iOS game-update: Call of Duty is Game van de Week, The 34 Game en 2013: Infected Wars

Call of Duty: Strike Team is onze Game van de Week en we bespreken ook nog de coöp-shooter 2013: Infected Wars voor iPhone en iPad.

GU VR 2013 Infected Wars iOSNormaal hebben we op donderdagochtend al een aardig idee welk spel de Game van de Week kan worden op de iPhone en iPad. Maar hoe anders was het deze week. In de ochtend hadden we nog geen enkele weet van Call of Duty: Strike Team, de uitgave van 2K Drive en nog helemaal niet van het tactische oorlogsspel Arma Tactics. De App Store weet na ruim vijf jaar nog steeds te verrassen. Er kan echter maar één game Game van de Week zijn… en deze week is dat een combinatie van twee games.

2013: Infected Wars laat je samen zombies schieten

GU VR 2013 Infected Wars screenshotAls Call of Duty het tegenwoordig al niet meer doet, dan is er wel een andere shooter die het overneemt: schieten om te overleven tegen zombies. 2013: Infected Wars is een van de vier (de andere staan in de inleiding) games met overtuigende 3D-beelden die je de wereld in trekken. Hier is dat een wereld in metrostations, verlaten steden en lege straten. Nou ja, leeg, één component kan je overal verwachten en dat is natuurlijk de zombie. Hij komt weer in bosjes aanwandelen en al vanaf de eerste seconden jaag je ze over de kling met allerlei wapens. De grote kracht van 2013 is dat je dat niet alleen hoeft te doen. Als je een medespeler vindt, sla je samen de handen ineen en is het zombies knallen toch een stuk vermakelijker. Dan kan je ook iets beter verdragen dat het rondkijken nogal een beetje gevoelig is. Je zwiept soms zo voorbij je doelwit dat al op gevaarlijke afstand van je staat. Bied elkaar dus dekking zo nu en dan. Helaas is niet alles aan de opzet van 2013: Infected Wars geslaagd. Zo kan je ondanks de hoge aanschafprijs toch investeren in wapens en munitie via in-app aankopen. We vinden het na 2K Drive gisteren een akelige trend.
Downloaden: 2013: Infected Wars (€5,99, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen+, iPad 2+)

The 34 Game: rekenpuzzelen

GU VR The 34 Game iPhone iPadKlaar met Sudoku maar sta je wel open voor een puzzel tussendoor? The 34 Game is een gratis spelletje om een serieuze blik op te werpen. Een puzzel bestaat uit een grid van 4 x 4 tegels met waarden erin. Die waarden worden elke rij en kolom bij elkaar opgeteld. Het is de bedoeling dat je in elke kolom en rij op een waarde van 34 punten terecht komt als je alle tegels bij elkaar optelt. Dat doe je door de getallen om te wisselen op de Bejeweled-manier. Tik een cijfer aan, tik het volgende cijfer aan en de twee worden omgewisseld. In zoverre mogelijk dan, want elk level bevat een paar donkergekleurde tegels die vaststaan en niet mag omwisselen. Het concept is kinderlijk eenvoudig, maar de uitwerking is vaak lastig zat. Er zijn in totaal 7000 puzzels in The 34 Game, maar die hoef je echt niet uit te spelen. Je krijgt gewoon elke keer een puzzel voorgeschoteld waar je even mee aan de gang kan gaan. Ben je ermee klaar, dan veeg je omhoog voor de volgende. Als je er niet uitkomt, kan je hints kopen met een knop bovenin en daarin schuilt het ook het verdienmodel van The 34 Game, maar iedereen kan uitrekenen dat je die niet nodig zal hebben als je even goed je hersens op de uitdagingen stukslaat.
Downloaden: The 34 Game (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Call of Duty Strike Team

Game van de WeekHet is moeilijk te achterhalen waarom uitgever Activision totaal geen ruchtbaarheid gaf aan de release van Call of Duty: Strike Team op de iPhone en iPad. Is het omdat het spel nog even snel vóór het gelijksoortige Arma Tactics moest worden uitgebracht? Is het omdat iedereen een filmische actiegame zou verwachten zoals we hem kennen op spelcomputers en pc? Dat is het namelijk niet! Strike Team biedt wel het bekende loop- en schietwerk in allerlei militaire operaties, maar mengt het met een drone die in de lucht hangt waardoor je een tactisch element voorhanden hebt. Vanuit de drone stuur je soldaten naar andere posities, geef je elkaar dekking en geef je commando’s voor missiedoelen als hacken en stil tegenstanders uitschakelen. De game geeft zelf een indicatie wat in welke situatie handiger is, maar je krijgt de vrijheid van spelen.

Strike Team had een game kunnen zijn waarin je constant benauwde situaties krijgt voorgeschoteld waar je een dichtgetimmerde tactiek voor moet hebben, maar het tactische element werkt meer als prettige achtervang. Je gaat erop af als Rambo, schiet een paar tegenstanders neer en blijkt dan overrompeld te worden. Wat dan? Dat schakel je terug naar de drone en positioneer je de troepen zo dat je – met zweethanden en versnelde hartslag – de situatie nog enigszins op orde kan stellen. De schietactie van Strike Team wordt flink begeleid door een automatisch richtsysteem dat helaas niet te minimaliseren is, maar als je voor de gedachte openstaat dat een Call of Duty een andere game kan zijn dat een achtbaanrit van een oorlogsgame, valt het kwartje. Voor de pure Call of Duty-ervaring, mag je nog steeds uitwijken naar Modern Combat 4: Zero Hour. Voor een afwisselende actiegame met fraaie omgevingen en een goede besturing, ben je hier aan een goed adres.
Downloaden: Call of Duty: Strike Team (€5,99, universeel, iPhone 4S+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 20:00
Categorie Games
Onderwerpen call of duty, game, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.