Blendle Trending icon

Blendle Trending 2.0 verschenen: abonneren op onderwerpen en compleet redesign

Je kunt in Blendle Trending voortaan je favoriete onderwerpen volgen. De nieuwe functie gaat ook gepaard met een compleet redesign voor de artikelen-app.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Blendle Trending iconDe iOS-app van Blendle gaat volledig op de schop. Het originele ontwerp van begin dit jaar is verleden tijd, waardoor de app ruimte maakt voor een informatiever alternatief. Het is in Blendle Trending nu ook eindelijk mogelijk om je favoriete onderwerpen te volgen, zodat je bijvoorbeeld alles uit de Nederlandse media over tech kunt lezen. iCulture heeft een exclusieve preview waarin we alle nieuwe features bespreken.

Start je Blendle Trending na de update op, dan kun je favoriete onderwerpen markeren. Je kunt artikelen over ieder onderwerp doorbladeren, zodat je alleen over jouw interesse hoeft te lezen. Abonneer je bijvoorbeeld op sport en je krijgt een artikelfeed over wielrennen, voetbal en belangrijke gespeelde wedstrijden. Het is een grote stap richting een breder artikelaanbod binnen Blendle Trending. De app liet eerst alleen Staff Picks zien – verhalen over een breed scala aan onderwerpen die met de hand werden gekozen. Deze lijst aan artikelen is nog steeds aanwezig in de Blendle-app, onder het kopje Trending.

Redesign Blendle Trending: meer info, minder beeld

Blendle’s eerste iOS-app probeerde de nadruk duidelijk op beeld te leggen. Je kreeg bij artikelen een schermvullende foto te zien, met daaronder de titel van het verhaal. De 2.0-versie van Blendle Trending kiest voor een compleet andere aanpak. De schermvullende openingsplaat maakt ruimte voor meer tekst op het scherm, waardoor je in één keer de titel en de eerste paar woorden van een artikel kunt scannen. Bovenaan ieder artikel staat een kort bericht van een curator, een expert die dit artikel voor je heeft aangeraden. Blendle Trending probeert je op die manier nog meer te prikkelen om een artikel te kopen: je ziet een titel, kleine foto, een paar woorden en een bericht van iemand die vertelt waarom dat verhaal zo gaaf is. Het is ook ongetwijfeld een handiger design om meer soorten artikelen in te tonen. Blendle Trending heeft nu immers niet meer een afbeelding nodig voor ieder artikel dat in de app staat.

Blendle Trending 2.0 tech overzicht Blendle Trending 2.0 artikel

Je moet flink wat vegen om het vernieuwde Blendle Trending door te spitten. Je springt van het ene naar het andere onderwerp door naar boven of beneden te vegen op het scherm, en met een veegbeweging naar links of rechts spring je door de artikelen heen. Het vereist een wat andere manier van lezen dan je misschien gewend bent van andere nieuwsapplicaties, die alle onderwerpen netjes in menu’s verbergen. Blendle Trending wil meer aanvoelen als een tijdschrift op je iPhone en iPad. Dat is even wennen, maar zodra je klikt raak je zelden verdwaald. Het voelt alsof je een gigantisch bord met artikelen bekijkt, waar je op het iPhone- of iPad-scherm doorheen veegt.

Eén puntje wat wel voor verwarring zorgde tijdens onze tests: heb je een artikel geopend, dan kun je niet met de universele veegbeweging vanaf de linkerkant op het scherm terug gaan naar het artikeloverzicht. We zijn er inmiddels aan gewend door andere apps: staat er een pijltje linksboven op het scherm, dan kunnen we op de iPhone opzij vegen om een pagina terug te gaan. Door de veegbesturing springt Blendle Trending echter naar het artikel daarnaast. Het is iets dat je moet leren. Gelukkig kun je met een dubbele tap of knijpbeweging ook terug naar de artikellijst, zodat je op grotere iPhones niet de terugknop bovenaan hoeft in te drukken.

Blendle Trending 2.0 snel navigeren Blendle Trending 2.0 onderwerpen

Blendle Trending laat je in een toekomstige update ook door kranten bladeren.

In onze originele review van Blendle Trending hadden we vooral één kritiekpunt: het is vanuit de app alleen mogelijk om Staff picks te lezen. Daar doet Blendle nu wat aan door je op onderwerpen te abonneren. Het aanbod is met de update vandaag echter veel uitgebreider geworden. Volgens Blendle-productontwerper Emiel Janson (@emieljanson) staat er nog meer op de planning voor een toekomstige update.

" We werken aan een manier om ook door kranten en tijdschriften te bladeren
"

De update is op het moment van publiceren nog maar net verschenen. Het kan even duren tot hij voor iedereen in de App Store staat. Je kunt de directe link hieronder gebruiken om de update sneller te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2015, 16:56
Categorie Apps
Onderwerp blendle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.