Arma Tactics: tactische oorlogsgame voor iPhone en iPad

Arma Tactics is de nieuwe tactische oorlogsgame voor iPhone 4S, iPod touch 5th gen, iPad 2 en nieuwer. Hij is serieuzer dan COD Strike Team.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Arma Tactics header iPad iPhone oorlogsgameIn Europa zit er een nacht tussen, maar moet je nagaan: in de Verenigde Staten zijn Call of Duty: Strike Team en Arma Tactics op één dag uitgekomen. Één dag met twee tactische oorlogsgames waarin je een groep soldaten aanstuurt in allerlei missies, allebei gebaseerd op al langer lopende gameseries. Arma Tactics heeft niks met een shooter van doen. Het is puur een tactisch spel waarin je gespecialiseerde soldaten laat bewegen naar de ideale dekking en dan aanvalt.

We waren gisteren aangenaam verrast door Call of Duty: Strike Team, dat zelf schieten op een vlotte en een leuke manier combineert met een tactisch element. Maar als je van strategie en nadenken houdt, ben je bij Arma Tactics absoluut aan een beter adres. Arma Tactics benadert het genre veel traditioneler. Je bestuurt de soldaten alléén van bovenaf en dat niet alleen: het spel werkt met een beurtensysteem waarin jij en de tegenstanders steeds andere posities aannemen, aanvallen of verdedigen.

Arma Tactics dynamische camera

Het positiespel is van een veel groter belang dan in Strike Team. Je dient je medesoldaten dekking te verlenen, beschutte plekken te zoeken waarop je niet van alle kanten geflankeerd wordt en ook in de aanpak moet je je hoofd erbij houden. Direct aanvallen of blindfire zodat een andere soldaat dichterbij sluipt en het karwei kan afmaken? De tijdsdruk om snel soldaten te verschuiven op het veld ontbreekt. Je kan je plan uitstippelen en er de tijd voor nemen.

Arma Tactics was eerder een vlaggenschip-game van Android-telefoons met een Tegra-chip van videokaartenmaker Nvidia. Ook op iOS kunnen de systeemeisen een drempel opwerpen. De game vereist een iPhone 4S, iPod touch 5th gen en iPad 2 of nieuwer. Het spel maakt de systeemeisen wel waar: het spel ziet er gedetailleerd en geloofwaardig uit. Ook wordt de actie met genoeg schwung in beeld gebracht. De camera verandert regelmatig van standpunt en vergroot de spanning zo nu en dan omdat je een tegenstander nog niet meteen kan lokaliseren.

Een online multiplayer ontbreekt in Arma Tactics helaas, net als in directe concurrent Call of Duty: Strike Team. Het gaat om de missies in de verhaallijn waar je eenvoudig in stapt en waarvan je de gameplay snel onder de knie hebt. Het is moeilijk te bevatten, maar blijkbaar was er nog een gaatje tussen de combinatie met shooter die Strike Team heet enerzijds, en de complexere tactische games Breach & Clear en XCOM: Enemy Unknown anderzijds.

Downloaden: Arma Tactics (€4,49, universeel, iPhone 4S+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 19:36
Categorie Games
Onderwerpen call of duty, oorlog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.