs.

Bekijk ook

Dit willen we bij de AirPods zien: realtime vertalen

Apple kan de AirPods nog verder verbeteren, bijvoorbeeld door realtime vertalingen te ondersteunen. Daarmee kun je vreemde talen verstaan, zonder dat je een taalcursus hoeft te volgen.

Het is dus nog onduidelijk wel bedrijf de hardware-tak van Bragi overgenomen heeft. Volgens Wareable was Google in 2017 in gesprek met Bragi en ook Fitbit was destijds geïnteresseerd. Of één van deze bedrijven achter de overname zitten, is dus niet bekend.

Gelukkig is Bragi niet het enige AirPods-alternatief. Er zijn nog genoeg andere AirPods-alternatieven die qua design veel lijken op de oordopjes van Bragi.

Bekijk ook

Dit zijn de beste AirPods-alternatieven: allemaal draadloos én van hoge kwaliteit

Zoek je een alternatief voor Apple's AirPods? In deze gids sommen wij een aantal draadloze oordoppen op voor ieders portemonnee. Er zijn namelijk genoeg AirPods-alternatieven voor als je Apple's oortjes te duur of niet mooi vindt.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.