iPhone 7 en Samsung Galaxy

‘Apple trok afgelopen kwartaal recordaantal Android-overstappers’

Er zijn nog nooit zoveel overstappers geweest van Android naar iPhone, blijkt uit onderzoekscijfers. De meeste mensen stapten over naar een iPhone 7 (Plus).

Volgende week staan Apple’s nieuwe kwartaalcijfers en één van de onderwerpen die daarin regelmatig aan bod komt, is de overstappers van Android naar iPhone. Onderzoeksbureau Consumer Intelligence Research Partners neemt daarop alvast een voorzetje, door cijfers uit te brengen. Volgens hen zijn er nog nooit zoveel Android-gebruikers overgestapt naar iPhone. Vorig jaar was 20 procent van de mensen die een nieuwe iPhone kocht afkomstig van Android.

Android-overstappers naar iPhone

Apple profiteerde vorig jaar misschien al van het Galaxy Note 7-drama, maar het aantal overstappers groeit sindsdien gewoon door. In vergelijking met het voorgaande kwartaal waren er 17 procent meer overstappers. Dat is goed nieuws voor Apple, zeker nu de iPhone 8 eraan komt. Wat ook opviel is dat 34 procent van de nieuwe iPhone-bezitters afkomstig was van een ouder toestel zoals een iPhone 5, 5c of 4. Ook dat is goed nieuws voor Apple, omdat die oudere toestellen niet meer zullen worden ondersteund in iOS 11.

iPhone 7 meest populair
De verkoop van de iPhone 6s Plus en iPhone 7 Plus groeide naar 42 procent, terwijl dat vorig jaar nog 32 procent was. Mensen kiezen vaker voor een groot formaat toestel met 5,5-inch scherm en dat heeft misschien ermee te maken dat er meer functies in zitten (zoals de dubbele camera in de 7 Plus). Analisten verwachten dat de iPhone 8 wel eens de bestverkochte iPhone ooit kan worden, niet vanwege mensen die overstappen, maar dankzij de grote groep trouwe Apple-gebruikers. Een deel van hen heeft de aankoop uitgesteld, vanwege verhalen over dit revolutionaire model. Verminderde interesse in de iPhone 7 is echter niet uit de cijfers af te lezen, want uit de grafiek blijkt dat 81 procent van de nieuw verkochte toestellen een 4,7-inch iPhone 7 of een 5,5-inch iPhone 7 Plus was.

iPhone upgraders en Android-overstappers

Kwartaalcijfers op 1 augustus
Apple’s volgende kwartaalcijfers staan gepland voor dinsdag 1 augustus vanaf ca. 22:30 uur. Ze zullen daarbij wel de iPhone-verkoopcijfers bekendmaken, maar we verwachten niet dat Apple een uitsplitsing maakt per model, dus we zullen op onderzoeken zoals hierboven besproken moeten afgaan. Belangrijk om te weten is dat de cijfers betrekking hebben op de Amerikaanse markt en dat er 500 mensen aan het onderzoek deelnamen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2017, 11:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen android, overstap, overstappen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.