Apple Bulbs reclamespot voor MacBook Pro

Bulbs-reclamespot: Apple zet Touch Bar in rijtje met grote uitvindingen

In Apple's nieuwste reclamespotje Bulbs zien we grote uitvindingen zoals het wiel, de gloeilamp en de auto. Hoort de Touch Bar op de nieuwste MacBooks ook in dat rijtje?

Ritssluitingen, robots, wc-rolhouders, fietsen, magnetrons, paperclips, het wiel… allemaal uitvindingen die de mensheid vooruit hebben gebracht. In Apple’s nieuwste reclamespot zien we een bonte verzameling van vernieuwingen die we nu vanzelfsprekend vinden. Misschien gaan we dat ook ooit vinden van de Touch Bar in de nieuwste MacBooks.

Grote uitvindingen: van het wiel tot de gloeilamp
Apple’s nieuwste reclamespot is niet zo heel milieuvriendelijk: we zien hoe honderden gloeilampjes kapot worden gemaakt om duidelijk te maken dat we een lange weg te gaan hadden van totale duisternis en de eerste vuursteentjes tot de gloeilamp van Edison en uiteindelijk het voorlopige hoogtepunt voor de mensheid: de verlichte Touch Bar op de nieuwe MacBook. Kritische Apple-watchers zullen daarbij toch even achter hun oren krabben. De Touch Bar werd in de eerste reviews namelijk vooral betiteld als een leuke gimmick, niet als een briljante vinding.

De reclamespot eindigt met de slogan ‘Ideas push the world forward’, wat doet denken aan de bekende regel uit de Crazy Ones-reclame uit 1997: ‘They push the human race forward’. Wat Apple laat wil laten zien is dat de Touch Bar een gereedschap wordt voor toekomstige uitvindingen (‘a tool for all the ideas to come’). Oftewel: geniale ideeën ontstaan in de toekomst niet onder de douche, maar op de computer en met de Touch Bar kun je die heel gemakkelijk bedienen.

Bulbs: rij met gloeilampjes in Apple's reclamespot

Aan het einde van het spotje zien we het object van begeerte: de MacBook Pro met Touch Bar én een Edison-gloeilamp op het scherm. Door met je vinger over de Touch Bar te vegen kun je de video vooruit en achteruit spoelen, zodat het lampje explodeert en weer teruggaat naar de oorspronkelijke staat. Eén ding is zeker: de muziek en de snel wisselende beelden zijn goed gekozen en geven je inderdaad de indruk dat de technologie heel snel gaat. Maar of de Touch Bar in dit rijtje grote uitvindingen hoort, is wat twijfelachtig.

Bulbs: rij met gloeilampjes in Apple's reclamespot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2016, 13:59
Categorie Apple
Onderwerpen macbook pro, reclamespot

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.