iCulture speelt: Colossatron, Ridge Racer, Wordbase en The Shadow Sun

Colossatron is een nieuwe game van Halfbrick voor iPhone en iPad en The Shadow Sun is een soort nieuwe Elder Scrolls voor iOS.

ICS The Shadow Sun iPad iPhoneMorgen delen we de laatste nominatie Game van de Week uit en dat wordt een dilemma. Gisteren kwam Walking Dead: The Game – Season 2 uit, de opvolger van onze Game van het Jaar 2012. Vanochtend voegden de bijzondere stealthgame Republique en Cut the Rope 2 zich daarbij én kwam Star Wars KOTOR uit voor de iPhone. En werp nu eens een blik op de iCulture speelt. The Shadow Sun is een groot, Elder Scrolls-achtig avontuur waar maar liefst vier jaar aan is gewerkt.

Colossatron: Halfbrick doet raar

ICS Colossatron iPad iPhoneNa de successen van Fruit Ninja en Jetpack Joyride is ontwikkelaar Halfbrick op een constante zoektocht naar originele spelletjes die zo simpel mogelijk bedienen. Dat leverde vorig jaar nog Fish Out of Water op, een spel dat maar eventjes erg leuk was. Nu is er Colossatron. Je bekijkt de game van boven en ziet een slang die zich steeds verder kan uitbreiden. Stukken slang hebben bijvoorbeeld een laserstraal of kanon. Wat je deed, was heel lang onbekend. Zou je de slang besturen? Controleer je de wapens erop? Nee. De actie zelf is niks anders dan… Zuma!

Terwijl Colossatron raast door steden en alles om zich heen sloopt en van zich afslaat, zweven nieuwe blokken in beeld. Je sleept ze naar een plek in de slang en als je drie gelijkgekleurde delen naast elkaar hebt, dan krijg je een fusie van dat wapen naar een sterkere variant. Jawel: Colossatron is echt een match 3-game. Versterkt door upgrades die je tussentijds koopt en met het highscores van vrienden. In beeld gebracht met extreem veel cartoonactie op het scherm en gepresenteerd als een Japanse tekenfilm. Maar het ís een match 3-game. Omdat het zo doordendert, heeft het iets verslavends, maar wij zijn er nog niet uit of de game nou echt leuk is.
Downloaden: Colossatron (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Wordbase: stijlvol woordspel

ICS Wordbase iPhone iOS 7Onze Twittertimelines – paar keer woordwaarde graag – lopen er vol mee vandaag: het nieuwe woordspelletje WordBase. We moeten er meteen maar even bijzeggen dat het jatwerk is. Het principe zagen we eerder dit jaar in een kitscherig spelletje waarvan de naam ons is ontglipt en het uiterlijk is natuurlijk direct afgeleid van Letterpess. En nog een kanttekening: in tegenstelling tot wat er in de App Store staat, is het spel niet Nederlands. Zwengel je Engelse taalkennis maar weer aan. Wordbase is namelijk wél leuk. Je nodigt een vriend of willekeurige tegenstander uit en begint beide aan een andere kant van het tekstveld met letters. Jouw en je tegenstanders kant herken je aan de stippellijn, en je wint het potje als je een woord maakt met een letter van de stippellijn van de tegenstander. Voordat het zover is, is Wordbase een strijd om territorium. Want: je mag alleen een woord starten vanaf een door jou veroverde letter. Speel het gewoon. Dat is nog simpeler dan dit lezen.
Downloaden: Wordbase (gratis tot twee potjes, €2,99 voor meer, iPhone, iOS 7.0+)

Riiiiiiiidge Racer

ICS Ridge Racer Slipstream iPadTerug op uw favoriete touchscreen-toestel, dames en heren: Ridge Racer. Riiiiiidge Racer. De racegame die nog vol trots als launchgame van de PlayStation 3 werd geroeptoeterd, maar daarna wel écht was uitgerangeerd, leeft nog altijd voort met een nieuw deel hier en daar. Maar die hebben nergens meer de air van de speelhalspektakels uit het verleden. Sterker nog: ze zoeken uitwegen op waar andere franchises veel beter in zijn, zoals botswedstrijden. De nieuwe Ridge Racer Slipstream voor iOS is echter weer een echte Ridge Racer. Je hebt een snelle, onbestaande auto en de enige manier om voldaan en snel een bocht door te komen is hem er hard gooien en er slippend weer uittrekken, wat je doet door de combinatie gas loslaten, sturen en weer gassen. Een goede slip levert je een turbo op voor een flink recht stuk en dat maakt net even het verschil. Je kan je tegoed doen aan verschillende in-app aankopen voor upgrades aan je auto’s, maar zeker in het begin kan je gelukkig zonder. Ridge Racer ziet er aardig uit, speelt op zijn eigen manier goed (hoewel de besturing wel even wennen is!) en is met 20 circuits ook niet onderbedeeld.
Downloaden: Ridge Racer Slipstream (€2,69, met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Andere game-updates

  • Where’s My Water 2 (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+) is tot bezinnen gekomen. Na al die betalende loyale fans, heeft Disney nu besloten toch maar die timers uit het tweede deel te slopen. En terecht.
  • Call of Duty Strike Team (€2,69, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+) heeft een klapper van een update gekregen. In het speltype Global Conflict kan je je troepen overal op de wereldbol uit laten rukken voor missies die goed zijn voor wekelijkse beloningen en ranglijsten. In Domination Mode neem je bezit van verschillende punten op de kaart en verdedig je die voor Token rewards en daarvoor is meteen ook een nieuw speelveld op een marineboot geïntroduceerd. Verder heb je de beschikking over semi-automatische geweren. Flinke update dus!
  • Trailer van de Dag: The Shadow Sun

    ICS The Shadow Sun iPad vechtenAls ontwikkelaars achter Westerse RPG’s als Neverwinter Nights 2 en Baldur’s Gate 2 de koppen bij elkaar steken voor een RPG-avonturengame voor iPhone en iPad, mogen de oren gespitst. Je mag The Shadow Sun zien als een game in het kader van Elder Scolls. Het biedt je een grote speelwereld waarin je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt, maar waarin je ook een overkoepelende verhaallijn kan volgen. Je praat met personages, haalt missies uit het soms kleine leed van mensen en trekt erop uit in gevaarlijke woestijngebieden om af te rekenen met beesten… en gevaarlijkere tegenstanders. The Shadow Sun moet garant staan voor 10 tot 15 uur spelen en biedt in die speeltijd 70 gebieden en meer dan 200 items en geheimen, naast natuurlijk je persoonlijke karakterontwikkeling op basis van de acties die je uitvoert. Een orkest verzorgde de muziek en ontwerpers met gevoel door detail tekenenden de beelden.

    De game bevat een fraaie, zonnige wereld waar je in speelt, maar wordt wel gekenmerkt door wat stijve animaties, statische dialoogschermen en wat horkerige actie. Dat zegt echter niet dat de game slecht is. Integendeel: ook ondanks het semi-automatische vechten waarbij je vooral speciale aanvallen initieert en items inzet, zit The Shadow Sun goed in elkaar. Zo rijk aan omgevingen en missies, krijg je erg veel avontuur voor je geld.
    Downloaden: The Shadow Sun (€6,99, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen call of duty, halfbrick, iculture speelt, racegame, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.