Bruiloft - (c) lvfphotography

Deze Nederlandse fotografen gaan een complete bruiloft vastleggen met iPhones

Zou jij je bruiloft laten fotograferen met iPhones? Deze twee Nederlandse topfotografen gaan de sprong wagen: ze gaan een complete bruiloft fotograferen en filmen met iPhones.

Zou jij het doen? Je bruiloft laten fotograferen met een iPhone? Vandaag gaat er iets bijzonders gebeuren: bruidsfotografen Bas Uijlings en Lyan van Furth nemen de sprong in het diepe. Ze houden van vernieuwing, maar dit gaat wel heel ver: ze gaan een hele bruiloft fotograferen met iPhones! Het eindresultaat zie je volgende week op iCulture; wij spraken de twee fotografen voorafgaand aan hun avontuur.

Trouwfoto Lyan 2

Bruiloft fotograferen met een iPhone

We hebben in het verleden wel eens gezien dat voor muziekvideo’s en modeshows een iPhone werd gebruikt, maar dit gaat wel een stap verder. Je kunt maar één keer het jawoord geven en dan moet het er wel goed op staan.

Bas Uijlings en Lyan van Furth

Gelukkig gaat het niet om zomaar twee fotografen: Bas Uijlings (links) werd onlangs uitgeroepen tot de Beste bruidsfotograaf van Nederland 2016/2017 en zijn collega-bruidsfotograaf Lyan van Furth scoort een perfecte 10 op de beoordelingssite theperfectwedding.nl. Maar hoe pak je zoiets aan? Een smartphone heeft een mindere kwaliteit dan een professionele camera, ook al is het een iPhone.

Volgens Lyan is dat nou juist waarom ze het doen:

Het gaat niet altijd om de kwaliteit van het apparatuur, het gaat voornamelijk om de technieken en creativiteit van de fotograaf. Natuurlijk is het wel spannend, omdat we niet van te voren kunnen zeggen hoe het resultaat zal worden met de beperkingen die een iPhone heeft, maar dit is nou juist onze uitdaging!

Bruiloft - (c) lvfphotography

Andere fotografen hebben wel eens een bruidspaar in een park gefotografeerd met een smartphone, maar nog nooit de gehele dag. Bas en Lyan fotograferen alles zoals ze dat normaal zouden doen, vanaf de krulspelden in de ochtend, tot diep in de nacht wanneer de laatste drankjes worden gedronken. Daarmee kunnen ze mooi laten zien of het echt klopt wat Apple in de reclamefilmpjes laat zien, namelijk dat je waanzinnige portretten maakt en ook bij slechte lichtomstandigheden nog mooie foto’s krijgt. Op zo’n belangrijk moment wil je niet dat de foto’s mislukken.

Met een lege tas naar een bruiloft
Fotograaf Bas Uijlings ziet in ieder geval één voordeel van het fotograferen met een iPhone. Hij hoeft minder spullen mee te nemen:

Het is echt een bizar idee als ik er zo over nadenk. Normaal gesproken gaan we met een heel team, vele koffers en een hele auto vol met allerlei camera’s, lenzen en flitsers op pad om de maximaal haalbare kwaliteit mogelijk te maken. Nu hoeft dat allemaal niet. Met alleen een opgeladen iPhone in mijn broekzak naar een bruiloft… that’s it?!

Komt het wel goed?
Trouwen doe je als het goed is maar één keer en je wilt over dertig jaar nog steeds kunnen genieten van de emoties die zo mooi op beeld zijn vastgelegd. Voor het bruidspaar is het vandaag een spannende dag, maar voor de twee fotografen ook.

Volgende week zie je hier de foto’s en vertellen de fotografen meer over hun ervaringen.

Wat vind jij?
We zijn benieuwd hoe jullie erover denken: is de camera van de iPhone inmiddels goed genoeg om zo’n belangrijke gebeurtenis mee vast te leggen, zelfs als je weet dat het de beste bruidsfotograaf van Nederland is? Of heb je toch liever een fotograaf met een grote fototas vol lenzen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2017, 14:36
Categorie Achtergrond
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.