Bloomberg: iPhone 3GS wordt Apple’s succesnummer tijdens de feestdagen

De iPhone 3GS wordt een verkoopknaller tijdens de kerst, zo voorspelt Bloomberg. De iPhone 3GS is nog steeds cool en is door zijn prijs aantrekkelijk geworden. Vergelijkbare toestellen in dezelfde prijsklasse hebben minder te bieden, zo voorspellende optimisten.

iphone 3gs verkoop kerstHet feestdagenseizoen komt eraan en fabrikanten staan daarom te popelen om toestellen voor het voetlicht te brengen. De Nederlandse winkelketen The Phone House hield deze week zelfs een heuse kerstshow, waar alle telefoonfabrikanten hun line-up voor de feestdagen lieten zien. Blackberry wil de show gaan stelen met een reeks witte toestellen, terwijl Nokia liet zien dat ze helemaal terug aan de top zijn met de Lumia 800. Maar volgens Bloomberg zal de iPhone 3GS hoge ogen gaan scoren, als het geheime wapen van Apple.

De iPhone 4S of Siri zullen mensen misschien naar de winkel doen rennen, maar de ruim twee jaar oude iPhone 3GS doet dat óók. Dit kwartaal is het toestel nog goed voor 20 procent van de iPhone-verkopen. Vooral in de VS verkoopt het toestel nog goed, omdat de Amerikanen de iPhone 3GS gratis krijgen bij een abonnement. Voor de iPhone 4 en 4S moet bijbetaald worden. Gek genoeg kan Apple daarmee een vuist maken tegen de goedkope Android-telefoons, zonder dat het dramatische gevolgen heeft voor de financiële cijfers van Apple. In de iPhone 3GS worden oudere, goedkopere onderdelen gebruikt. En Apple ontvangt per verkochte iPhone 3GS nog steeds het riante bedrag van $381 van de operators. Dat is heel wat minder dan de $620 die ze voor de iPhone 4S ontvangen, maar de winstmarge van beide toestellen is wel hetzelfde: 56 procent. Ook analisten zijn het met Bloomberg eens. Zo zegt Roger Entner van Recon Analytics LLC dat de iPhone 3GS nog steeds beter is dan concurrenten van dezelfde prijs. Of dat zo is, mogen de kopers straks met hun portemonnee bepalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2011, 15:08
Categorie Providers
Onderwerpen bloomberg, iPhone 3G, kerst, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.