CarPlay in een 2021 Volkswagen Polo

Reacties voor: Gebruikers melden problemen met CarPlay sinds iOS 15.2 [Update]

Heb jij er last van?
Een deel van de gebruikers met iOS 15.2 meldt problemen met het gebruik van CarPlay. Onder andere op Apple's forum wordt erover gediscussieerd.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Sinds IOS 15.2, heb ik problemen met de iPhone en de auto. De auto wil namelijk niet meer contacten importeren van de iPhone (iPhone 13 Pro Max) en voor die tijd werkte alles wel normaal, software van de auto (Mazda) is gewoon up to date. Maar elke keer foutmeldingen om gek van te worden

  2. Ik gebruik wireless Carplay in mijn VW Passat van november 2020, geen problemen in combinatie met mijn 13 Pro (iOS 15.2).

  3. Ik heb een gelijkaardig probleem, met Waze en CarPlay.

  4. De geen kaartweergave die Flitsmeister meldt zie ik ook op mijn TomTom.

  5. Met Tomtom en Waze heb ik hetzelfde probleem, hoewel het vaker bij Waze voorkomt dan bij Tomtom.
    Kaart is dan niet zichtbaar, of de locatie wordt niet bijgewerkt. Als ik kilometers onderweg ben geeft hij nog steeds aan dat ik thuis ben…

  6. Toevallig gister een compleet bevroren scherm, auto aan en uit verhielp dit (wireless CarPlay – iPhone 12 Pro Max)
    verder niets gemerkt 🙂

  7. Ik ben in het bezit van Cplay2air die maakt CarPlay in mijn auto draadloos. In het begin koppelde hij mijn telefoon niet maar nu doet alles het weer. Even de usb verwijderd.

  8. Regelmatig geen kaartweergave bij TomTom Go of andere navigatie. Ff naar Telefoon app en terug lost het dan weer op.

  9. Ik heb eigenlijk alleen problemen met alles radio apps. ( duke, TuneIn) deze openen niet. Heel vervelend omdat ik veel radio luister in de radio

  10. Allemaal +++++ ipv straat namen bij flitsmeister
    Carplay val ook regelmatig uit (hyundai i10 ) systeem van Hyundai i10 start dan in een aantal keer weer op

  11. Zonet thuis en idd gemerkt dat Google Maps zijn kaart bevriest als de iPhone uit staat.
    Gek want gisteren ook Google Maps gebruikt en werkte prima.

  12. Ik gebruik voornamelijk Flitsmeister. Op het moment heb ik de beta van iOS 15.3 draaien. Met deze versie heb ik geen problemen meer gehad met het gebruik van Flitsmeister.

  13. Flitsmeister met beta 15.3, totaal geen meldingen van flitsers meer. Waardeloos gewoon.

  14. Heb het probleem van niet ladende kaarten ook met Waze, maar durf niet te zeggen of dat is sinds iOS 15.2. Meestal op te lossen in mijn geval om te switchen naar andere app (spotify in mijn geval meestal). Bij terug switchen werkt alles dan weer oké.

  15. Hier ook Waze en Flitsmeister. Waze lijkt bij het opstarten wel een stroboscoop, dit gaat na een minuutje weg en daarna staat het vast. Even overschakelen naar een andere CarPlay app en terug naar Waze en het werkt weer.

  16. Bij mijn is van kaarten het geluid van stem veel te zacht, als ik hem harder zet via de volume knop is de muziek veel te hard ?!

    De stem apart harder zetten van kaarten, deze optie is er niet …

  17. Dat flitsmeister de kaart soms niet laadt, heb ik al sinds…forever.

    Wat bij mij helpt is: Google maps openen in carplay, die vindt eigenlijk altijd de locatie. En dan terug schakelen naar flitsmeister.

  18. Overcast kan ik niet gebruiken tenzij ik het op de iPhone zelf opstart.

  19. Kaarten die niet weergegeven worden, radio apps die je via de iPhone moet opstarten, en zo nu en dan dat muziek (via Spotify vanzelf op pauze gaat. Bloedirritant. 15.2 via wireless CarPlay

  20. Wired Carplay in VW Beetle. Flitsmeister freezes, rest okay

  21. @Peter: ook apple music pauzeert vanzelf tegenwoordig, alsmede gewoon radio die stopt bij het uitspreken van route instructies. Irritant is zacht uitgedrukt.

  22. Hier ook zelfde problemen idd met Waze en FM… Waze geeft vaak geen kaart weer of werkt de gps positie niet bij. Trucje FM open houden op iPhone werkt idd maar is wel bloedirritant! Hoop dat Apple beetje opschiet met het fixen van deze problemen zeg…
    iPhone 12Pro op 15.2

  23. Origineel geplaatst door Detlef
    Bij mijn is van kaarten het geluid van stem veel te zacht, als ik hem harder zet via de volume knop is de muziek veel te hard ?!

    De stem apart harder zetten van kaarten, deze optie is er niet …

    Wat je moet doen is aan de volumeknop draaien TERWIJL de stem spreekt. Niet ervoor of erna. Dan verandert dat, en niet het volume van je radiogeluid. Tenminste, bij mijn TomTom renaultversie.

  24. Hier problemen sinds iOS 15.2 met Flitsmeister en ook Spotify moet ik de eerste keer gebruik ook op de iPhone openen voordat deze gaat laden
    i12 mini

  25. Niet een echt probleem maar eerder vervelend.
    Telkens ik de wagen start wordt het media selectie scherm getoond. Dus het scherm waar je kan kiezen welke muziek je wenst te streamen (afspeellijst, nummer…). Voor iOS 15.2 werd gewoon het scherm geactiveerd met de info van het nummer dat nu afspeelt (hoes, naam, next, pauze…). En ik vond dat handiger.

  26. Origineel geplaatst door Manuel Domarh
    @Peter: ook apple music pauzeert vanzelf tegenwoordig, alsmede gewoon radio die stopt bij het uitspreken van route instructies. Irritant is zacht uitgedrukt.

    Vandaag geen centje last…. Vaag dit.

  27. Ik ook problemen sinds 15.2 met bedraad Carplay in de Mazda. Beetje jammer, want had pas een week carplay! Voornamelijk Waze en Flitsmeister. Laatste keer tijdens de rit maar gewoon overgestapt naar de auto-navigatie omdat Waze na 5 min toch weer vastliep. Hoop dat er snel een update komt vanuit Apple want ik lees genoeg klachten hierover op internet.

  28. Blijk ik toch een probleem te ervaren. Sinds kerst heb ik een audioboek gekregen. De app laadt via CarPlay langzaam. Kan tot 10 minuten duren en dan ben ik meestal al op m’n bestemming. De app op de iPhone werkt wel goed en snel.

  29. Fabrieksinstellingen van het multimediasysteem terugzetten en het werkt weer (Skoda)

  30. Sinds update naar 15.2 op mijn iPhone 12, kan ik niet meer handsfree bellen met de carkit van mijn Mazda. Heel irritant.

  31. (Red.) Artikel bijgewerkt na verschijnen van iOS 15.2.1.

  32. Sinds de 15.2.1 update werkt Flitsmeister bij mij nog steeds niet…ik merk geen enkel verschil [12 pro max]

  33. Origineel geplaatst door Meukie
    Sinds de 15.2.1 update werkt Flitsmeister bij mij nog steeds niet…ik merk geen enkel verschil [12 pro max]

    Update: na verwijderen van flitsmeister en de app opnieuw installeren na een herstart lijkt de app het nu toch te doen…fingers crossed 🤞

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.