Bragi Dash Pro doosje

Bragi stopt met het maken van oordopjes, verlegt focus naar software

Bragi heeft laten weten dat ze stoppen met het maken van oordopjes, zoals de The Dash. Huidige eigenaren van deze draadloze oordopjes krijgen nog support, maar er komen geen nieuwe modellen meer.

Bragi was één van de eerste bedrijven die met volledig draadloze oordopjes op de markt kwam. The Dash verscheen in 2015 en bedien je onder andere met aanraking. Kenmerkend van de oordopjes is de vele technologie die erin verwerkt zit. De oordopjes waren voorzien van een PerfectFit-technologie, zodat ze beter in je oren blijven zitten. Je kon ze dankzij interne opslag zelfstandig gebruiken en er zat een hartslagmeter in. De oordopjes waren dan ook populair onder sporters. Later kwam Bragi nog met The Headphone, een versie zonder fitnessfuncties. Nu heeft het van oorsprong Duitse bedrijf laten weten dat het over en uit is met de oordopjes.

Bragi stopt met oordopjes

Tegenover Wareable laat het bedrijf weten dat ze hun productassortiment afgelopen maart verkocht hebben aan een niet nader te noemen derde partij. Gebruik je nu nog oordopjes van Bragi, dan hoef je niet bang te zijn dat je nu geen support meer krijgt. Via de gebruikelijke kanalen kun je terecht voor vragen over je oordopjes en ook na de overname blijft er support beschikbaar. Als je zat te wachten op nieuwe modellen, dan is er dus minder goed nieuws.

Bragi The Dash

Bragi focust zich namelijk alleen nog maar op software. CEO Nikolaj Hviid laat weten dat het bedrijf door de verkoop getransformeerd is naar een softwarebedrijf, dat zich nog bezighoudt met AI en het verlenen van licenties van hun eigen patenten. Als voorbeeld noemt de CEO de Dash Pro, die voorzien is van allerlei AI-functies zoals gepersonaliseerd geluid en realtime vertalen. De oordopjes zijn nooit een enorm succes geworden, wat mede te maken heeft met de hogere prijs.

Het is dus nog onduidelijk wel bedrijf de hardware-tak van Bragi overgenomen heeft. Volgens Wareable was Google in 2017 in gesprek met Bragi en ook Fitbit was destijds geïnteresseerd. Of één van deze bedrijven achter de overname zitten, is dus niet bekend.

Gelukkig is Bragi niet het enige AirPods-alternatief. Er zijn nog genoeg andere AirPods-alternatieven die qua design veel lijken op de oordopjes van Bragi.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2019, 10:32
Bron Bron Wareable
Via Via 9to5Mac
Categorie Accessoires
Onderwerp oordopjes

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.