Capo touch update

Capo touch voor iOS leert je meespelen met vertraagde muzieknummers

Met Capo touch voor iPhone en iPad kun je muzieknummers nu vertraagd afspelen en scrubben, zodat je moeilijke fragmenten leert spelen op gitaar of ander instrument.

Je zou die leuke zomerhit wel eens willen meespelen, maar het nummer gaat zo snel dat je gefrustreerd je gitaar in een hoek gooit? Dan moet je de app Capo touch hebben. Dit is de iOS-versie van Capo, een app waarmee je op de Mac muzieknummers kunt analyseren zodat je weet hoe je ze moet meespelen. De nieuwste versie van Capo touch geeft je de mogelijkheid om nummers vertraagd af te spelen, zodat je meer tijd hebt om de akkoorden op te zoeken op een gitaar of ander instrument.

Capo touch update,

Capo touch leert je muzieknummers meespelen

Capo wordt gemaakt door een ontwikkelaar met de maffe naam SuperMegaUltraGroovy. De app zelf is echter geen grapje: versie 2.5 is op een aantal punten sterk verbeterd, ondersteunt nu Apple Music en heeft een nieuwe engine voor audio-scrubbing.

Muzieknummers langzamer afspelen

Capo touch helpt je om populaire muzieknummers te leren spelen. Kies een nummer en speel het af, zonder dat de toonhoogte verandert of de muziek vervormt. Je kunt een bepaald fragment eindeloos herhalen, terwijl jij probeert mee te spelen. De app analyseert ook de muziek, zodat je weet welke akkoorden je moet gebruiken. Helemaal foutloos gaat dit overigens niet, maar je wordt in ieder geval een stukje op weg geholpen. Je zult merken dat de vertraagde muziek nog beter klinkt dan bij eerdere versies van de app.

Capo touch voor iPhone en iPad

Capo touch werkt nu ook samen met Apple Music en dat betekent dat je makkelijker nummers kunt inlezen, al zit er wel een addertje onder het gras. Voorheen moest je handmatig zoeken en het gewenste nummer DRM-vrij downloaden, hetzij door via de iTunes Store of via andere bronnen op internet. Dat is nu ietsje makkelijker gemaakt: je kiest een nummer uit Apple Music en krijgt meteen een link om naar de iTunes Store te gaan, waar je het nummer nog steeds eerst moet aanschaffen. Helaas kan het niet anders, omdat de app geen nummers met DRM mag analyseren.

Audio-scrubber om zelf de snelheid te regelen
Voor mensen die Capo touch al wat langer gebruiken is de nieuwe engine voor audio-scrubbing wellicht de beste vernieuwing. Dit houdt in dat je je vinger op elke gewenste snelheid over het scherm kunt laten glijden, waarbij de snelheid van afspelen zich aanpast. Dus als je met één hand je instrument bespeelt kun je met de andere hand dat ene moeilijke stukje laten afspelen op een snelheid die voor jou behapbaar is. Je kunt ook je vinger stilhouden op het scherm om te zorgen dat die ene toon blijft doorspelen. Er zitten nog meer verbeteringen in Capo touch, waaronder het importeren van muziek vanuit iCloud Drive of Dropbox. Op de iPad is de projectweergave mooier geworden. Ook heb je nu de mogelijkheid om in één keer naar het begin of einde van een nummer te springen door te dubbeltappen aan de zijkant van het scherm.

De iOS-versie van Capo touch kost iets meer dan een tientje, terwijl je voor de Mac-versie fors meer kwijt bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2017, 10:31
Categorie Apps
Onderwerpen instrument, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.