Reacties voor: CDA wil Europees telefoonabonnement met vaste tarieven

Het CDA wil een Europees telefoonabonnement, waarmee je in alle Europese landen hetzelde betaalt voor ondering bellen.

Reacties: 15 reacties

  1. Die overheid!!!!!
    aan de ene kant willen ze alleen maar marktwerking en concurentie. Aan de andere kant willen ze zich nog overal mee bemoeien

  2. Ontzettend goed plan, met flat fee internet en vervolgens de europese markt open gooien en alle providers laten concureren.
    Als Apple dan zo lekker hard blijft groeien, zullen de overnames de markt tot rust kunnen brengen, met voor de consument aantrekkelijke databundels. Immers als alles via VOIP verloopt, hoef je geen belminuten meer in te kopen.

    Waarschijnlijk is dit een prematuur plan, maar uiteindelijk zal dit onoverkomelijk zijn.

  3. Dat ze hier het Amerikaanse systeem invoeren. Met m’n abbo van AT&T bel ik van de NY naar de CA voor hetzelfde tarief als van NY naar NJ. Zelfde met internet. Geen roaming tarieven.

  4. ‘Resistance is fultile’.

    Eindelijk is er een begin. Nu nog meer mensen die het gaan roepen. Dit is wat het moet gaan worden. Ik woon tegen de grens (heerlen) en dan is het helemaal geweldig als ik je geen zorgn hoef te maken. Ik kan me ook niet voorstellen, waarom de verschillen zo absurd moeten zijn.
    Dus neelie, ga eens met deze CDA man praten. Ik heb nog nooit van mijn leven CDA gestemd, maar als dit doorgaat stem ik op het CDA.

  5. De telecom operators houden al sinds de opkomst van mobiele telefoons het gebruik in het buitenland kunstmatig tegen door kunstmatig hoge tarieven. Terwijl het natuurlijk voor (zeg) Vodafone geen verschil qua kosten maakt of een Nederlandse klant in Nederland of in Duitsland. Ongetwijfeld een bewuste omdat ze zo hopen op korte termijn meer geld te verdienen, maar hierdoor wordt een lange termijn ontwikkeling tegen gehouden waar ze meer geld mee zouden kunnen verdienen.

    De grote verschillen qua prijs komt uit de “prehistorie” van mobiel bellen en moeten verdwijnen. Pas dan kunnen mobiele telefoons optimaal worden gebruikt.

  6. Terecht! Het is gewoon absurt dat er zo een marge op gedraaid wordt. Er wordt tussen de providers totaal niet geconcurreerd. Ze vinden het wel goed zo. Elk jaar gaat de prijs of afschrijving van het netwerk omlaag, maar de prijs blijft hetzelfde. Dus elk jaar meer marge. Je kan niet overstappen naar een provider die het anders doet, want die doet exact hetzelfde. Als consument heb je dus geen keuze. Heel goed dat de regering dan eens ingrijpt. Net als dat we al een aantal jaar 4x teveel hebben betaald per smsje in het buitenland. Hetzelfde is met de benzine prijzen, maar goed daar heeft de regering zelf baat bij met hun 72ct per liter accijns(!).

  7. Terecht! Natuurlijk werkt concurrentie het beste voor de markt, maar als deze ontbreekt (doordat de ontvangende telecomaanbieder zijn afwikkelprijzen monopolistisch kan bepalen), dan is het goed dat de overheid optreedt. Er is hier sprake van een internationaal probleem, dus ook logisch dat de EU tegen deze marktinefficiencies gaat optreden. Hopelijk gaat het snel. Gevolg zou overigens ook kunnen zijn dat nationale tarieven (iets) omhoog gaan of de door de telecomaanbieder verstrekte subsidie op je mobiele telefoon omlaag zal gaan.

  8. Ik ben hier blij mee.

    Het duurt al veel te lang dat de providers hun zakken vullen zogenaamd vanwege de hoge internationale kosten… jaja…

    Vodafone Frankrijk die Vodafone Nederland forst geld in rekening brengt die dat weer aan de klant in rekening brengt, zogenaamd vanwege hoge Europese kosten allemaal onzin!

    Dit had al jaren geleden geregeld moeten zijn, goed initiatief!

  9. Mooi, 1 Van de weinige voordelen van de EU. 🙂

  10. Kevins klinkt Engels….

    De meeste Engelsen zijn anti Europa.

    Ik niet. Ik ben blij dat er minder grenzen zijn, een munteenheid, straks een telefoon abbo en vooral veel handel tussen de verschillende landen.

    Dat de Grieken gejokt hebben jaar na jaar over hun begrotingstekort doet daar niks aan af….

  11. Origineel geplaatst door Kristof
    Dat ze hier het Amerikaanse systeem invoeren. Met m’n abbo van AT&T bel ik van de NY naar de CA voor hetzelfde tarief als van NY naar NJ. Zelfde met internet. Geen roaming tarieven.

    De Verenigde Staten is dan ook 1 land, met verschillende staten, maar wel 1 land. In Europa zijn het nog steeds verschillende landen, er zijn wel een aantal landen aangesloten bij de Europese Unie, maar het zijn nog steeds afzonderlijke landen. En als je dan in een klein land woont, en je verplaatst je enkele kilometers, dan heb je opeens last van dure roamingtarieven.

  12. Ik ben “klant bij T-mobile, T mobile is 100% dochter van duitse moeder.
    Als ik de grens over ga naar Duitsland betaal ik zomaar het 5-6 voudige terwijl ik nog steeds via Tmobile bel.
    Als je Tmobile belt met een klacht hierover vinden ze het nog logisch ook dat het duurder is.

    Ik vind dit al jaren onlogisch en het wordt inderdaad tijd dat er aan deze praktijken een einde komt.
    Tijd dat de EU aan dit soort dingen aandacht besteed ipv het wel of niet dragen van geel hesje tijdens het fietsen

  13. Dit is nou een consumentenbeschermingsparadox.

    Buitengewoon sympathiek dat de politiek op komt voor de consument. Echter door de regeldruk op te voeren stijgen de kosten bij de telco’s en dat wordt gewoon weer doorberekend aan de consument! Is het niet linksom, dan is het rechtsom.

    Laat mevrouw Kroes nu eindelijk eens pan-Europese netwerken mogelijk maken door het wegnemen van het oerwoud aan verschillende regels tussen de landen. Daar horen ook Europese telefoonnummers bij zodat je vanuit elk land hetzelfde nummer kan bellen.

    Dat is pas EU denken!
    Laat Kroes ophouden met dat gefreubel en het eens rigoureus aanpakken!

    P.S. Wil je de vergelijking met de VS maken? Prima. Het klopt dat daar nation-wide operators zijn (Verizon, AT&T, T-Mobile maar er zijn talloze locale netwerken in steden en staten waarmee je überhaupt niet over de staatsgrens kan bellen.

  14. Wat een top idee!!!!

  15. De vergelijking met de USA slaat helemaal nergens op. Niet alleen liggen de abo’s en tarieven vele malen hoger dan in NL, je betaalt ook voor ontvangen oproepen !

    De ontwikkeling om tot Europese tarieven te komen is absoluut positief, maar uiteindelijk komen we toch aan de beurt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.