Reacties voor: Waar blijft draadloze CarPlay? Apple verbiedt demo door Volkswagen

Draadloze CarPlay is nog steeds niet te gebruiken. Volkswagen wilde het demonstreren op gadgetbeurs CES, maar Apple stak daar een stokje voor.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. Belachelijk. Ik heb sinds 2 dagen een Skoda Octavia met Car Apple en baal als een stekker dat je een kabel in de iphone moet duwen. Het werkt(met kabel) perfect! Kom op Apple “let it go!”

  2. @BrainShock: baal “als een stekker”😂

  3. Ik ben nog altijd gefrustreerd door VW nav onderstaande mail:

    Hartelijk dank voor uw e-mail betreffende Car-Play.

    Ik zie dat er wat misverstanden ontstaan zijn in de communicatie. Ik bied u mijn excuses voor het ongemak.

    Op het moment dat u ons de vraag heeft gesteld of Car-Play op uw nieuwe Polo zou zitten was Car-Play inderdaad beschikbaar voor de Polo. Echter heb ik uw Volkswagen Polo opgezocht in het fabriekssysteem en ik zie dat uw auto door de leasemaatschappij uit voorraad geleverd is en geproduceerd is vóór week 22 van dit jaar. De Polo was destijds nog niet uitgerust met Car-Play, deze functionaliteit zit dus niet op uw auto. Ook de Car-Net registratie waar mijn collega aan refereert is niet van toepassing voor uw auto. Helaas is Car-Play niet achteraf in te bouwen.

    Heeft iemand dezelfde ervaring? Of kan iemand vertellen dat bovenstaande mail nonsens is? Volgende week heb ik een afspraak bij de garage voor een servicebeurt namelijk..

  4. @justin w: 😂👌🏾

  5. Origineel geplaatst door BrainShock: Belachelijk. Ik heb sinds 2 dagen een Skoda Octavia met Car Apple en baal als een stekker dat je een kabel in de iphone “

    Ik zou draadloos balen, zeker niet als een stekker.

  6. Origineel geplaatst door BrainShock: Belachelijk. Ik heb sinds 2 dagen een Skoda Octavia met Car Apple en baal als een stekker dat je een kabel in de iphone moet duwen. Het werkt(met kabel) perfect! Kom op Apple “let it go!”

    Balen dat functionaliteit is zoals bekend is.

  7. Technisch moet het toch mogelijk zijn om het te updaten met nieuwe firmware. Maar je gaat je auto media systeem niet zo snel updaten omdat die dingen duur zijn. Maar ben wel redelijk tevreden met Here maps die worden gebruikt bij vw.

  8. Mogelijk wil Apple zelf het moment bepalen om de eerste werkende systemen te laten zien.

    Of misschien wilden ze niet geassocieerd worden met sjoemelsoftware/dieselgate.🤔
    Ligt in Amerika toch iets gevoeliger dan hier in NL, waar volgens de laatste berichten sindsdien juist meer VW’s verkocht lijken te zijn 😧

  9. Vind Apple geweldig. Maar met de touch and go 2 nav van Toyota zit ik hier echt niet op te wachten. Ok het is geen vw maar ook geen naar mijn idee fors dure optie van €2000 zoals bij de vw

  10. Carplay is niet wat het kan zijn. Geen draadloos systeem?? Dus nutteloos. Geen apps van derden dus geen potentie. Maps als navi? hoe doen we dit in het buitenland? Extra bundel kopen op te kunnen navigeren? LAAT MAAR.

  11. @Micverb: Lijkt erop dat de leasemaat je heeft gefopt.

  12. Na jaren van dit gebeuzel ben ik er klaar mee. Heb nu een Volvo met een betere navi, groot scherm, stemherkenning zonder siri fouten, afstandsbediening, die de muziek draadloos van mijn iPhone afhaalt. Ja, Spotify.
    Apple kan de truffels krijgen

  13. Vanaf ongeveer nu zou voor de VW 2015 inbouw van mirrorlink/carplay mogelijk moeten zijn zo vertelde de dealer. In Duitsland staat het al in de webshop.

  14. Ik heb sinds gisteren de Passat GTE met executive pakket. CarPlay is (tot mijn verbazing) alleen beschikbaar in het executive-plus pakket. Het is wel extra bij te kopen voor €350 (!). Wordt niet echt toegankelijk gemaakt. Medewerkers van de VW dealer hebben er ook geen kaas van gegeten. Die hebben geen idee wat CarPlay is…

    Wat me op viel: op vwcarnetconnect.com staat CarPlay niet eens meer als mogelijkheid. Alleen Android Auto en MirrorLink. Als je de paginabron bekijkt zie je dat CarPlay er uit gecomment is…

  15. Al een flinke tijd CarPlay in mijn auto maar of het nu met of zonder kabeltje werkt…dat ze het maar gewoon laten werken! Siri geeft alleen maar onzinnige antwoorden of ‘begrijpt niet wat ik bedoel’ en apps voor 3e zijn er ook niet op een paar debiele podcats/radio apps na. TomTom, Flitsmeister, YouTube dat soort apps mis ik echt!

  16. Wij hebben de vinger in de pap en bepalen wat kan en niet kan. Wij bepalen wat er op komt en wat niet. Als die hard fans van Apple moet je toch al langer weten dat dit de werkwijze is van Apple. Het is te nemen of te laten.
    Toch jammer dat ze zo eigenwijs zijn.

  17. Ze mogen het niet demonstreren omdat het gewoonweg zeer matig werkt, slaan ze een flater en kunnen het zelf niet wegpoetsen. Sorry boor deze negatieve bijdrage, maar de laatste tijd is Apple niet meer het merk waar ik me mee kan associeren. It just used to work….

  18. @Bart: Thanks, ik ga het lezen!

  19. Blijf het jammer vinden dat andere navigatie makers niet toegestaan worden door Apple.. Wil graag CarPlay maar dan kan ik mijn aangeschafte TomTom niet gebruiken omdat Apple het niet toe staat.

  20. Ik heb in mn nieuwe Audi Carplay genomen. Extra kosten €420,-. Ik ben op zich altijd gecharmeerd door Apple producten maar dit is helaas een miskoop t.o.v. het reeds aanwezige MMI. Je kan er eigelijk niet meer mee dan wat MMI al kan. Soundcloud of Mixcloud apps voor streaming muziek is bv niet aanwezig. De maps navi is ook minder dan de standaard nav die Audi al levert. Traag met opstarten en soms moet je paar x kabel opnieuw inpluggen. Frustrerend. Ik kan ook helemaal niets op internet vinden over Carplay dan wazige info. Welke apps worden o.a. ondersteund????

  21. @Micverb: Nee, op jouw Polo komt het niet beschikbaar. Ik werk bij VW en heb ook een Polo van voor week 22. Helaas pindakaas.

    Overigens is er nog veel meer veranderd vanaf week 22 met Discover Media en Discover Pro systemen

  22. Ik vindt het vervelend dat niemand bij Volkswagen mij kan vertellen hoe ik het geactiveerd ga krijgen op mijn navigatie in de Passat.

    Dat weten ze gewoonweg niet bij de dealer, pon en VAG Nederland.

    Niet hun core business dus niet relevant. Echt slecht verhaal van VW.

    Mijn vw is van productieweek 32 en geschikt, dat konden ze dan wel vertellen.

  23. @Micverb: Wat is dit overigens een slecht verhaal Mick. Wordt de navigatie geleverd door de leasemaatschappij? Er zit toch af fabriek navigatie op?

  24. Origineel geplaatst door Micverb:
    Heeft iemand dezelfde ervaring? Of kan iemand vertellen dat bovenstaande mail nonsens is? Volgende week heb ik een afspraak bij de garage voor een servicebeurt namelijk..

    Even VCDS downloaden en activeren maar ( zijn nog veel meer dingen mee te doen )

  25. Origineel geplaatst door Micverb:
    Heeft iemand dezelfde ervaring? Of kan iemand vertellen dat bovenstaande mail nonsens is? Volgende week heb ik een afspraak bij de garage voor een servicebeurt namelijk..

    Origineel geplaatst door Stephan

    Even VCDS downloaden en activeren maar ( zijn nog veel meer dingen mee te doen )

    Weet je zeker dat dit werkt?

  26. Ik heb een Golf 7 TSI 1.0 Bluemotion verkregen in November 2015. Nu zie ik op mijn stuur wel spraakbediening staan maar krijg Carplay via mijn iPhone 6s niet geactiveerd op het display. spraakherkenning wordt niet herkend, terwijl ik Siri wel aan heb.
    Als ik de USB kabel aansluit geeft het display ook steeds weer dat USB accessoire niet herkent wordt. Iemand enig idee of Carplay al beschikbaar is in Nederland en wat ik eraan kan doen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.