Reacties voor: Bol.com en Kobo starten dienst voor e-books: onbeperkt lezen voor vast bedrag

Bol.com en Kobo starten vandaag Kobo Plus, een abonnementsdienst waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt e-books leest. Bijvoorbeeld op je iPhone of iPad, waarvoor de apps eveneens zijn vernieuwd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Damn, dit is wel echt nice! Heb ik nou net gekozen voor de verkeerde ereader.
    Mijn Pocketbook Inkpad kan dit vast handlen 🙁

  2. Zou het ook mogelijk zijn om dit soort abonnementen te delen tussen apparaten?

  3. Origineel geplaatst door Tessa
    Zou het ook mogelijk zijn om dit soort abonnementen te delen tussen apparaten?

    Je kan het abonnement aan 5 apparaten koppelen. Dus als je samen doet kun je voor €2,- pppm onbeperkt lezen

  4. Echt super zulke diensten. Voor mensen die elke twee dagen een boek verslinden een super service. Zelf heb ik er helaas geen tijd genoeg voor om dit interessant te maken maar het is weer een interessante ontwikkeling in het medialandschap.

    Apple laat hier echt kansen liggen. Apple is de enige aanbieder die werkelijk alle content kan aanbieden en voor een naadloze integratie met al je apparaten kan zorgen. Iets van een iTunes Media pakket waar je voor een vaste prijs per maand toegang hebt tot alle content van Apple Media.

    Dus alle series, alle films, alle boeken, alle muziek en alle apps. Ik denk dat dit voor heel veel mensen interessant is. Voor een bedrag tussen de 49 en 79 euro moet dit zeker voor Apple haalbaar zijn. Mensen hebben toch beperkt beschikbare tijd. Volgens mij betaald dit abonnement zich dubbel en dwars terug voor Apple en klanten hebben één centraal toegangspunt voor al hun mediawensen. Geheel tegen de gewoontes in van Apple zou je zelfs kunnen overwegen om het gehele aanbod beschikbaar te maken voor bijvoorbeeld 29 euro maar met advertenties. Theoretisch een publiek van honderden miljoenen klanten.

    Ik denk dat weinig mensen echt zoveel geld per maand opmaken aan media content maar als je dan toegang krijgt tot de volledige catalogus van Apple zal dit voor veel mensen onweerstaanbaar blijken. Voeg hier voor een paar tientjes extra nog live televisie en een always-on internetverbinding aan toe van Apple en ze zijn een (nogal enge) monopolist. Met de miljarden aan slapende dollars op de bank is Apple het enige bedrijf die dit zou kunnen laten slagen.

    Sterker nog, voor 79 euro zou je zelfs kranten kunnen toevoegen. Zodra je een kritieke massa bereikt zou je de prijzen iets kunnen verlagen en studenten en jongeren zou je een gereduceerd tarief kunnen aanbieden. Het zou in één keer piraterij de nek om kunnen draaien en zorgen dat makers netjes betaald worden voor de content die ze maken. Zelfs kranten zouden op die manier een overlevingskans hebben op de digitale snelweg. In tijden met zoveel nep nieuws en een wereld die zo snel veranderd is er behoefte aan betrouwbare journalistiek met diepgang.

    En nog gekker: laat mensen 250 euro per maand betalen. Maar dan krijg je behalve het media aanbod en internet er ook een iPad en iPhone bij die je elk jaar mag wisselen. Ik denk dat aardig wat mensen de sprong zou maken als ze daarmee hun internet provider en telecom aanbieder kunnen dumpen. De ultieme Apple lock-in.

    Vraag is natuurlijk of je het zou moeten willen om zoveel macht aan één bedrijf toe te vertrouwen. Maar theoretisch zou Apple hier zeker in staat moeten zijn met al die slapende honderden miljarden. Apple is zo rijk dat ze bepaalde landen met alle infrastructuur erbij zo kunnen opkopen…

  5. @Tessa: Mijn vrouw en ik hebben allebei de Kobo app op onze iPad, en gebruiken beide mijn Kobo account (die ik op op de Kobo reader gebruikt). We schaffen boeken aan met dat account waardoor we ze allebei op onze iPad hebben. Ik ga er vanuit dat dit met deze nieuw dienst ook zo werkt.

  6. Erg gaaf alle Nederlandse boeken voor €10. Ben benieuwd hoe groot het aanbod verschilt ten opzichte van Bookmate.

    Voor studieboeken lanceert BUKU dit jaar ook een abonnementsdienst. Volgens mij doen ze alleen geen leesboeken.
    Zie ook dit artikel.

  7. @WvB22: Ik denk niet dat er veel mensen zijn die €49 per maand willen betalen voor boeken,films en muziek. Omdat ze die alle drie los €10 per maan kosten. Als je Spotify, Netflix en dan deze boeken dienst alle drie hebt betaal je maar €30 per maand. Waarom zouden mensen dan €19 meer willen betalen alleen omdat je dan maar één abonnement hebt.

  8. @Joshua: omdat de content op bv iTunes nieuwer is?? Ik zou graag zoiets zien!

  9. @RandyJC: kijk eens bij de plaatselijke bibliotheek, voor EUR 40,00 per jaar kun je papieren boeken, tijdschriften, cds en dvd lenen en daarnaast e-boks…..

  10. Lekker is dat: ik heb mij geabonneerd, maar krijg op mijn ebook geen Kobo Plus optie te zien. Waardeloos.

    Edit: Na een update van de Kobo reader verschijnt de Kobo Plus optie. Maar vanaf de reader is het niet mogelijk om de Kobo Plus boeken toe te voegen, zonder te betalen. Je moet via een andere device naar Bol serven en vanaf de site een boek toevoegen. Vervolgens moet je een synchronisatie op de reader toepassen. Pas dan verschijnt het daar. Erg omslachtig.

  11. Origineel geplaatst door Joshua
    @WvB22: Ik denk niet dat er veel mensen zijn die €49 per maand willen betalen voor boeken,films en muziek. Omdat ze die alle drie los €10 per maan kosten. Als je Spotify, Netflix en dan deze boeken dienst alle drie hebt betaal je maar €30 per maand. Waarom zouden mensen dan €19 meer willen betalen alleen omdat je dan maar één abonnement hebt.

    Dan vergeet je de apps nog. Alle apps kan je dan ‘gratis’ downloaden (exclusief in-app aankopen uiteraard) inclusief Mac apps als Final Cut Pro X. Alleen die kost al 300 euro. Verder kan je dan zonde risico alle apps in de AppStore proberen. Tevens zou je ook nog tijdschriften en kranten kunnen toevoegen. Het totaal plaatje wordt dan best interessant denk ik. En vergeet niet dat in iTunes films en series staan die net een paar weken uit de bioscoop zijn. Dat heb je niet bij Netflix.

  12. @WvB22 Jij hebt een ideeënrijke dag zeg, heb je dat vaker…?

  13. @WvB22 Waarom niet een abonnement van € 1000,- en dan komen ze – naast alles wat jij al aanbiedt – elke dag thuis bij je koken, met een Apple petje op.

    Overigens wel erg veel hoor, 40.000 boeken per maand lezen 😷 Benieuwd wie dát lukt 😄

  14. @Coen: Dat is inderdaad het geval.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.